מאבק על כל דונם

לוחם צה"ל בחופשה מהצפון שהותקף בידי המון ערבי והגן על חייו – נעצר

במכתב ששלח עורכי דינו של העצור מארגון חוננו לפצ"ר הם מצפירים בה לשחרר את החייל שנעצר לאחר שהגן על בני משפחתו בעת שהותקפו בשבת האחרונה סמוך לישוב רחלים. עו"ד קידר: "מדובר בשערורייה והתנהלות פסולה ופגומה"

כתבות נוספות בנושא:

לוחם צה"ל שהגן על בני משפחתו בעת ניסיון לינץ' שעברו בשבת סמוך לרחלים, נעצר אמש (ראשון) על ידי המשטרה הצבאית. תחילה נחקר הלוחם אשר מוצב בימים אלו יחד עם יחידתו בגבול הצפון במוצאי שבת, הלוחם סיפר לחוקרים על סכנת החיים שהוא ובני משפחתו היו בה, סיפר על ההמון הערבי שתקף אותם באבנים וסלעים ושיתף פעולה מלאה בחקירה, מיד בסיום החקירה שוחרר הלוחם לביתו. אתמול בשעות הצהרים זומן לחקירה נוספת, הוא מגיע אליה כשהוא משוחרר, לתדהמתו בסיומה הודיעו לו כי הוא נעצר. כעת, דורשים עו"ד נתי רום ועו"ד עדי קידר מארגון חוננו אשר מייצגים את הלוחם לשחררו באופן מידי.

במכתב שנשלח לפצ"ר הצבאי, אלוף יפעת תומר ירושלמי, טוען עו"ד קידר מארגון חוננו כי מדובר בהתנהלות פסולה. במכתבו כותב עו"ד קידר כי במהלך יידוי האבנים, שהיו מסכנות חיים, נאלץ החייל, לוחם בגדוד הנחל החרדי לבצע ירי באוויר. לדבריו, כאשר גם פעולה זו לא הרתיעה את העבריינים, דרדר אמצעים באופן בו ביצע יריה נוספת לכיוון רגליו של אחד המיידים, אשר לא פגעה. כמו כן, הירי היה בעזרת כוונת אופטית והחייל זיהה את הפגיעה בקרקע ולא באף אדם אחר, ואף התנהלות הפורעים הערבים בשטח לא מותירה ספק כי בשלב זה לא נפגע אדם.

עוד מצוין במכתב לפצ"ר כי עם חילוץ המשפחה מהמקום, נעשה דיווח מיידי גם למוקד שומרון וגם למפקדו האישי של החייל. בעקבות כך נחקר החייל במשך שעות ארוכות, חזר על גרסתו ושוחרר בשעות הלילה המאוחרות. עם זאת, למחרת הוא שוב זומן לחקירה, ושוב נחקר למשך שעות ארוכות שבסופן הודיעו לו על מעצרו. "מדובר בהתנהלות פסולה ושגויה שאין לה מקום. חקירה ככל שמתבצעת ראוי לה שתבוצע שעה שהחייל משוחרר ואף מן הדין כי ישוב ללחימה לצד חבריו דובר בהתנהלות פסולה ושגויה שאין לה מקום. חקירה ככל שמתבצעת ראוי לה שתבוצע שעה שמרשי משוחרר ואף מן הדין כי ישוב ללחימה לצד חבריו", כותב עו"ד קידר במכתבו.

לדבריו, "אני סמוך ובטח כי תמונות הלוויה, והתמיכה בחמאס במהלכה, על ידי בני המשפחה מבהירים הבהר היטב מי אויב ומי עמית. כלי התקשורת מדווחים על משפחה תומכת טרור והדברים, ותמונות מדברות בעד עצמם חייבים להיבדק ולהיחקר עד תום. על צה"ל לרדוף את מיידי האבנים מסכני החיים ולא אלו שמגנים על חייהם, חיי משפחתם והאזור. אני קורה לך לשוב ולבחון מחדש ולהורות לגורם הרלבנטי להורות על שחרורו המיידי של החייל"

נזכיר כי המקרה אירע בשבת האחרונה סמוך ליישוב רחלים שבשומרון, כאשר בני משפחה שסיירו ליד המטע החקלאי שלהם סמוך לישוב, הותקפו בידי פורעים שהגיעו לקרבת הישוב בחסות מסיק הזיתים. במועצת שומרון הדגישו כי לדברי הקצינים בשטח לא מדובר במסיק שתואם. הפורעים מהכפר סאוויה הסמוך תקפו את בני המשפחה באבנים וסלעים וסיכנו את חייהם. לוח חם צה"ל המוצב בגבול הצפון אשר יצא לשבת לחופשה, ביצע ירי הגנתי וחילץ את בני המשפחה ממטר האבנים והסלעים. ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, הוציא הודעה חריגה לתקשורת במהלך השבת בה הוא ציין: "אני אומר בצורה ברורה, הפרטים פשוטים וברורים – משפחה שהותקפה ואני מגבה בצורה מלאה את הלוחם בחופשה שהגן על חייו וחיי משפחתו ונהג כפי שצריך"

עו"ד עדי קידר מוסר: "מעצרו של הלוחם מהווה דוגמה שלילית לכך ששינוי הדיסקט הצה"לי, המדובר כל כך בעת האחרונה, לא נעשה אצל הפרקליטות הצבאית. פלסטינאים, תומכי טרור וחמאס, מיידים אבנם ומסכנים חיים של משפחה שלמה שהולכת לטיול בשבת, בדיוק כפי שהיה בשבת לפני שלושה שבועות, וחייל עושה את המוטל עליו, מבצע ירי אזהרה שלא פוגע באיש, מציל חיים, וכעת מוצא את עצמו במעצר. מדובר בשערורייה והתנהלות פסולה ופגומה אשר צריכה להיות מטופלת בדרגים הגבוהים ביותר".

עו"ד נתי רום, שמייצג אך הוא את החייל מטעם ארגון חוננו, הוסיף: "לוחם שמוצב בחזית המלחמה בצפון הגיע לחופשה קצרה לשבת בביתו, טייל עם אביו ושני אחיו הקטנים על יד הבית כאשר הוא הותקף במטר של עשרות אבנים. זו סכנת חיים ברורה ומיידית שגרמה לכך שהוא ירה באוויר. לטענת הפלסטינים היה הרוג במקום, אך מדובר בטענה שכלל לא נבדקה. מצפייה בלוויה בעמודי הפייסבוק ניתן לראות שמשפחתו של ההרוג קוראים לעצמם חיילי מוחמד דף, והם אנשי חמאס שקוראים לטבח בעם היהודי.

"עצוב מאוד לראות לוחם שנמצא כבר שעות ארוכות בחקירות התשה על כך שהגן על חייו ועל חיי משפחתו מפני חמאסניקים שניסו להרוג אותו. הדבר הזה הוא בלתי נתפס, ולא ברור מה קורה לכוחות הביטחון", הוסיף עו"ד רום.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שאריות של התקלות התפיסתיות מלפני הטבח.

עד שלא יהיה ניקוי אורוות משמעותי בפרקליטות נמשיך להראות כך.

עצוב עצוב

המדינה הכי מטומטמת שאנחנו חיים בה בחיייייי תראו לי מדינה אחת שיש כאן כאלה פוגרומוים ועוד עוצרים את מי שמגן על חייו נתניהו תתעוררררר תתעוררו אתם שם בממשל חולי נפש מטומטמיםםםםם עד איפה הטפשות וחולי יכולים להגיע תתביישו בזה בדיוק אתם מביאים לחמאס את הניצחון על מגש של זהב בושה!!!!!!!!!!!!!!

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture