היום (ראשון) בין השעות 13:30-17:00 יתקיים תרגיל המדמה תרחישי חירום במושב מירון, בצירי התנועה הסמוכים ובמתחם ההילולה המורחב.

צילום: דוברות המשטרה
במסגרת התרגיל יקחו חלק גם צוות הפרויקטור יוסי דייטש ותורגש תנועה ערה של רכבי כוחות הביטחון וגופי חירום והצלה ובנוסף ישמעו קולות סירנה . התרגיל תוכנן מראש כחלק מהיערכות להילולת הרשב"י ונועד לשמירה על כשירות מבצעית, כוננות הכוחות ועבודה בשיתוף פעולה עם שאר הגופים.

צילום: דוברות המשטרה
בתוך כך, שני חשודים, בהם תושב מודיעין כבן 17.5 ותושב בית שאן כבן 19, נעצרו אמש בחשד שתקפו שני מאבטחים ממערך האבטחה של הר מירון ופצעו אותם באורח קל ובינוני. החשודים הועברו לחקירה בתחנת המשטרה בצפת, ובשלב זה צפויים מעצרים נוספים. עם קבלת התלונה, נפתחה חקירה ונאספו ראיות לזיהוי החשודים, ולאחר מכן, נעצרו שני החשודים שאותרו בחורשה מעל לצומת מירון.

צילום: דוברות המשטרה
מחומר החקירה עלה כי השניים הגיעו למקום יחד עם חברים נוספים כאשר הם ככל הנראה בגילופין, גידפו את המאבטחים, גרמו נזק לעמדות האבטחה ולאחר מכן החלו לתקוף אותם באגרופים, בעיטות וחבטות באמצעות מוט ברזל. ושני מאבטחים פונו לבית החולים כאמור במצב קל ובינוני,




















