ישראל פנתה למצרים כדי שזו תפתח במשא ומתן חדש כדי להגיע לעסקת שחרור חטופים. כך דיווח הבוקר (חמישי) העיתון הקטרי "אל-ערבי אל-ג'דיד" מפי מקורות מצריים. לפי הדיווח, ישראל מתכוונת לכלול בעסקה הפוגה הומניטרית, בדומה לזו שהייתה בעסקת השחרורים הקודמת.
עוד דווח כי ראש המוסד דדי ברנע שוחח עם ראש המודיעין המצרי, עבאס כאמל, בעניין ביום ראשון האחרון וכי ראש המוסד עדכן את כאמל שממשלת ישראל פתוחה לאפשרות של כניסת למשא ומתן חדש.
עם זאת, בכיר חמאס באסם נעים אמר לעיתון כי עמדת חמאס היא סירוב לכל משא ומתן לפני הפסקת אש.
שלשום בכיר דיפלומטי אמר לעיתון "אילאף" הסעודי שמשלחות ישראלית וקטרית דנות באחת מבירות אירופה בעסקה חדשה לחילופי שבויים עם חמאס. לדבריו, המשלחות עמלות על נוסחה חדשה של עסקה שתכלול נשים, ילדים, מבוגרים וצעירים אזרחים ישראלים, בנוסף לשלושה קצינים בכירים בצה"ל שנחטפו על ידי חמאס. לפי הדיווח, ישראל תשחרר בתמורה כ-300 אסירים פלסטינים בנוסף לעשרה אסירים ותיקים ששפוטים למאסרים ממושכים, בהם בכיר פת"ח מרוואן ברגותי.
המקור ציין שהמשלחת הישראלית מורכבת מקציני מוסד ושב"כ ונציג ממשרדו של ראש הממשלה נתניהו, נציג מהמועצה לביטחון לאומי. המשלחת הקטרית מורכבת מאישים מהמודיעין ולשכת שליט קטר ומומחים ליחסים עם חמאס. בכירים ישראלים הכחישו את הדיווח.





















בושה למדינת ישראל
כניעה וירידה על הברכיים לפני חמאס
הכל בגלל תקשורת השמאל ורונן צור
יור מטה החטופים
טובת המדינה קודמת לכל
רונן צור למעצר עכשיו!!
תתבייש. החטופים בקדימות ראשונה.