Olivier Fitoussi/Flash90

חבר הקבינט שפרש מאשים את נתניהו בהמשך הלחימה בעזה ובהעדר תגובה בצפון

בראיון רווי כותרות מותח איזנקוט על העובדה שנתניהו לא מסכים להיכנע לחמאס ולעצור את המלחמה ל"כמה זמן שיידרש", מנגד דורש לחימה בצפון ומבהיר כי על צה"ל לגייס חרדים מיד. על הרמטכ"ל וראש השב"כ: "צריכים להתפטר בהפוגה"

כתבות נוספות בנושא:

הרמטכ"ל וחבר קבינט המלחמה לשעבר גדי איזנקוט התייחס בראיון לטל שלו בוואלה למגעים המתקדמים לכאורה להגעה לעסקת חטופים חלקית עם חמאס.

לטענת איזנקוט שפרש כזכור יחד עם סיעת המחנה הממלכתי מהממשלה בעיצומה של המלחמה "אנחנו נמצאים במקום הקרוב ביותר לעסקה בתשעת החודשים האחרונים. המחירים יהיו קשים מאוד, אבל ישראל יכולה להרשות לעצמה להפסיק את המלחמה לארבעה חודשים ולכמה זמן שיידרש. זה לא קץ המלחמה".

איזנקוט שב ומאשים את ראש הממשלה בעצירת העסקה עם ארגון הטרור הרצחני ואומר: "לצערי הרב אני מתקשה לראות את נתניהו מתעלה לרמה האסטרטגית המנהיגותית ולוקח החלטה קשה מאוד לעצור את המלחמה, להשיג את הכוחות כמו שנדרש ולדון על האינטרסים הלאומיים של ישראל. אני מתקשה לראות את נתניהו מקבל עסקה ואומר לסמוטריץ' ובן גביר שזה הדבר הנכון" .

לאחר האשמותיו הקשות נגד ראש הממשלה עובר איזנקוט למתוח ביקורת עקיפה גם נגד המחבל הראשי מנהיג חמאס: "הנבל המרכזי שמעכב עסקה הוא יחיא סינואר, אבל נתניהו הוא ראש הממשלה שאמור לממש את מטרות המלחמה – לכן הכדור חוזר לקבינט. יש לפניו דילמה אסטרטגית – השבת חטופים מול הישרדות ממשלה – הוא יודע שזה יביא לפירוק". לדבריו, "נתניהו שאני פעלתי תחתיו כרמטכ"ל היה בוחר בדרך הנכונה, גם עם עם הקושי, הוא היה מגיע לסיום מלחמה ומבצע עסקה גם במשא ומתן קשה".

לטענתו נתניהו של היום: "כבול בצרכים אישיים ופוליטיים שגוברים על היכולת שלו להציל את מדינת ישראל. אין לו את היכולות המנהיגותיות האלה – לכן צריך להחליף אותו".

לאחר שהמליץ לממשלה להיכנע כניעה מוחלטת לחמאס ולעצור את המלחמה כלשונו "לארבעה חודשים ולכמה זמן שיידרש", איזנקוט מתרברב ביכולות ישראל מול חיזבאללה ואומר כי "לישראל יש יכולת צבאית לצאת למלחמה אם נידרש עליה, ויהיה מחיר כבד לעורף".

גם בנוגע לחזית הצפונית בה לא מעורבים חטופים איזנקוט אינו מעניק אשראי רחב לממשלה ולעומד בראשה: "היום לישראל יש ממשלה שלא מסוגלת לקבל החלטות. בקבינט יושבים אנשים עם פערי ידע אדירים. יש סיבה להיות מודאגים". לדבריו, גם בנושא האיום האיראני, אם בין שלוחותיה או איום הגרעין, נתניהו לא מסוגל כבר לטפל. איזנקוט מתייחס לבנט ולפיד שכיהנו יחדיו פחות משנה וטוען: "אצל ראשי ממשלות קודמים היתה פעילות שבלמה את הגרעין האיראני – בשנתיים האחרונות חל עיכוב בנושא למרות שנתניהו מגדיר את זה באינטרס מספר 1. לישראל יש יכולות לטפל בזה בשותפות עם מדינות במזרח התיכון ואת זה ביבי לא מקדם – כשנתניהו מכניס את ישראל לבור השחור בעזה הוא משחק לידיים של סינוואר ואיראן".

איזנקוט נשאל בראיון האם הממשלה הזו יכולה להביא ניצחון? תשובתו נחרצת כרגיל: "לא, הדברים נאמרו גם בדיונים. הדרך שנתניהו מוביל לא מובילה לניצחון. אי אפשר להשיג את זה בסיסמאות. המעבר לשלב ג היה צריך להיות בין חודש ל-3, אנחנו מתעכבים כבר 5 חודשים".

איזנקוט מיישר קו בראיון עם ראשי המחאה וכאשר נשאל על אמירתו של אהוד ברק ישראל במצב חירום אמיתי וצריך לעצור את המדינה ולהטיל מצור על הכנסת. הגיב: "אני מסכים עם הגישה של לעשות כל מה שמתאפשר במסגרת החוק. במלחמה יש חיילים שמסכנים את חייהם ומוסרים את החיים והמחיר כבד. נדרש לקחת אחריות. מצד שני האחריות דורשת החלפת ראש הממשלה".

איזנקוט נשאל עוד על אמירתו המאיימת כי "אם הממשלה תמשיך בכיוון הזה אז צריך להוציא מיליון לרחובות". היום, שווה להוציא מיליון איש לרחובות על מה שקורה במדינה? לדבריו: "עדיין שווה להוציא מיליון איש לרחובות על מה שקורה במדינה. רצוי שתהיה הסכמה לאומית רחבה אבל שיש ראש ממשלה שמוביל לכיוון שגוי צריך לנקות בכל האמצעים במסגרת החוק".

ח"כ גדי איזנקוט מתייחס גם לדיונים על חוק הגיוס לבני ישיבות ואומר: "מאכזב לראות את החברים בכנסת שלא מבינים את גודל השעה. אני מדבר על ראשי המפלגות החרדיות. הם יושבים בממשלה שהיא המפקד של צה"ל ששולחים חיילים לסכן את חייהם ולמסור אותם ויחד עם זה מתנגדים לגיוס. זה דבר שאי אפשר לקבל אותו. הייתי מצפה מראשי העדה החרדית וראשי המפלגות לומר אמירה בסיסית מתבקשת של ערבות הדדית סולידריות בחברה הישראלית שכל מה שלא נמצא בבתי מדרש ולומד שיגיע לבקו"ם ויתגייס. לצערי הם לא עושים את זה ומועלים בתפקיד שלהם כמנהיגים לעדה שלהם וכמנהיגים במדינת ישראל".

לטענת איזנקוט העובדה שבג"ץ הורה למדינה לגייס צעירים חרדים וטרם החל ההליך בפועל הוא "דבר חמור. זה התחיל ביוני 2023, כשממשלת ישראל קבלה החלטה לא חוקית, הורתה לצבא להפסיק להוציא צווים למגזר מסוים ולצערי שר הביטחון והרמטכ"ל שיתפו עם זה פעולה. בא בג"צ ומתקן את זה ומורה להם להוציא צווים. הם בשבוע איחור. הרמטכ"ל חייב להורות לאכ"א להוציא צווים לכל חייבי הגיוס. יחד עם זה ברור לי לגמרי שאי אפשר לגייס את כל ה-60 אלף. היו צריכים לצאת אלפי צווים שמתוכם היה צריך לגייס מינימום 3,000 ולשתף אותם".

איזנקוט מתבטא לראשונה על פיטורי הרמטכ"ל וראש השב"כ ואומר: "שניהם תרמו המון למדינת ישראל ושניהם קיבלו אחריות על מה שקרה. הם צריכים להתפטר בהפוגה הראשונה, ברקע שהם מבינים שיש התייצבות אסטרטגית. אני שומע אמירות קשות של משפחות שכולות, הם לא פושעים, הם אנשים מעולים וצריך להגיד לזכותם שאחרי הכישלון ב-7 באוקטובר הם פעלו בכוח ובאורך רוח".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

תבוסתנות שגובלת בטפשות.
האיש הוא אסון פוליטי מסוכן שאחראי לנזקים עצומים.

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מדיניות אוסלו: משרד החוץ מבהיר הסכם חברון בתוקף
רפורמה אירופית חדשה: חיזוק זכויות הנוסעים במקרה של עיכובים וביטולים בטיסות
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מזכ"ל חיזבאללה: איראן היא הכוח שמחזיק את חיזבאללה בחיים
מצלמות האכיפה הכניסו 44 מיליון שקל - מבקר המדינה מזהיר מפגיעה בפרטיות
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"החרפה הזו מתנהלת בחסות הממשלה": ח"כ מעוז נגד הקואליציה לאחר הפרובוקציות בכותל
שב"ח התחזה לאזרח ישראלי באמצעות מסמכים מזויפים - ונתפס לאחר חודשים
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חכי''ם מהליכוד מזהירים בעקבות ההסכם עם איראן: "ישראל ערוכה לפעול לבד"
סמוטריץ': "ביטלנו את הסכמי חברון"; סמכויות התכנון חוזרות למדינה

הכתבות המעניינות ביותר

מפעל "טכנולוגיית להבים" בנהריה נסגר: כ-600 עובדים יפוטרו
סוף ל"חרדת הטווח"? ועדת הכלכלה אישרה תקנות להנגשת מידע על עמדות טעינה
המותג העולמי בדיאטה: רשת פיצה האט העולמית נמכרת תמורת 2.7 מיליארד דולר
כך נמסרו המגרשים של ביכלר השקעות ויזמות נדל"ן ביישוב דרור היוקרתי
ברוך דיין האמת: הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
 האם טסלה הטעתה רשויות בנוגע לבטיחות המערכת האוטונומית?
הסתיימה החקירה הנגדית של נתניהו; המשפט צפוי להימשך בלעדיו
ח"כ רון כץ בדיון על הרפורמה בבנקאות: "לא נאפשר לבירוקרטיה לעצור את התחרות"
ה-FBI חושף: סיכלנו מתקפת רחפני נפץ וצלפים על הבית הלבן ביום הולדתו של טראמפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-16 at 15.26
מדיניות אוסלו: משרד החוץ מבהיר הסכם חברון בתוקף
Warren Buffet (C) chairman of the board of Berkshire Hathaway company takes questions
מפעל "טכנולוגיית להבים" בנהריה נסגר: כ-600 עובדים יפוטרו
.
רפורמה אירופית חדשה: חיזוק זכויות הנוסעים במקרה של עיכובים וביטולים בטיסות
Naim_Qassem,_Interview_with_Al_Vefagh_-_6_December_2017_800x592
מזכ"ל חיזבאללה: איראן היא הכוח שמחזיק את חיזבאללה בחיים

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

מעמד חמוש סעודה בתת דרכי אבות קרית צאנז נתניה צילום משה גולדשטיין (1)
מעמד ה'חומש סעודה' בת"ת דרכי אבות קרית צאנז נתניה
הכנסת ספר תורה לביהמ''ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים צילום אנשיל בעק (43)
תיעוד נרחב: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים
האחים האדמ''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז בניו ג'רזי (8)
האחים האדמו''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת הם חיינו (8)
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת 'הם חיינו' בחצה"ק באבוב 45

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture