החשוד בירי וניסיון התנקשות בנשיא לשעבר דונלד טראמפ נעצר אמש (ראשון) זמן קצר לאחר שביצע ירי לעבר המועמד הרפובליקני בעת ששהה במגרש הגולף בווסט פלאם ביץ', פלורידה.
החשוד בירי הוא רייאן רות', בן 58. הוא נעצר וכתב אישום צפוי להיות מוגש כנגדו. מעיון בטקסטים שפרסם בעבר ברשת החברתית עולה כי הוא תומך נלהב של אוקראינה, ובשנת 2023 אמר בריאיון לניו יורק טיימס כי הוא מוכן לטוס לשם ולמות במלחמה נגד רוסיה. הוא כתב עשרות ציוצי תמיכה באוקראינה, ובמרץ 2022 צייץ: "אני מוכן לטוס לקראקוב, להגיע לגבול אוקראינה, להתנדב להילחם ולמות".
לעומת זאת בעוד הוא מזדהה מאוד עם אוקראינה במלחמתה נגד אוקראינה, החשוד כמתנקש נודע בעמדותיו האנטישמיות ומלא שנאה לישראל. באחד הפוסטים שפרסם נראית מפה של "פלסטין".

אחרי ניסיון ההתנקשות בטראמפ ביולי הוא מתח ביקורת על האריס וביידן שלא ביקרו את הפצועים ולא הולכים להלוויית הנרצח: "טראמפ בטוח לא יעשה את זה, אבל אתם חייבים לעשות". מעניין לציין כי בשנת 2016 הצביע ראיין לדונלד טראמפ.
סמוך למקום בו התמקם היורה נמצאו נוסף על הנשק האוטומטי מסוג AK-47 שני תיקי גב, שתי מחסניות ומצלמת GoPro, כוונת, שני תיקי גב ומצלמה.
היורה אמנם התמקם במרחק של 280 מטרים מהמקום בו עמד טראמפ, אולם לדברי גורמי המקצוע עם כוונת ורובה מתאים לא מדובר במרחק משמעותי.
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, הגיב למעצר החשוד בניסיון הירי על הנשיא לשעבר טראמפ: "משבח את השירות החשאי ורשויות החוק שפעלו למעצר החשוד. הוקל לי לשמוע שהנשיא לשעבר נותר ללא פגע. אין מקום לאלימות בפוליטיקה שלנו או במדינה שלנו בכלל"
החקירה של האירוע הוטלה כעת על FBI האמריקני.
נזכיר כי לפני כחודשיים בוצע ניסיון התנקשות נוסף של דונלד טראמפ במהלך עצרת בחירות במערב פנסילבניה.





















יש עליו שמירה משמיים! יש לו זכויות על זה ששיחרר יהודים בקדנציה הקודמת שלו… בינהם את יונתן פולארד.
נראה לי שהרב שלום רובשקין קצת יותר חוב מאשר פולארד.
ימח שמך שונא ישראל מתועב
היסטוריה זה לא הצד החזק שלו..