Kobi Gideon/Flash90

גזירת המעונות: ש"ס מאיימת לפעול משפטית; ביהדות התורה יפעילו לחץ פוליטי

לאחר הודעת היועמ"שית על ביטול סבסוד המעונות. בש"ס מאיימים כי יפעלו משפטית כנגד ההחלטה של היועמ"שית "שדגל שחור מתנוסס מעליה". ביהדות התורה מבטיחים כי ידרשו דיון דחוף בממשלה ובכנסת ויפעלו לתיקון המצב בהקדם

כתבות נוספות בנושא:

סיעת ש"ס מפרסמת הבוקר את תגובתה להחלטת היועמ"שית למנוע סבסוד מעונות מילדים חרדים ואומרת: "החלטת היועמ"שית לשלול מאמהות חרדיות עובדות את סבסוד מעונות היום, שלושה שבועות לפני תחילת שנת הלימודים, רק בגלל שהבעל לומד תורה – זו בריונות משפטית אכזרית והתעמרות בילדים חסרי ישע. מדובר באות קין מחפיר על מצחה של מערכת משפטית האמורה להיות המגן והסעד של נשים שהחליטו להיכנס למעגל העבודה ולתרום למשק הישראלי".

בש"ס מאיימים לפעול משפטית נגד ההחלטה המתעמרת בילדים חסרי ישע: "תכלית הסבסוד היא עידוד תעסוקת נשים. הנשים החרדיות בשיעור תעסוקת נשים הגבוה ביותר ב OECD. החלטה אומללה זו תחזיר אותן אחורה. סוגיית מעמדם של בני ישיבות נידונה בימים אלה בועדת חו"ב ונעשים מאמצים להגיע להסדר חוקי בשיתוף פעולה עם מערכת הביטחון. התעמרות בנשים חרדיות עובדות כאמצעי לחץ – היא איוולת מוחלטת שלא תוציא אברך אחד מבית המדרש ותרחיק כל פתרון בנושא. ש"ס בראשות היו"ר הרב אריה דרעי תבחן את הכלים המשפטיים העומדים בפניה כדי לבטל את ההחלטה השערורייתית שדגל שחור מתנוסס מעליה".

ביהדות התורה נחושים לפעול בממשלה כנגד ההחלטה של היועמ"שית. יו"ר יהדות התורה, השר יצחק גולדקנופף, כתב הבוקר בתגובה על החלטת היועמ"ש להפלות ילדים חרדים: "החלטת היועצת המשפטית לממשלה להדיר את ילדי האברכים היא שערורייתית ומפלה. זו פגיעה ישירה בנשים החרדיות היוצאות לעבודה למחייתן, ומבקשות לקיים אורח חיים תורני".

"למותר לציין כי היועמ"ש לא היתה מפרסמת החלטה זהה כנגד אוכלוסייה ערבית שלא משרתת או כלפי ילדי עובדים זרים ומסתננים שנהנים משירותים וקצבאות משל שירתו בצה"ל. זהו ניסיון נוסף לפגוע בציבור החרדי בדרכים שונות ואכזריות. נסיון שנדון לכישלון".

"יהדות התורה תפעל בכל הכלים העומדים לרשותה כדי לבטל את רוע הגזירה הזו ולהבטיח שמשפחות האברכים לא ייפגעו. נדרוש דיון דחוף בממשלה ובכנסת בנושא ונפעל לתיקון המצב בהקדם."

כזכור היועצת המשפטית לממשלה הודיעה הבוקר לשר העבודה יואב בן צור כי לאור פסיקת בג"ץ והחשש כי המשך סבסוד המעונות עלול לגרום לאי גיוס חרדים לצה"ל היא מורה על עצירה מידית של כל סבסוד לחרדים בגיל גיוס, גם לכאלה שלא קיבלו צו גיוס.

בכיר ביהדות התורה ל'JDN': "זה מבחן אמיתי של נתניהו כעת. זה לא פסיקת בג"ץ, זו החלטה ופרשנות של היועצת המשפטית שלו. אולי הרצון של היועמ"שית זה לקרב את נפילת הממשלה, אבל אם נתניהו לא יגיב על זה, זה אכן יקרב את הנפילה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

הכתבה כלשעצמה לא מעניינת הסיבה שהחברי החרדים בקואליציה לא עושים את שליחותם כלפי הציבור שלהם זה מקומם בזמן שהכנסות שלהם נאמדים באלפי שקלים חחודש עים מרופדת הבוחרים שלהם מקוששים עצים לפרנסתם הדסר הראשון זה אולטימטטם להדחת היועמשית, שנית טיפול ברפורמה המשפטית ושלישית השוואת תנאי החרדים לערבים כסף לימודים עבודה והכל השוואה טוטלית.

בס"ד

כל ילד יודע, שהציבור החרדי מופלה מבחינת חלוקת משאבי המדינה שאזרח מקבל ביחס לאזרחים החילוניים. כך בעניין תקצוב מוסדות חינוך, כך בעניין בידור, ספורט, וכל מה שזז.

האפשרות לתקן זאת קצת בחתך רוחבי, זה באמצעות החזרת קצבאות הילדים, בלי קשר לאברך או לא אברך.

אני לא זוכרת שהמפלגות החרדיות נעמדו על הרגליים האחריות שרוצים לעשות מאגר פנקס חיסונים דיגטלי שחס ושלום לא יפגע בחופש הפרט וחירות האדם על גופו ובריאותו
צביעות???

ההחלטה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לבטל את סבסוד המעונות למשפחות לומדי תורה, משקפת גישה פרשנית רחבה וחריגה, המנוגדת לעמדות הממשלה הנבחרת. בהרב-מיארה בחרה לפרש את פסיקות בג”ץ באופן שאינו רק מחמיר, אלא גם מתעלם מרוח החקיקה והמדיניות שהממשלה הנבחרת מבקשת לקדם. גישה זו מעמידה את הפרשנות המשפטית שלה מעל לשיקול הדעת של הממשלה, ומהווה פגיעה חמורה בעקרון המשילות.
הרחבת הפרשנות המשפטית כפי שעשתה בהרב-מיארה אינה מתפקידה של יועצת משפטית לממשלה, שתפקידה הוא לייעץ ולסייע לממשלה ליישם את מדיניותה במסגרת החוק, ולא להוות גורם שיפוטי עצמאי. כאשר יועמ”שית מבטלת החלטות ממשלתיות בנושאים בעלי השלכות ציבוריות נרחבות על בסיס פרשנות משפטית אישית, היא חורגת מסמכותה ומשבשת את היכולת של הממשלה הנבחרת לממש את מדיניותה.

בשל כך, פיטוריה של בהרב-מיארה הם לא רק מוצדקים, אלא הכרחיים, כדי להחזיר את האיזון הנכון בין הרשויות ולשמור על עקרון המשילות. ממשלה שנבחרה על ידי הציבור חייבת להיות מסוגלת להוציא לפועל את מדיניותה, מבלי להיתקל במחסומים מלאכותיים שנוצרים על ידי פרשנות משפטית רחבה מדי, שאינה משקפת את רצון העם ואת המנדט שניתן לממשלה.

לאור ההחלטה החמורה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לבטל את סבסוד המעונות למשפחות לומדי תורה, ישנה חובה מוסרית ומעשית לפעול להדחתה. החלטה זו, שמשקפת גישה פרשנית רחבה וחריגה, מהווה פגיעה חמורה בעקרון המשילות ומחייבת תגובה חריפה מצד הנציגות החרדית בכנסת.

כעת הזמן לפעולה ברורה ונחושה מצד מנהיגי הציבור החרדי. יו”ר יהדות התורה, ח”כ משה גפני, וסגן שר השיכון, מאיר פרוש, חייבים להוביל את המאבק להבטחת פיטוריה של היועצת המשפטית. עליהם להבהיר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולעמיתיהם בקואליציה, כי תמיכת הסיעה החרדית בממשלה תלויה בפעולה מיידית לפיטורי בהרב-מיארה. רק כך ניתן להבטיח שהמדיניות שנבחרה על ידי הציבור החרדי תיושם במלואה, ללא הפרעות מיותרות מצד מערכת המשפט.

בנוסף לפעולה מצד יהדות התורה, גם ש״ס חייבת להיכנס לעובי הקורה ולפעול במלוא העוצמה לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. יו”ר ש״ס, השר אריה דרעי, שמבין היטב את המשמעות הפוליטית והחברתית של המהלך, צריך להוביל את המאבק במסגרת הממשלה. דרעי, יחד עם יתר חברי סיעת ש״ס, חייבים להבהיר לראש הממשלה בנימין נתניהו וליתר חברי הקואליציה כי המשך התמיכה של ש״ס בממשלה מותנה בפעולה מיידית לפיטוריה של היועמ”שית.

הקול המאוחד של הנציגות החרדית, מש״ס ועד יהדות התורה, הוא קריטי בשעה זו. הם חייבים לפעול בתיאום ובנחישות כדי להבטיח שמדיניות הממשלה, שבאה לידי ביטוי בין היתר בסבסוד המעונות, לא תיחסם על ידי פרשנויות משפטיות רחבות וחריגות. יחד, הם יכולים להפעיל את הלחץ הנדרש כדי להחזיר את עקרון המשילות למקומו הראוי, ולהבטיח שהמדיניות שנבחרה על ידי הציבור החרדי תיושם במלואה.

ביבי יודע שאם ינסה לפטר את היועצת המשפטית, הוא יוציא מיליונים לרחובות. מה שהיה בליל גלנט יחזור על עצמו פי כמה.
היועצת צודקת, גם אם מפרשת לחומרה. על פי כל הסקרים 75 אחוז מאזרחי המדינה חושבים שהחרדים צריכים להתגייס ולכן מבינים שאם לא מגיעים ללשכת הגיוס בטוב, יבואו דרך הכיס. אין זכויות בלי חובות. וזה רק ילך ויקצין, אז כדאי להתחיל לעשות חושבים איך משתלבים בטוב.

הגיע הזמן באמת להיפטר מהיועצת הזאת. היא פשוט נכנסת כל פעם בציבור אחר ובחוק נוסף. אין ברירה אלא לפטר אותה. מצד שני גם הציבור החרדי צריך לגלות אחריות ולהתגייס באחוז מסויים ולשרת במילואים ולהקל את הנטל מהעם.

כתבות חדשות באתר

מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
טרגדיה בלתי נשכחת: 'שלושים' לאסון המחריד של משפחת דוידזון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון
הרב יצחק יוסף נגד ממשלת הימין: "יש כאן גזענות מובהקת, משפילים אותם"
הבטחתו המרעישה של מרן הגר"ש גלאי שליט"א: "פרנסה, נחת, בריאות ואריכות ימים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד הבריאות: חשד שמוצרי טחינה עם סלמונלה נגנבו ונמכרים בשווקים
 עובד קבלן של משרד הביטחון תושב חורה נהרג מקריסת מבנה ברצועת עזה
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרום לבנון: צה"ל תקף מהאוויר רכב חשודים שהיוו איום מיידי על הכוחות
קידוש שם שמים: למעלה מ10000 רכבים השתתפו במחאה למען לומדי התורה

הכתבות המעניינות ביותר

וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
בדרך לקבר הצדיק: האברך ר' עקיבא ראנד ז"ל נהרג בתאונת דרכים קטלנית במולדובה
מתי ההילולא של בלעם? / דעה
אבל בעולם החסידות: הבדחן והמשמח הנודע ר' בצלאל דים ז"ל הלך לעולמו
כך בני המשפחה יכולים לזהות סימני אזהרה בזמן,לפנות לבדיקה ולהבטיח טיפול מתאים
בהשתתפות ח"כים ובכירי הממשלה - מאות מפעילי מעונות בוועידת חלמי"ש לענף הגיל הרך
למרות תהפוכות ואתגרים: 5,000 נערות השתתפו במעמד אדיר של תורה ואמונה
דם החרדים הותר: איום בנשק, ניסיון חנק ואלימות רבה כנגד משתתפי מחאת הרכבים
בתום מצוד ממושך: לוחמי דובדבן ושב"כ חיסלו מחבל בכיר בתשתית הנשק במנשה
וואטסאפ

חדש באתר

Copilot_20260625_002709-compressed
סערה בוושינגטון: "הפנטגון שיפץ את נתוני הפצועים כדי להציג תמונת ניצחון"
מלבן - וקרב פזורינו
וקרב פזורינו" דודי קאליש ויענקי אויש מחדשים את הניגון הנוסטלגי של מודז'יץ
WhatsApp Image 2026-06-25 at 00.10
ח"כ פרוש בסיכום ראשוני: "זכינו לקדש שם שמים! ערוכים להמשיך את המחאה"
WhatsApp Image 2026-06-24 at 23.38
 חיזבאללה מאשים: כטב"ם ישראלי חיסל שני אזרחים בדרום לבנון

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

המשפיע רבי שמעון זאב מייזליש בביקור בקהילת סאטמאר בב''ב צילום א
הגה"צ רבי שמעון זאב מייזליש רב ביהמ"ד ישמח משה בקרית יואל מונורו בביקור בקהילת סאטמאר בב"ב
רבי יעקב מאיר שכטער בשמחת הברית לנינו של האדמו''ר ממשכנות הרועים צילום יחיאל רייכמאן (13)
מרן הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים
חלאקה לנכד הרב מרדכי בונים זילברברג רב שיכון ה' ב''ב צילום שוקי לרר (2)
שמחת החלאק'ה לנכד הגרמ"ב זילברברג
הכנסת נין האדמו''ר ממכנובקא בעלזא לתלמוד תורה מכנובקא בעלזא בירושלים (9)
מעמד הכנסת נין האדמו"ר ממכנובקא בעלזא לת"ת מכנובקא בעלזא בירושלים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture