צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

אדלשטיין נמנע, גמליאל נעדרה: הכנסת אישרה סופית את התקציב המתוקן ל-2023

מליאת הכנסת אישרה היום באופן סופי את התקציב הנוסף ל-2023 שנועד לספק מענה למימון הלחימה • חוק התקציב אושר בקריאה שניה ושלישית ברוב של 59 תומכים מול 44 מתנגדים • אדלשטיין נמנע, השרה גמליאל החרימה את ההצבעה

כתבות נוספות בנושא:

מליאת הכנסת אישרה היום (חמישי) באופן סופי את התקציב הנוסף ל-2023 שנועד לספק מענה למימון הלחימה. חוק התקציב אושר בקריאה שניה ושלישית ברוב של 59 תומכים מול 44 מתנגדים. יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני: "תקציב טוב ומאוזן לכלל אזרחי ישראל".

יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד נמנע בהצבעה על הגדלת התקציב. "לא מלחמה – לא עכשיו", צייץ אדלשטיין. בנוסף, בקואליציה אמרו שהשרה גילה גמליאל מהליכוד החרימה את ההצבעה, ובשל כך צפויים להינקט נגדה סנקציות

גפני אמר בפתיחת המליאה: "17 מיליארד שקלים מהתקציב הם עבור הוצאות ביטחון ומשתמשים בהם כעת. 13 מיליארד שקלים הם עבור תקציב המלחמה בעורף. לפני שהגיע התקציב המדובר קיבלתי עשרות פניות לנהל דיונים. היו פניות לכמה עשרות מיליונים למשחקי כדורגל. אם הייתי עושה חוכמות הייתי אומר שזה לא קשור למלחמה. אבל אמרתי בועדה שצריך את משחקי הספורט ואת התרבות – הבימה, בית לסין. הבאתי זאת לועדה והצבעתי בעד, כי חמאס לא יעצור את הפעילות המלאה במדינה".

לפיד נאם במליאה ואמר: "התקציב שמונח פה היום הוא תקציבם של אלו שלא למדו דבר ולא הבינו דבר. אלו שאינם מבינים שאחרי ה-7 לאוקטובר לא יסלחו להם. לא תהיה סליחה על הרגע הזה, לא תהיה מחילה. היתה לכם הזדמנות אחת, תקציב אחד כדי להראות שהבנתם, שאתם מתחילים לתקן, מתחילים לרפא את הפצעים. במקום זה הנחתם תקציב שאומר, "לא אכפת לנו, לא מעניין אותנו, אנחנו לא רואים אתכם ולא שומעים אתכם".

ליברמן נאם על בימת הכנסת ואמר: ""עברתי על סעיפי התקציב, זה לא תקציב זאת כלכלה בחירות, הממשלה הזאת לוקחת אותנו ממחדל ביטחוני למחדל כלכלי. מה שאנחנו פה רואים זה פיזור כסף על בסיס סקטוריאלי. אנחנו חייבים להשקיע כל גרוש במנועי הצמיחה, ומנוע הצמיחה החשוב ביותר הוא ההייטק הישראלי, לכן הייתם צריכים לתת את הכסף לרשות החדשנות, לפיתוח סטארטאפים ישראלים, ובהייטק הישראלי שכולו כרגע מתרסק".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ברך: "בשעה טובה, תקציב לשנת 2023 אושר במליאת הכנסת. זהו תקציב המלחמה. ביחד עם השותפים בנינו תקציב טוב, שנותן מענה לצרכי המלחמה בחזית ובעורף. לצה״ל יש, כמו תמיד, גיבוי תקציבי מלא לעשות כל מה שצריך כדי לנצח את אויבינו. בעורף, בתקציב הזה קידמנו מדיניות מרחיבה כדי לתת מענה רחב למפונים, לעסקים, לניצולים למשרדי הממשלה לטובתם של כל אזרחי ישראל. אני מודה לחברי הכנסת וליו״ר ועדת כספים ח״כ גפני על העבודה המקצועית והקשה להכנת התקציב בכנסת. זהו תקציב טוב ונצרך בעת הזו, תקציב שמעניק לחזית ולעורף מרווח נשימה ארוך כדי להביא ניצחון. יחד ננצח!".

הצעת החוק

ההצעה הראשונה היא הצעת חוק-יסוד: משק המדינה, תיקון מס' 14, במסגרתה מוצע לאפשר דחיית מועדים למנגנון ההתכנסות הקבוע בסעיף 3א1 לחוק היסוד, בתקופה שלא תעלה על 50 ימים, במצבים בהם התרחש אירוע חריג ובלתי צפוי שיש לו השלכה תקציבית משמעותית בסמוך למועד הגשת דוח ההפרשים.

ההצעה השנייה היא הצעת חוק הפחתת הגירעון והגבלת ההוצאה התקציבית תיקון מס' 24, התשפ"ד 2023 במסגרתה מוצע, עבור שנת הכספים ,2023 להעלות את תקרת הגירעון ל3.7% במקום 2.75%, וכן להגדיל את ההוצאה הממשלתית המותרת ב3.75% עבור צרכים צבאיים וב1.95% עבור צרכים אזרחיים הנובעים ממלחמת חרבות ברזל.

ההצעה השלישית היא הצעת חוק תקציב נוסף לשנת הכספים ,2023 התשפ"ד 2023, לפיה תקציב המדינה נטו לשנת 2023, כולל תשלום החזר חובות יהיה 636.6 מיליארד ש"ח, ומגבלת ההוצאה תעמוד על 510.6 מיליארד ₪. כלומר תוספת של כ-25.9 מיליארד ש"ח לתקציב שנת 2023.

לפי הצעת חוק תקציב המדינה הנוסף לשנת 2023, סך ההוצאה לצורכי המלחמה בשנת 2023 הוא 28.9 מיליארד ש"ח – 17 מיליארד ש"ח מתוכם להוצאות ביטחוניות וכ-12 מיליארד ש"ח להוצאות אזרחיות (כ-8.9 מיליארד) ואחרות. מימון הגידול מבוסס על תוספת תקציב של כ-25.9 מיליארד ש"ח (90%) והסטה מתקציבים אחרים בתוך התקציב של כ-3 מיליארד ש"ח (10%).

17 המיליארדים המיועדים לצרכי ביטחון כאמור, הינם עבור תשלום ימי מילואים, חימוש והצטיידות. כ-6.1 מיליארד ישמשו להוצאות סיוע לנפגעים ולמפונים – שיכון מפונים במלונות או מענקי דיור, מסגרות חינוך חלופיות למפונים, מנהלת תקומה, קצבאות לנפגעים ועידוד תעסוקה. 1.8 מיליארד ש"ח ישמשו לתגבור מערכי ביטחון אזרחיים – משטרת ישראל, שירותי ביטחון מיוחדים, שב"ס, כבאות, כיתות כוננות, הצטיידות חירום לרשויות המקומיות, ומקלטים. 1.8 מיליארד ש"ח ישמשו להוצאות לטיפול במשק – הלוואות בערבות המדינה, תמריצים לתעסוקה, סיוע לחקלאות, מעונות יום, פיצוי מוסדות תרבות, פינוי פסולת עודפת, כרית ביטחון לשיט ולתעופה. כמיליארד ₪ למערכת הבריאות – מיגון בתי חולים, בריאות הנפש, רכש תרופות.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

תודה לסמוטריץ!!!!!!!!!!!!!

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture