שער הניו יורק פוסט

"בגידה": השער המטלטל של העיתון האמריקני, בעקבות הפסקת משלוחי הנשק

העיתון האמריקני הניו יורק פוסט פרסם היום כותרת שער ענקית על רקע תמונותיהם של נתניהו וביידן, ועליה נכתב מילה אחת: "בגידה" • בכיר ישראלי: "ההחלטה של ביידן עלולה לגרום להידרדרות בצפון, כי היא שולחת מסר לחיזבאללה "

כתבות נוספות בנושא:

העיתון האמריקני הניו יורק פוסט פרסם היום (חמישי) כותרת שער ענקית על רקע תמונותיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ועליה נכתב מילה אחת שמתמצתת את המצב: "בגידה".

הכוונה בכותרות היא שביידן בגד בישראל בעקבות האיום שלו הלילה ולפיו יפסיק לספק לישראל אמצעי לחימה אם תפתח במבצע נרחב ברפיח. כמו גם ההחלטה של ארה"ב לעצור משלוחי נשק לישראל. בעיתון נכתב כי "בייידן מצהיר שיפסיק סיוע לישראל אם ישראל תנסה לחסל את חמאס". יצויין כי עיתון זה הוא פופלרי מאוד בארה"ב ונכון לתחילת 2021 תפוצתו היא 149,614 עותקים ליום, במקום השישי מבין העיתונים היומיים בארצות הברית.

חבר הכנסת אושר שקלים כתב על הכותרת של העיתון: "כעת ברור לכולם עם איזה ממשל דמוקרטי אמריקאי מתמודד בגבורה ראש הממשלה נתניהו. ‏עלינו לחזק ולגבות אותו כדי להציג חזית אחידה ומוצקה וכך נוכל להכריע את המערכה בהקדם.״

מנכ"ל הוועד היהודי האמריקאי, טד דויטש, כתב ברשת החברתית X, "הנשיא ביידן לא צריך לנקוט בצעדים שעלולים לפגוע ביכולתה של ישראל למנוע מחמאס לתקוף אותה שוב ושוב – כפי שהבטיחו מנהיגיה. ארה"ב יודעת שהבסת חמאס היא קריטית לביטחונה ארוכי הטווח של ישראל ולהבסת האיום העולמי הנשקף מהמשטר האיראני ושלוחיו".

"חמאס הוא שהחל את הסכסוך הזה", ציין דויטש והוסיף, "חמאס הוא זה שחודש אחר חודש מסרב לקבל הצעות לשחרור החטופים ולהפסקת הלחימה. החמאס הוא זה שממשיך לסכן חיים של ישראלים ופלסטינים". עוד כתב המנכ"ל: "במהלך השבוע האחרון חמאס גנב סיוע הומניטרי מפלסטינים, ירה רקטות מרפיח לעבר אזור הומניטרי, הרג ארבעה ישראלים ומנע מסיוע הומניטרי להיכנס לעזה. אלפי מחבלים של חמאס עדיין נמצאים ברפיח. ישראל חייבת להיות מסוגלת למנוע מטבח השביעי באוקטובר לקרות שוב".

בתוך כך, בכיר ישראלי אמר ל"ישראל היום"כי "ישראל חייבת להמשיך ביתר שאת את הפעולה ברפיח, להרחיב אותה ולכבוש את העיר. יש תמימות דעים בקבינט בעניין הזה. מעבר להיבטים המבצעיים, ישראל חייבת לעשות זאת כדי להראות לממשל ביידן ולכל הקהילה הבינלאומית – וכמובן גם לאיראן ולשאר אויבי ישראל – שאנחנו לא מדינת חסות אמריקנית, אלא מדינה עצמאית".

הבכיר הוסיף ואמר כי "זה יהיה מסר גם היום וגם לעתיד, שישראל לא תלויה בארה"ב, ושגם אם יש קשיים, הרי שהיא יכולה להסתדר בעצמה". הגורם הבכיר אמר שהיתה היערכות מוקדמת לתרחיש כזה, מבחינת יכולת ייצור עצמאית של תחמושת. הוא הוסיף כי המצב של ישראל הוא טוב ומאפשר המשך לחימה.

לדברי הבכיר, ההחלטה של ביידן עלולה לגרום להידרדרות בחזית הצפון, כי היא שולחת מסר לחיזבאללה שישראל חלשה יותר ושארה"ב לא עוזרת לה. זה עלול לדרבן את נסראללה להתגרות בישראל עוד יותר. "אולם אנחנו ערוכים גם לתרחיש כזה", הוא קבע. הבכיר סיכם: "את הנזק העיקרי מהחלטת ביידן, יספוג הנשיא עצמו – גם מבחינה פוליטית בתוך ארה"ב, וגם בנוגע למעמד של ארה"ב בעולם, בגלל הפגיעה בבת הברית שלה".

מוקדם יותר, נשיא ארה”ב לשעבר דונלד טראמפ, תקף בחריפות את ביידן, וכתב כי “חמאס רצח אלפי אזרחים תמימים, כולל תינוקות, ומחזיק בבני ערובה אמריקנים, אם הם בכלל בחיים, אבל ג’ו המושחת עומד דווקא לצד הטרוריסטים האלה, בדיוק כפי שהוא עומד לצד האספסוף הרדיקלי שמשתלט על הקמפוסים שלנו”.

טראמפ הוסיף כי ביידן פועל בצורה הזאת “בגלל שהתורמים שלו מממנים את הרדיקלים האלה”, ותקף כי הנשיא הוא “חלש, מושחת ומוביל את העולם ישר למלחמת העולם השלישית”. הנשיא לשעבר טען פעם נוספת כי “בדיוק כמו המלחמה באוקראינה, המלחמה בישראל לא הייתה מתרחשת אם אני עדיין הייתי בבית הלבן, אך בקרוב אחזור ואדרוש פעם נוספת – שלום באמצעות כוח”.

כזכור, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הבהיר בקולו הלילה כי אם ישראל תרחיב את הפעולה ברפיח, היא לא תקבל משלוחים של פצצות ופגזים. ביידן, שעומד לבחירות בנובמבר הקרוב ומתמודד עם אגף פרוגרסיבי במפלגתו, הוסיף בריאיון ל-CNN כי אמנם "ארה"ב תמשיך לוודא שישראל בטוחה מבחינת היכולת להגיב לתקיפות כמו אלה שיצאו מהמזרח התיכון לאחרונה", אך ציין כי "אם המבצע ברפיח יתרחב אנחנו לא נספק לה את הנשק ופגזי הארטילריה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אדומי מצוי…כמו החזיר הטמא שפושט טלפיו ואומר טהור אני…בקרוב-נפילתה של ארה"ב. כל חיותה והצלחתה היתה הודות לסיוע שלה את היהודים. עכשיו, משתקעה סכין בגב היהודים, נגמרה החגיגה. קום בן דוד ! מלכא משיחא

החגיגה נגמרה כבר כשהמדינה הפסיקה את תמיכתה בלומדי התורה ובכך כרתה את הענף עליו היא יושבת….כרגע אין לה זכויות להמשיך להתקיים ומפלתה קרובה, מה לנו כי נלין על שונאי ישראל מאומות העולם כש"מהרסיך ומחריבך ממך יצאו"

חלילה!
אל נא תפער את פיך נגד היהודים ונגד ארצם.
וכן, המדינה עדיין מממנת הרבה מאוד לומדי תורה!
וזכויותיה רבות מאוד על כך,
ובקרוב בעז"ה תחזור לתשלומים כבתחילה,
וכולנו נראה עין בעין את ישועת ה' יתברך!

חלילה! אל נא תוציא דברים מהקשרם הדברים אינם "נגד היהודים ונגד ארצם" אלא נגד המדינה הציונית שלא השכילה להבין שכל זכות קיומנו והמשך אחיזתנו בארץ הקדושה היא בזכות לימוד וקיום התורה כאן וה"נושאים בנטל" האמיתיים הם לומדי התורה הק' שבזכותם אנחנו מתקיימים כאן למרות שאנו מוקפים בשונאי ישראל המבקשים לכלותנו.
ובקרוב בעזר"ה אנו מצפים שנראה כולנו עין בעין את ישועת ה' יתברך – ולא בזה ש"המדינה תחזור לתשלומים כבתחילה" אלא שהרשעה כעשן תכלה ויתמו חוטאים מן הארץ וימלוך ד' לבדו על כל הארץ.

מי היא המדינה היהודית?, לא היהודים וארצם?
מי האזרחים במדינה, והיכן היא ממוקמת על פני הגלובוס?

ולגבי הסייפא- אמן ואמן. זאת התקווה של כולנו.

חסידי אומות העולם = ניו יורק פוסט

להחזיר מיד את המשלחת מהשיחות

העיתון נחשב לשמרן.

אני לא מבין למה העיתון הזה קורא לביידן בוגד הוא לא בוגד זה דרכם של הדמוקרטים והוא רק מסדר את הבחירות שלו אתם צריכים להבין הם תמיד שנאו אותנו אבל לפעמים זה הסתדר להם אם האינטרסים ולכן זה לא נחשב בכלל בגידה משום שבגידה זה אדם שהיה איתך וערק לצד השני הזקן הדמוקרטי המטופש הזה תמיד היה בצד השני!!

לפתוח מפעלים ולייצר פגזים לבד

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מבצע לילי ביו"ש: 20 מבוקשים נעצרו, בהם חשודים שתכננו פיגועים
איראן מגיבה לדברי טראמפ: "אף חייל אמריקאי לא יחזור חי"
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איום חדש במצרי הורמוז: איראן מציבה טילים ומוקשים מתקדמים
טראמפ שוב לוטש עיניים לגרינלנד: "צורך אסטרטגי לארה"ב"
הסגולה היחידה של מרן ראש הישיבה זצוק"ל נחשפת: "תסיים 'תומר דבורה' ותהיה בריא"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סופת טייפון משאיר שובל של הרס באוקיינוס השקט ומתקדם לעבר סין
‏טראמפ מאיים: "כנראה שנתקוף את איראן שוב הלילה, נכה בהם חזק"
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
14,500 הסתייגויות: קרב ההתשה סביב חוק היועמ"שים
התוכנית לשיקום עזה שמעוררת מחלוקת: "הכנסת ההריסות לישראל תיצור כאוס"

הכתבות המעניינות ביותר

היערכות שיא באומן: המשטרה המקומית בסיור תיאום לקראת ראש השנה
אמה של מלכות • אמו של הגאון מבית שמש נפטרה
נתניה: פועל נפל מגג מבנה ישיבת צאנז במהלך שיפוצים ונהרג
''אין יאוש בעולם'': הכנסת אישרה בטרומית הקמת מורשת לרבי נחמן מברסלב
אירוע רב-נפגעים בירושלים: 16 נשים נפצעו מחומרים מסוכנים בשכונת א-טור
''בזמן שהערבים מתוגמלים'': נשלחו הודעות לאברכים על הדחה ממחיר למשתכן
בני ברק: ילד בן 8 שרכב באופניו נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים
צעד להתריס? מבדיקה שנערכה עולה שקווי השבת בצפת נוסעים כמעט ריקים
צעד ענק לשיקום מפרץ חיפה: אושרה תוכנית ל-70 אלף יחידות דיור
וואטסאפ

חדש באתר

.
היערכות שיא באומן: המשטרה המקומית בסיור תיאום לקראת ראש השנה
WhatsApp Image 2026-07-07 at 21.32
אמה של מלכות • אמו של הגאון מבית שמש נפטרה
.
נתניה: פועל נפל מגג מבנה ישיבת צאנז במהלך שיפוצים ונהרג
.
''אין יאוש בעולם'': הכנסת אישרה בטרומית הקמת מורשת לרבי נחמן מברסלב

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5359
שמחת בית מישקולץ-באבוב: המונים השתתפו בשמחת נישואי נכדת כ"ק מרן אדמו"ר ממישקולץ שליט"א
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה
הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture