הותר לפרסום כי בפיגוע הרצחני בבקעה אחר הצהרים (ראשון) נרצח יהונתן דויטש הי"ד בן 23 מבית שאן. יהונתן למד בישיבה התיכונית אורט אביתר בעיר, ושימש מדריך בבני עקיבא, התנדב רבות בקהילה ושירת ביחידה מובחרת, בעוד כחודש היה אמור להינשא.
מפרטים נוספים שפורסמו עולה כי רכב ששימש את המחבלים הוא רכב ישראלי שייתכן והיה גנוב. המחבלים פתחו בירי לעבר שני רכבים. הראשון היה רכב הנרצח הי"ד שאיבד שליטה והידרדר צד הדרך, הנהג נפצע באורח אנוש מהירי ומאוחר יותר נקבע מותו.
נהג הרכב השני נפצע באורח קל והמשיך בנסיעתו עד שחבר לכוחות החירום ופונה לבית החולים רמב"ם שם עדכנו כי הוא לא סובל מפצעי ירי, אלא מרסיסים בלבד, אין פגיעה באיברים חיוניים והוא לא נזקק להליך ניתוחי. מצבו מוגדר קל, והוא יושאר ביחידת הטראומה להשגחה.
כזכור, הפיגוע אירע היום סמוך לשעה 15:28 אז התקבל דיווח במוקד החירום 101 של מד״א במרחב גלבוע על פיגוע ירי לעבר 2 כלי רכב בכביש 90 סמוך לצומת מחולה. למקום הוזנקו כוחות גדולים של מגן דוד אדום הכוללים את מסוק מד"א הצלה-אייר, אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ וכונני מד״א רכובים על אופנועים.
החובשים והפראמדיקים של מד״א העניקו טיפול רפואי מציל חיים ופינו במסוק מד"א לבי״ח רמב״ם גבר בן 33 במצב בינוני עם פציעות ירי בפלג גופו התחתון. לאחר ביצוע פעולות החייאה, נאלצו פראמדיקים של מגן דוד אדום לקבוע את מותו של גבר בשנות ה-20 לחייו.
חובש בכיר במד"א מתי כרמי סיפר: "דווח לנו ממוקד מד"א על פיגוע ירי סמוך לצומת מחולה. כשהגענו למקום חברנו לפצוע בן 33 שהיה בהכרה עם פציעות ירי בפלג גופו התחתון, תוך הטיפול הרפואי שכלל עצירת דימומים והחבירה למסוק מד"א שנחת בשטח קיבלנו דיווח על נפגע מחוסר הכרה עם פצעי ירי ברכב נוסף״.
פראמדיק מד"א דניס פולקוב סיפר: "הגענו לזירת הפיגוע וראינו בשולי הכביש רכב שבתוכו הנהג, צעיר בשנות ה-20 לחייו, מחוסר הכרה עם פצעי ירי בגופו. יחד עם כוח רפואה של צה"ל שהגיע למקום, ביצענו בדיקות רפואיות אבל הפציעה שלו הייתה אנושה ולאחר ניסיונות החייאה לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".
ראש עיריית בית שאן נועם ג'ומעה: "יהונתן דויטש הי"ד הוא אדם גדול שנרצח והלך מאיתנו בטרם עת. לפני 6 שנים הוא פנה אליי: 'זה יהונתן דויטש מבני עקיבא ואני מחפש להתנדב בעיר'. הוא היה מתנדב סדרתי – בבני עקיבא, במטה המתנדבים בקורונה ובפרויקטים קהילתיים רבים. למרות הפרשי הגיל ראיתי בו חבר, גיבור, משוחרר טרי מיחידה מובחרת, לב ענק שהטביע חותם לא קטן בעיר בית שאן ובכלל. השם יקום דמו".





















די די לצרות
שהשם יקום דמו ויגיע משיח צדקנו בקרוב ממש אמן
ה' יקום דמו ודם עבדיו יקום ונקם ישיב לצריו.
איזה עלם חמודות.במקום חתונה-לוויה.כמה עצוב וכמה כואב.אין נחמה .
יהי זכרו ברוך.
ת.נ.צ.ב.ה.
תנחומים למשפחה היקרה.