במשטרת ישראל נערכים בכוחות מתוגברים לקראת מצעד הדגלים שייערך מחר (חמישי) בירושלים. בין היתר, החשש הוא שהסלמה בירושלים תזלוג גם לערים המעורבות, ולכן גם שם ישנה כוננות. כמו כן, במשטרה נערכים לתרחיש של ירי טילים מעזה לישראל, כפי שכבר קרה בעבר.
למעלה מאלפיים שוטרים יפעלו לקראת הצעדה ובמהלכה. המשטרה תפעל לאבטחת הקהל, ולוויסות תנועת הולכי רגל וכלי רכב באזור ובפרט בסמוך לעיר העתיקה. תכלית הפעילות הינה לשמירה על מרקם חיים תקין ככל שניתן, ולאפשר גם למשתתפי הצעדה וגם ליתר ציבור הולכי רגל והמתפללים מכל הדתות להגיע ליעדו ולמחוז חפצו, ובתוך כך גם למנוע אירועי חיכוך ואלימות מכל סוג שהם. כמו כן יבוצע ויסות קהל המגיע לעיר העתיקה מטעמי בטיחות בהתאם לעומסים ולתפוסת הקהל המירבית המותרת ברחבת הכותל המערבי עפ״י חו״ד של מהנדס בטיחות.
החשש המרכזי במשטרה מבחינת האבטחה בזמן המצעד הוא משני דברים עיקריים: האחד, פיגוע במהלך הצעדה – והשני עימותים בין צועדים יהודים לבין פלסטינים בתוך העיר העתיקה. אלה שני הדברים העיקריים שמולם נערכת המשטרה – האיום הרקטי הוא זניח.
בכיר חמאס בלבנון אוסאמה חמדאן הזהיר את ישראל "לא לעבור קווים אדומים" והזהיר מתגובה מצד הארגון, אך ההערכה במודיעין הישראלי היא כי חמאס והג'יהאד האיסלאמי לא ירצו לירות רקטות זמן קצר כל כך אחרי סיום מבצע "מגן וחץ" ברצועת עזה. למרות זאת הכוננות גבוהה גם בכיפת ברזל וגם במערכים התוקפים של חיל האוויר, לכל התפתחות שלא תהיה. גם שרים וחברי כנסת אמורים להשתתף במצעד הדגלים, בהם איתמר בן גביר, בצלאל סמוטריץ', יצחק וסרלאוף ומירי רגב, וכאלפיים שוטרים צפויים לאבטח את הצעדה.
גם דוברו של אבו מאזן נביל אבו רדינה התייחס למצעד ואמר כי "מצעד הדגלים הפרובוקטיבי יביא לפיצוץ המצב וההשלכות יהיו קשות. הממשלה הישראלית נושאת באחריות המלאה להסלמה"
בתוך כך, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קיים היום הערכת מצב מיוחדת לאירועי יום ירושלים. הפתח הישיבה אמר: "מחר בעזרת השם נחגוג את יום ירושלים – בירתנו הנצחית, ירושלים אהובתנו, ירושלים העיר שחוברה לה יחדיו, ירושלים משוש חיינו ואנחנו כאן בהערכת מצב כדי להיערך בצורה המיטבית וכדי לסכם את מה שאתם, הסמפכ"ל, מפקד המחוז וכל כוחות המשטרה, מתארגנים. המדיניות של השר היא מאוד ברורה ביום הזה. יום חג, המדיניות היא לאפשר חופש תנועה מוחלט של יהודים ברחבי ירושלים, כל האיומים לטרור, כל האיומים בבריונות, כל האיומים בפרובוקציה כזו או אחרת צריכים להיגדע ויפה שעה אחת קודם".

בן גביר הוסיף, "אנחנו מיד נדבר על הפריסה ונקבל תמונת מצב. ברוך השם משטרת ירושלים מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם ומתפלל ומקווה שזה ימשיך להיות כך גם מחר ובכל השנה כולה. לפחות ממה שקראתי הבוקר, אין ספק שיהיו כאלה שינסו לשבש את השמחה ואין לי ספק אדוני הממ"ז שאתה תעמוד שם בצורה נחושה, תקיפה, יחד עם המפכ"ל והסמפכ"ל".
השר הדגיש: "בצורה חד משמעית, מצעד דגלים, מצעד של חג, עליה של יהודים להר הבית, בלי שמאן דהו יחשוב שאפשר לאיים עליהם או לפגוע בהם ובעיקר, מסר לעולם כולו, משטרת ישראל שומרת על ירושלים, הפקדנו שומרים בירושלים ובעזרת השם ירושלים תיצבע מחר בצבעי כחול לבן, צבעי חג, בשמחה גדולה והמשטרה תאפשר את כל התהלוכות, האירועים, והמחזה המרהיב ומרנין של מאות אלפים צועדים לכיוון הכותל, בואכה הר הבית ונשבעים אמונים לירושלים".
צילום: דוברות המשטרה
מהצד השני יש מי שקורא לבן גביר לבטל את המצעד. לטענת "מפקדים למען ביטחון ישראל", המצעד מסכן את השקט שהושג זה עתה ו"עלול להוביל להסלמה אזורית". אלוף במיל' מתן וילנאי, יו"ר תנועת מפקדים למען ביטחון ישראל, אמר: "אויבינו מנסים בכל דרך ליצר מתיחות ביטחונית, דתית, לאומית, חברתית ובינ"ל בירושלים, כזו שתקרין לעולם כולו. אל לנו לשחק לידיהם ולקיים בעת הזו מצעד דגלים אלים שיסכן את השקט שהושג זה עתה".
וילנאי הוסיף: "אנו קוראים לממשלה, לעירייה ולמשטרת ישראל, לעצור את הקיצונים הלאומנים מלהפוך אותו לפיגוע בתושבי העיר ובכולנו ולהוכיח שישראל יודעת לחגוג בצוותא ובהידברות"





















וילנאי חזר מסין כבר ?
הדיוט שכזה
איזה קטע שמו את "החתול" לשמור על החלב! אם לא שקד ה" שוא שקד שומר!!!!!!!!!!!!!
אנחנו בכל זאת מקוים שהר הבית מחוץ לענין גם כי אסור להתגרות בגויים וגם לפי כל הפוסקים, אסור לדרוך שם!
יהודון וכי נראה לך שבן גביר ידלג על הר הבית?
יצחקתני
אנא שנו מעט את הכותרת – קראתי את המילה הראשונה 'פיגועים' ומיד נבהלתי כי חשבתי שהיו פיגועים.
אולי תנסחו "חשש עתידי לפיגועים" או משהו בסגנון.
תודה.