אחייניתו של מנהיג איראן, האייתוללה עלי חמינאי, קראה למדינות העולם לנתק קשרים עם טהראן על רקע הדיכוי האלים של מחאת החיג'אב במדינה. האחיינית, פרידה מורדח'אני, היא פעילת זכויות אדם הידועה בהתנגדותה למשטר. בעקבות דבריה, היא נעצרה בשבוע שעבר ומוחזקת בבית סוהר בטהראן.
"אנשים חופשיים, היו איתנו ואמרו לממשלות שלכם להפסיק ולתמוך במשטר הרצחני הזה, שהורג ילדים", אמרה מורדח'אני, "המשטר הזה אינו פועל לפי ערכים דתיים ואין לו כל חוקים מלבד כוח ושמירה על השלטון. זה הזמן שכל המדינות החופשיות והדמוקרטיות יחזירו את נציגיהם מאיראן כמחווה סימבולית, ויסלקו את נציגי המשטר הרצחני הזה מאדמותיהם", הוסיפה.
אחיה, הוא זה שהפיץ את הסרטון ואת הידיעה על דבר מעצרה. לדברי מורדח'אני, אחותו נעצרה ביום רביעי האחרון בדרכה לשימוע מול התובע הכללי בטהראן. מורדח'אני נעצרה בתחילת השנה ע"י הרשויות באיראן ושוחררה בערבות זמן קצר לאחר מכן, והיא עומדת בפני עונש מאסר של 15 שנה. אביה של מורדח'אני, עלי מורדח'אני ארנג'ה, היה נשוי לאחותו של חמינאי אך נודע כמתנגד משטר מזה שנים ארוכות. הוא מת לאחרונה בטהראן.




















