שתי פלגות מחטיבת הקומנדו שתגברו בתקופת החגים את אוגדת עזה במסגרת עתודה מטכ"לית הוקפצו מהגזרה בעוטף לגזרת חווארה, יומיים לפני הטבח – כך פורסם בכאן רשת ב. משמעות הדבר היא שיותר ממאה לוחמים הוסטו בפועל מגזרת אוגדת עזה לחטיבה המרחבית שומרון. החלטות מסוג זה על הסטת כוחות מתקבלות באגף המבצעים.
דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי התייחס לחשיפת כאן חדשות שלפיה יומיים לפני טבח 7 באוקטובר מאה חיילי קומנדו הוסטו מהעוטף לגזרת יהודה ושומרון. "הכול יידון בתחקיר מעמיק שנעשה. פריסת הכוחות שמבצעים תעסוקה מבצעית באופן קבוע בגזרה לא השתנתה בחודשים לפני המתקפה", אמר.
"נתחקר לעומק את סוגיית כוחות העתודה", המשיך הגרי. "ההחלטה עליהן היא החלטה מטכ"לית. מיקום כוחות העתודה ייחקר באופן מעמיק כשתהיה לנו האפשרות המבצעית לתחקר את זה. יהיה פה תחקיר נוקב. נמצא את השלב הנכון שבו אנחנו יכולים להתחיל לאסוף את הנתונים ולהתחיל לחקור את העניין".
"לא נדחה הכול לסוף המלחמה, זו ההחלטה שלנו. אנחנו עוסקים בלמצוא את הנקודה הנכונה שבה נתחיל לעשות את זה, כי אנחנו חייבים את המידע לציבור", סיכם דובר צה"ל.




















