צה"ל עדכן הערב (ראשון) כי מוקדם יותר היום, נורה ירי מסיבי של טילי נ״ט כנגד כוחות צה״ל במהלך פעילות בדרום לבנון. באירוע הירי נפצעו 2 לוחמי צה״ל באורח קשה ומספר חיילים באורח קל ובינוני. הודעה נמסרה למשפחותיהם.
בצבא התייחסו לטענות יוניפי"ל כי טנקים דהרו לתוך שער הכניסה בעמדתם: "מבירור ראשוני עולה כי במהלך האירוע ולטובת פינוי הפצועים נסעו שני טנקים לאחור, במקום בו לא יכלו להתקדם אחרת לאור איום הירי, מספר מטרים לעבר עמדת יוניפי״ל".
עוד נמסר מצה"ל כי "לאחר סיום הירי ופינוי הפצועים הטנקים יצאו מהעמדה. במהלך האירוע, בוצע ירי של מיסוך לטובת פינוי רפואי בבטחה. כוחות צה"ל שמרו על קשר רציף מול יוניפי"ל . לאורך כל האירוע לא נשקפה סכנה לכוח יוניפי"ל מפעילות צה״ל".
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, התייחס לתקרית שהתרחשה הבוקר וכתב : "פרטי התקרית בה מעורבים חיילי יוניפי״ל בדרום לבנון מתוחקרים בשעות אלו. מחבלי חיזבאללה משתמשים במוצבים של יוניפ״ל כמקומות מסתור ומציבים מארבים בסמוך אליהם. התעקשות האו״ם להשאיר את חיילי יוניפ״ל בקו האש אינה מובנת.
במשך 18 שנים התעלמו אנשי יוניפ״ל מהתבססות חיזבאללה לאורך הגבול ואף לא דווחו על הפרות החלטה 1701 לפיה רק צבא לבנון רשאי לשהות במרחב.
כעת בזמן שצה״ל פועל מול ארגון הטרור חיזבאללה ביקשנו שכוח יוניפי״ל יזוז חמישה קילומטרים צפונה מהגבול במטרה להרחיקו מקו האש. לצערנו נכון לשעות אלו בקשה זו לא התקבלה.מנמשיך לקדם בימים הקרובים שיח בנושא עם הגורמים הרלוונטיים באו״ם".





















צבא שנמצא בשדה קרב – שייך לאחד משני הצדדים! אם יוניפי"ל לא שומע לצה"ל – ברור באיזה צד הוא בחר