אם אתם לא רוצים לחכות לליקוי חמה הבא, שיתרחש בעוד חמש שנים, כדאי שתדעו: הצהריים (שלישי) בשעה בשעה 12:57 זמן ישראל החל ליקוי חמה חלקי מרהיב, ויגיע לשיאו בשעה 14:11 כשהירח יכסה כ-33% משטח השמש. ליקוי חמה מלא יראה בישראל בעוד 57731 ימים – בשנת 2180.
ליקוי חמה מופיע כאשר כדור הארץ, הירח והשמש נמצאים על אותו ציר. לפי הנתונים, המסלולים מצטלבים אחת לשישה חודשים בערך, ואירוע זה מכונה "עונת הליקויים". במהלך הליקוי, המתרחש בעת מולד הירח (תחילת החודש בלוח העברי), הירח נמצא בין כדור הארץ והשמש, ומסתיר את השמש או את חלקה מעיני צופים הנמצאים על כדור הארץ.
"לא יהיה חשוך מדי כי הליקוי חלקי, כלומר רק 44% מפני השמש יהיו מוסתרים על ידי הירח ולא תהיה ירידה דרמטית באור (מרבית האנשים לא ירגישו). החלק העליון של השמש "ייאכל" על ידי הירח", אומר פרופ' יואב יאיר, דיקן בית הספר לקיימות באוניברסיטת רייכמן.
אופק בירנהולץ, מרצה בכיר במחלקה לפיסיקה, אוניברסיטת בר-אילן, אומר כי "זה ירגיש כמו אור יום רגיל אבל הצורה של השמש כמובן תהיה חסרה. אסור להביט ישירות אל השמש והיא גם כל כך בהירה שבמבט ישיר לא ממש יראו את הליקוי, היא עדיין תסנוור. אבל אפשר לעשות נקב קטן בכל דף או קרטון, ולהחזיק אותו מעל הרצפה, ואז לראות שבמקום לראות על הרצפה עיגול, רואים את ה"נגיסה".
ליקוי מלא מתרחש במקום כלשהו על פני כדור הארץ בממוצע כל 18 חודשים, וכל נקודה על פני כדור הארץ תזכה לליקוי חמה מלא אחת ל-370 שנה. לפחות פעמיים בשנה (ולא יותר מחמש) מתרחש ליקוי חמה במקום כלשהו בעולם. ליקוי חלקי קורה כאשר הירח אינו קרוב דיו לציר שמש-ארץ, ולכן אינו חוסם באופן מוחלט את אור השמש. גם כאשר מתרחש ליקוי מלא, הוא נראה במלואו רק באזור צר לאורך כדור הארץ, ורק למשך דקות ספורות.





















הגיע זמן עונשים לגויים
יואו זה מטורףףףף הסתכלתי על זה עם 3 משקפי שמש וזה מטורףףףף