Photo by Nasser Ishtayeh/Flash90

כך האיראנים מחמשים את הפלסטינים; וזו הסיבה לחשיבות חיסולו של הבכיר האיראני

תחקיר מקיף של הניו יורק טיימס חושף את נתיבי הברחות הנשק מאיראן לתוך שטחי יהודה ושומרון. מטרת האיראנים להציף את השטח באמל"ח ולהתסיס את הערבים נגד ישראל כדי שיהוו תחליף לטרור מעזה, מתחילת המלחמה ניתן דגש להברחות

כתבות נוספות בנושא:

העיתון האמריקני הניו יורק טיימס מפרסם היום (שני) תחקיר על דרכי הברחות הנשק שמפעילה איראן על מנת להכניס אלפי כלי נשק ומטענים לתוך שטחי יהודה ושומרון. מטרתה של איראן בהברחות הללו שמציפים את הרחוב הפלסטיני בנשק רב, היא לעורר את השטח בערים הפלסטיניות ולגרום לעימותים עם ישראל.

התחקיר שופך אור על חשיבות חיסולו של רזה זהדי בסוריה לפני למעלה משבוע, על פי ממצאי התחקיר הברחות הנשק הללו לשטחי יו"ש נוהלו על ידי כוח קודס שהוא עמד בראשו.

שתי נתיבים עיקריים משמשים את האיראנים להברחות הנשק, האחד דרך עיראק, סוריה, לבנון וירדן. שם מבצעים את ההברחות בדואים שמגיעים לגבול עם ירדן ואוספים את הנשק שמגיעה מסוריה.

לצורך התחקיר ה"טיימס" ראיין בכירי ביטחון וממשל עם ידע על מאמציה של איראן להבריח נשק לגדה המערבית, בהם שלושה מישראל, שלושה מאיראן ושלושה מארצות הברית. הפקידים מכל שלוש המדינות ביקשו להישאר אנונימיים.

"האיראנים רצו להציף את הגדה המערבית בנשק, והם השתמשו ברשתות פליליות בירדן, בגדה המערבית ובישראל, בעיקר בבדואים, כדי להעביר ולמכור את הכלים", אמר מתיו לויט, מנהל התכנית ללוחמה בטרור במכון וושינגטון למדיניות המזרח הקרוב ומחבר המחקר על נתיב ההברחה.

ההברחות לשטחי יהודה ושומרון, התחילה לדברי אנליסטים, לפני כשנתיים, כאשר איראן החלה להשתמש בנתיבים שהוקמו בעבר להברחת סחורות אחרות. לא ברור בדיוק כמה כלי נשק הגיעו ליעדם באותה תקופה, אם כי האנליסטים טוענים שרובו הוא נשק קל.

במשך שנים, מנהיגי איראן דיברו על הצורך בחימוש הפלסטינים ביו"ש. הגורמים הרשמיים האיראנים אמרו כי אין לטהראן ארגון מסוים אותו היא מעוניינת לחמש, המטרה היא להציף באופן נרחב את השטח ברובים ובתחמושת באופן רנדומלי.

אפשון אוסטובר, פרופסור חבר לענייני ביטחון לאומי בבית הספר לתארים מתקדמים בחיל הים ומומחה לצבא איראן, אמר כי "איראן מתמקדת ביו"ש מכיוון שהיא מבינה שהגישה לעזה תצומצם בעתיד הנראה לעין.

"הגדה המערבית צריכה להיות הגבול הבא שאיראן תחדור ותפיץ נשק לתוכו, כי אם הם מסוגלים לעשות את זה אז הגדה המערבית תהפוך לבעיה גדולה לא פחות, אם לא גדולה יותר, כמו עזה", אמר הפרופסור.

ארגון הפת"ח האשים בשבוע שעבר את איראן בניסיון "לנצל" פלסטינים לאמצעים משלה על ידי הפצת כאוס בשטח. בהצהרה של הארגון נאמר כי לא יאפשר לאיראן "לנצל את המטרה הקדושה שלנו ואת הדם של עמנו".

"ההערכה של איראן טוענת שהדרך האפקטיבית היחידה להתנגדות לכיבוש היא באמצעות התנגדות מזוינת", אמר אמיר סעיד אירוואני, שגריר איראן באו"ם. "לכוחות ההתנגדות הפלסטיניים יש את היכולת לייצר ולרכוש את החימוש הדרוש למטרתם".

על פי האנליסטים, רוב כלי הנשק המוברחים הם כלי נשק קלים כמו אקדחים ורובי סער. איראן מבריחה גם אמצעי לחימה מתקדמים, לפי גורמים אמריקאים וישראלים, כגון טילי נ"ט. שב"כ דיווח לאחרונה כי תפס ציוד צבאי מתקדם שהוברח ליו"ש. בהודעה נמסר כי השב"כ "לוקח בחומרה רבה מעורבות בפעילויות המכוונות על ידי איראן ושלוחותיה וימשיך לנקוט בכל עת צעדים אקטיביים למעקב וסיכול כל פעילות המסכנת את ביטחון מדינת ישראל".

נתיב הברחה השני ומאתגר יותר מדלג על ירדן ומוביל את הנשק מסוריה ללבנון, אמרו שניים מהבכירים האמריקניים. משם, רבים מכלי הנשק מוברחים לישראל, דרך כנופיות פשע שאוספות אותם מהגבול הצפוני ומעבירות אותם ליו"ש.

נתיב דרך לבנון, קשה יותר עבור איראן, כך טוען לויט, במיוחד מאז שהמלחמה בעזה החלה, מכיוון שהגבול שבו פועל חיזבאללה מפוקח יותר על ידי צה"ל וכוחות השלום של האו"ם.

חלק ניכר מהעבודה בתיאום נתיבי ההברחה נעשית על ידי פעילים איראנים מכוח קודס, סוכנות הביון החיצונית של משמרות המהפכה, עליה פיקד הגנרל זהדי שחוסל, כך על פי שניים מהגורמים האיראנים המזוהים עם המשמרות.

הפקידים האמריקאים ושניים מהגורמים הישראלים אמרו כי סדרת תקיפות בסוריה כוונו נגד שתי חטיבות מודיעין איראניות המעורבות בהברחה. יחידה אחת, המכונה דיוויזיה 4000, נמצאת בפיקוח ישיר על ידי משמרות המהפכה. השנייה, אוגדה 18840, מופעלת על ידי כוח קודס.

ימים ספורים לפני התקיפה המיוחסת לישראל על בניין שגרירות איראן בדמשק, חתם המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, על העברת נשקים נוספים לחמושים הפלסטינים שמקבלים רבים מנשקיה של איראן. בטהרן הוא נפגש עם מנהיגי שתי קבוצות חמושים: זיאד אל-נחלה מהג'יהאד האסלאמי, ואיסמעיל הנייה, המנהיג הפוליטי של חמאס.

חמינאי, שהוציא לפני שנים בפומבי הוראה לחמש את הגדה המערבית, אמר לשני המנהיגים, לפי התקשורת הממלכתית, שאיראן לא תהסס לתמוך בפלסטינים ובמטרתם. "לא היה קל לעם הפלסטיני לעמוד בקרב הזה, אלמלא התמיכה המתמשכת והעקבית של איראן בכל הרמות המדיניות, הצבאיות והביטחוניות", אמר אל-נחלה בנאומו בטהראן.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

וביידן כמובן משחרר את הכסף לאיראן.

עם ידידים כאלה כמו ביידן ואובמה. מי צריך שונאים!

כתבות חדשות באתר

הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן חוששת שארה"ב תפגע בתשתיות אנרגיה; האיום של טהרן פוגע בנקודת התורפה
טראמפ: איראן שחררה אזרחית אמריקנית והיא בדרכה לארה"ב
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתקיפה במרכז רצועת עזה: חוסל אחראי הצליפה הגדודי של חמאס
כ"ץ למזכיר המלחמה האמריקאי: "נמשיך להחזיק באזורי ביטחון בגבולות"
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ שוקל להרחיב את הלחימה באיראן; אלה התכניות שנשקלו בדיונים
סנטקום: גל תקיפות נוסף הושלם; הותקפו מפקדות, מערכי נ"מ ותשתיות בבנדר עבאס
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי

הכתבות המעניינות ביותר

אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
הכביש נחסם: שוטרים התנגשו במשאית גז במהלך מרדף אחרי גנבי רכב
בהשקעה של כ-2 מיליארד שקל: נבחר זוכה במכרז להארכת כביש 6
הגר"י אזרחי: ייתכן שנגיע למצב של "מסירות נפש", צריך להתכונן לכך
להיכן נעלמו כלי המקדש • הרב אברהם מימון • צפו
להיכן נעלמו כלי המקדש • הרב אברהם מימון • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ז׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ז׳ • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-16 093944
איראן חוששת שארה"ב תפגע בתשתיות אנרגיה; האיום של טהרן פוגע בנקודת התורפה
WhatsApp Image 2026-07-16 at 09.23
טראמפ: איראן שחררה אזרחית אמריקנית והיא בדרכה לארה"ב
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
צילום מסך 2026-07-16 091318
בתקיפה במרכז רצועת עזה: חוסל אחראי הצליפה הגדודי של חמאס

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture