תחקיר של העיתון ניו יורק טיימס חושף כי רקטה ששוגרה מרצועת עזה ב–7 באוקטובר, ככל הנראה בידי חמאס, פגעה בתחום של הבסיס הצבאי שדות מיכה שבמרכז הארץ שבו לפי מומחים ישראל מאחסנת טילים המסוגלים לשאת ראש קרב גרעיני.
ישראל מעולם לא הודתה שיש ברשותה נשק גרעיני, אף שעל פי דיווחים זרים ומכוני מחקר היא מחזיקה לכל הפחות כמות מצומצמת של נשק כזה. אף שלפי התחקיר הטילים עצמם לא נפגעו והסיכוי שהם היו בסכנה נמוך ביותר, הרקטה הציתה דליקה בבסיס.
האנס קריסטנסן, מנהל מיזם המידע הגרעיני של פדרציית המדענים האמריקנית, אמר לניו יורק טיימס כי הוא מעריך שבבסיס יש בין 25 ל-50 טילי "יריחו". לפי מומחים ומסמכי ממשל אמריקניים, טילי "יריחו" יכולים לשאת ראשי קרב גרעיניים.
ההתקפה על הבסיס הרגיש, שלא פורסמה עד כה, היא ככל הידוע הפעם הראשונה שבה ארגוני הטרור הפלסטיניים מצליחים לפגוע במתקן הקשור לתכניות הגרעין שאולי יש בידי ישראל. עם זאת, לא ברור האם חמאס עצמו היה מודע כי הוא משגר רקטות לעבר בסיס כה רגיש ביטחונית.





















הרקטה האומללה של החמאס יכולה לכל היותר לגרד את שכבת האבק הרובצת על המגינים של הנשק האטומי, אם ישנו, כמובן.