דובר צה"ל

דובר צה"ל על חיסול הבכיר האיראני: "לא מתייחסים לפרסומים זרים, נמצאים במוכנות"

דובר צה"ל התייחס הערב בהצהרתו לפרסומים הזרים חיסול הבכיר האיראני בסוריה, ואמר כי הוא נמנע מהתייחסות לפרסומים זרים. עם זאת צה"ל ערוך במוכנות גבוהה בכל הגזרות, ולוקחים בחשבון כל תרחיש של תגובה איראנית

כתבות נוספות בנושא:

דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי: "אנחנו מרחיבים את הלחימה בדרום רצועת עזה. הכוחות ממשיכים לחשוף ולהשמיד תשתיות טרור, והערב אנחנו מפרסמים תיעוד מבסיס של חמאס שהוקם בבית החולים האינדונזי בג'באליה".

play-rounded-fill
קרדיט: דובר צה"ל

"הממצאים שאספנו מוכיחים כי מרחב בית החולים שימש את מחבלי חמאס כנקודת כינוס לפני היציאה למתקפת הטרור הרצחנית בשבעה באוקטובר, ושימש גם כמקום מפלט לאחריה. מצאנו בשטח את רכבו של החטוף הישראלי סאמר טאללקה.

ברכב נמצאו שרידי RPG וכתמי דם של חטוף נוסף. עדכנו את משפחות החטופים בכל הפרטים. אנחנו ממשיכים להשקיע מאמצים מודיעיניים ומבצעיים ולגלות מידע נוסף אודות החטופים. לא יהיה מקום ממנו יוצא טרור בעזה – שיישאר חסין. אנחנו נמשיך לפעול ולפרק את חמאס בכל מקום שנדרש".

play-rounded-fill
קרדיט: דובר צה"ל

דובר צה"ל פנה לעולם הערבי ואמר: "אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולפנות מכאן אל הצופים בנו גם מהעולם הערבי, ביום השמונים למלחמה בחמאס ולהסב את תשומת ליבם של הצופים בעולם הערבי לשתי עובדות כואבות:

הראשונה, חמאס עדיין מחזיק בשבי, במשך שמונים יום, זקנים, נשים, ילדים שלא ראו רופא, לא קיבלו תרופה, ולא ניתן להם מענה הומניטרי ולו הבסיסי ביותר. השנייה היא שחמאס גוזל חלק מהסיוע ההומניטרי מהאוכלוסיה העזתית. סיוע שנכנס למצרים, זה דבר חמור ביותר . זה נלקח מהילדים ומהנשים העזתיים במחסות.

זה הארגון שאנחנו נלחמים בו – נעדר כל ערכים אנושיים בסיסיים. ארגון דאעשי מובהק, וכך צריך להתייחס אליו בכל העולם, גם בעולם הערבי. אנחנו נמשיך להילחם בנחישות בחמאס מעל האדמה ומתחתיה, ונעשה את כל המאמצים להשיב את החטופים הביתה".

הגרי התייחס גם לנעשה בגבול הצפון: "ארגון הטרור חיזבאללה תקף בימים האחרונים מבנים אזרחיים של תושבי הצפון. בתגובה לכך תקפנו שורת מטרות נרחבת של חיזבאללה בלבנון, מטוסי קרב תקפו היום תשתיות טרור ומבנים צבאיים, וטנקים תקפו תשתיות של חיזבאללה במרחב הגבול. אנחנו נגיב בעוצמה מול כל ירי לשטח מדינת ישראל".

תא"ל הגרי התייחס הערב ללוחמי המילואים ולהקרבתם הגדולה: "היום אני מבקש להביע הערכה מיוחדת ולהעלות על נס את משפחות משרתי המילואים. הילדים ובני ובנות הזוג של משרתי המילואים ומשרתות המילואים. הערכה רבה על שאתם ואתן נושאות בנטל, אתם מובילים את המשפחה לבד ודואגות לשלום יקיריכם. אתם ואתן הגיבורות בחזית העורף.

ביחד עם משרד הביטחון והאוצר אנחנו שוקדים על מענה הולם, על תגמול וסיוע. הרוח שלכם היא מרכיב חיוני ביכולת שלנו לעמוד במשימה. משרתי המילואים התייצבו במסירות מעוררת השראה ואנחנו מחויבים להם ולכם ולכן באותה המידה".

בזמן השאלות של העיתונאים נשאל הגרי על החיסול של רזי מוסאווי: "האם אתה יכול לאשר או להכחיש שצה"ל מעורב בחיסול של רזי מוסאווי, בכיר במשמרות המהפכה בסוריה? ושאלה שנייה – תחקיר בארה"ב שמתפרסם על עניין החזקת בני הערובה בבארי, בעקבות התחקיר הזה יש לא מעט מתקפות על תא"ל ברק חירם, וכל ההתנהלות שם. האם יש התייחסות רשמית שלכם לעניין הזה? התחקיר של האירוע הזה יובא לעיניי הציבור?"

תגובת הגרי: "אני לא מתייחס לפעולות על פי פרסומים זרים, פעולה כזאת או אחרת במזרח התיכון. לצה"ל יש תפקיד כמובן להגן ולשמור על האינטרסים הביטחוניים של מדינת ישראל. לגבי השאלה על ברק חירם, ברק חירם הוא מפקד אוגדה מקצועי, ערכי שבשעה שאנחנו מדברים עכשיו הוא נלחם בעזה ומוביל את האוגדה שלו בגבורה, באומץ, בתבונה.

ב-7 באוקטובר ברק היה אחד מהמפקדים שהגיעו לבארי ראשונים ותפסו פיקוד. מה שקרה ב-7 באוקטובר הוא חסר תקדים, נדרשו לקבל שם החלטות קשות מאוד, שזה החלטות שנצטרך לתחקר אותן אחרי המלחמה, או ברגע הראשון המבצעי שיתאפשר לנו אנחנו נתחקר אותן. לא נמתין לסוף המלחמה עם התחקיר הזה אבל לשפוט מכאן זה דבר שלא ניתן לעשות, באותה יממה התקבלו החלטות קשות מאוד, ואני משוכנע שההחלטות שברק קיבל היו לנגד עיניו בהיבט הגנה על תושבי ואזרחי מדינת ישראל. אנחנו נתחקר את הכול, ונעמיד את הדברים בפני הציבור כשיסתיים התחקיר".

שאלה: "מבלי להתייחס לחיסול בסוריה, מה תוכל להרחיב על המעורבות האיראנית בהתחממות בגבול לבנון ובכלל בצפון"?

תשובה: "כמו שאמרתי, אני לא מתייחס לפרסומים זרים, אבל מה שציינת – אנחנו במוכנות גבוהה בכלל הזירות. נתקלנו בלחימה הזו, במלחמה הזאת, באתגרים גדולים מחזיתות רבות – מעזה, מלבנון, מסוריה וגם נתקלנו בזה מהים האדום ממרחב תימן. בכל זירה אנחנו יודעים להגן, יש לנו יכולות הגנה משמעותיות מאוד ואנחנו במוכנות גבוהה גם להגיב היכן שיידרש".

שאלה: "צה"ל נערך לתגובה ספציפית על החיסול הזה"?

תשובה: "אני לא מתייחס לדיווחים על פי פרסומים זרים. אנחנו במוכנות גבוהה כבר 80 יום, אנחנו נמשיך להיות במוכנות הזאת, גם בהגנה, גם בהתקפה. תפקיד שלנו להגן על אזרחי מדינת ישראל".

שאלה: "חיזבאללה מסלים את ההתקפות לעבר ישראל. עד מתי צה"ל ימשיך עם מדיניות התגובות המכילות, והאם נראה החרפה בתגובות"?

תשובה: "אני לא חושב שאנחנו מכילים בגבול הצפון שום דבר, יכול להיות שאני לא מספיק בקוצר הזמן שנמצא פה לתאר את כל הפעילויות שמתבצעות בצפון. אנחנו ב-80 יום האלה הרגנו 120 חוליות מחבלים, זה קרוב ל-150 הרוגים מחבלים שנהרגו בגבול הצפון, שרצו להגיע לשטח מדינת ישראל או לבצע עליה איום כזה או אחר.

תקפנו מאות מטרות במרחב הזה, בדגש למרחב הגבול, קו המגע. התפקיד שלנו הוא לדחוק את האיום מהגבול, ואנחנו נמשיך להגיב בעוצמה לכל פעולת טרור של ארגון חיזבאללה. אנחנו מבינים שאנחנו נחזיר את תושבי הצפון לביתם כאשר המצב הבטחוני יאפשר זאת, והאיום יורחק מהגבול".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לאחר עיכוב עקב תנאי מזג האוויר: טראמפ נאם לרגל 250 לארה"ב
כך הבריחו הפולנים לבריטניה את טיל ה-V2 של גרמניה הנאצית
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הקרמלין: פוטין וטראמפ שוחחו 85 דקות; יימשכו מאמצי התיווך מול אוקראינה
לציון 250 שנה לעצמאות ארה"ב: ירושלים והכנסת הוארו בצבעי הדגל האמריקאי
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשיפה: השר שמכהן במקום דרעי הוא שחתם על הדרת החרדים הצעירים מהגרלות "דירה בהנחה"
האסון בוונצואלה מחריף: מניין ההרוגים מתקרב ל־3,000, אלפים עדיין נעדרים
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נמלטת מהטילים: היאכטה של פוטין פונתה בחשאי לצפון הרחוק בליווי ספינות מלחמה
רוטמן מקדם את הרפורמה: ועדת החוקה תדון מחר בפיצול חוק היועמ”ש

הכתבות המעניינות ביותר

ממדאני, ארדואן, והברית שלא נחתמה / דעה
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק ד' • צפו
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק ד' • צפו
אקטואלי מתמיד: האם בחור ישיבה ששוחרר מהכלא הצבאי צריך לברך "הגומל"?
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ' בתמוז ה’תשפ”ו
בהלה בסידני: שניים נעצרו לאחר שכיוונו אקדח דמה לעבר מתפללים
הרבה מעבר ליחסים דיפלומטיים: הסודות המפתיעים מאחורי 250 שנות ידידות אמריקאית-יהודית
לאחר העימותים סביב חוק הגיוס: יולי אדלשטיין הודיע על פרישה מהליכוד
רשות המסים מקשיחה עמדות מול הישיבות: אישורי סעיף 46 יותנו בבדיקת מעמד תלמידי הישיבות
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-05 at 09.40
לאחר עיכוב עקב תנאי מזג האוויר: טראמפ נאם לרגל 250 לארה"ב
WhatsApp Image 2026-07-05 at 09.21
ממדאני, ארדואן, והברית שלא נחתמה / דעה
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק ד' • צפו
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק ד' • צפו
צילום מסך 2026-07-05 084157
אקטואלי מתמיד: האם בחור ישיבה ששוחרר מהכלא הצבאי צריך לברך "הגומל"?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מחנה רב טוב סאטמאר (76)
תיעוד: היום הראשון במחנות 'רב טוב' סאטמאר
שמחת בית גארליץ צילום א
שמחת החתונה בחצרות גארליץ - טשאבא
מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ' בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture