על רקע אי-הוודאות, צפויות להתקיים מחר הבחירות לנציגי הקואליציה והאופוזיציה בוועדה לבחירת שופטים. יו"ר ועדת החוקה, חבר הכנסת שמחה רוטמן התראיין היום (שלישי) לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב לקראת היום הגורלי.
חבר הכנסת רוטמן האשים את יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ בצביעות, ואמר כי גנץ בעצמו הכניס להסכם הקואליציוני, שנחתם עמו בזמנו, סעיף ולפיו ייבחרו שני נציגי קואליציה לוועדה. "אבל עכשיו כשאנו בקואליציה זו בושה וחרפה ועילה לפיצוץ השיחות", אמר רוטמן. לדבריו האופוזיציה אינה מעוניינת באמת להגיע להסכמות ובמקום רוצה לפוצץ את המשא ומתן.
בתחילת דבריו, אמר רוטמן כי יש צורך בנציגות של האופוזיציה בוועדה לבחירת שופטים, אך מצד שני "האופוזיציה בהרכבה הנוכחי לא מוכנה לשתף פעולה ואני לא רואה טעם בהכנסת נציג, במיוחד לא של יש עתיד, שהאדם בראשותה מעודד לתקוף אנשים מהקואליציה".
אתמול פורסם בכאן חדשות, ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד אמש באריכות עם שר המשפטים יריב לוין, ברקע ההתנגדות בקרב אנשי הקואליציה להסכמות. בניגוד לדרישת האופוזיציה, בקואליציה מוכנים להציע הקפאה של עד שנתיים בשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים, והמשך חקיקה לאחר מכן.
במקביל, נפגש אתמול יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ עם יושב ראש ש"ס אריה דרעי ושוחח איתו בניסיון להשיג הבנות בין הקואליציה לאופוזיציה בנוגע לרפורמה המשפטית. מוקדם יותר הכריז גנץ כי: "המחנה הממלכתי לא תהסס להגיע להסכמות אם הם יעמדו בעקרונות שהצבנו. שום שיקול פוליטי לא יעמוד ביננו לבין מה שנכון למדינה".




















