ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר היום (שלישי) כי הגוף היחיד שיכול לקבל עליו את השליטה על רצועת עזה ביום שאחרי הניצחון על החמאס הוא הרשות הפלסטינית – אך השליטה הביטחונית בתקופה הקרובה צריכה להיות של צה"ל כי אחרת "לא נוכל לבקש מהאנשים של בארי ושדרות לחזור לביתם". לפיד אמר את הדברים בריאיון בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
"האמריקנים מבינים שאתה לא יכול לנצח ארגון טרור כמו חמאס בלי מאמץ מתמיד ואתה צריך להפעיל את המאמץ המתמיד קודם בגלל החטופים", אמר לפיד. "אנחנו רוצים אתה הילדים שלנו ההורים שלנו התינוקות שלנו חזרה הביתה הכול מכוון לפי זה".
על היום שאחרי המלחמה אמר ראש האופוזיציה כי זה אינטרס ישראלי שהרשות הפלסטינית תנהל את הרצועה, "אנחנו לא רוצים לממן חינוך לילדי עזה ולא את בתי החולים שלהם. ראש הממשלה לא אמר את הדבר הזה בגלל שהוא כלוא בידי הקיצוניים שלו. רה"מ כלוא בתוך ממשלה של אנשים מאוד קיצונים שרוצים להפציץ את עזה בפצצות אטום".
יצויין כי בניגוד לדבריו של יאיר לפיד, מתברר כי הזרוע הצבאית של הרשות הפלסטינית, ארגון הטרור פתח בראשה עומד אבו מאזן, השתתף אף הוא בחדירת המחבלים לישראל במתקפת הפתע הרצחנית בחג שמחת תורה.
בנוסף, רק אתמול, בפעילות הממוקדת לחיסול מחבלים בטול כרם, סיכלו כוחות הביטחון ברכב אחד את מפקד ארגון הטרור חמאס בעיר הפלסטינית, ואת מפקד פתח המקומי. בראשות פתח, עומד יו"ר הרש"פ, אבו מאזן.
לפי ההודעה המשותפת של שב"כ, צה"ל משטרה ומג"ב, הם תכננו בין היתר לבצע פשיטה מטול כרם ליישובים ישראליים סמוכים. כך, שלא ברור מדוע חושב יאיר לפיד שישראל צריכה להעביר את השליטה בעזה מחמאס לרש"פ, אם מטרותיהם זהות.





















הקנאה לביבי הורגת אותו
😄😄😄
🤯
יש כאלה שהשכל שלהם עף כשהגג נפתח.
זה יגרום לרש"פ פשיטת רגל, כי היא תהיה חייבת לתת שכר לכל מי שהרג יהודים בעוטף, ולמשפחותיהם.
להחזיר את לפיד לרשות הפלסטינית תחת פיקוח של צה״ל