נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס היום בפתח פסגת נאט"ו בטורקיה לתקיפות של פיקוד המרכז האמריקאי (CENTCOM) באיראן בתגובה להפרות של איראן ואמר כי מבחינתו מזכר ההבנות עם איראן "מת", הוא החריף באופן משמעותי את הטון כלפי ההנהגה בטהראן לאחר סבב התקיפות האחרון בין הצדדים.
בדבריו אמר טראמפ כי ארה"ב "הכתה הלילה קשות באיראנים – פי 20 מבעבר", והטיח שורה של ביטויים חריפים נגד המשטר האיראני: "אני לא רוצה להתעסק עם איראן כשהיא מונהגת בידי אנשים חולים. מבחינתי, הסיפור הזה הסתיים". בהמשך הוסיף כי "מזכר ההבנות הסתיים", וכי ברור לו שאם לאיראן היה נשק גרעיני היא הייתה משתמשת בו.
טראמפ האשים את ההנהגה האיראנית בשקרים ובהפרת ההסכמות, ואמר כי וושינגטון הגיעה להבנות ברורות עם טהראן, ובמרכזן התחייבות שלא יהיה לאיראן נשק גרעיני – אך לטענתו, לאחר מכן יצאו האיראנים לתקשורת והכחישו כי הסוגיה כלל נידונה. "אנחנו מגיעים להסכם, כולם מסכימים בלי נשק גרעיני. ואז הם יוצאים החוצה ואומרים שבכלל לא דיברנו על זה", אמר, והוסיף: "משהו לא בסדר אצלם. הם מטורללים".
טראמפ הוסיף: "האיראנים הם אנשים מרושעים וחולי נפש, ואנחנו חייבים להיפטר מהסרטן הזה. ואתם יודעים מה עושים עם סרטן? צריך לכרות אותו מוקדם".
האמירה החריפה מגיעה לאחר שצבא ארה"ב ביצע הלילה 80 תקיפות ברחבי איראן בתגובה לירי שביצעו משמרות המהפכה לעבר ספינות במצר הורמוז.
טראמפ התייחס לקשריו עם רה"מ ועם נשיא טורקיה ואמר: "אני חולה על ארדואן ואוהב את ביבי".





















טראמפ נשאר טראמפ
בוקר טוב התעוררת?טרמפ