בג"ץ דחה הערב (רביעי) את העתירה שהוגשה נגד רה"מ נתניהו בבקשה להוציא אותו לנבצרות בזמן עדותו במסגרת התיקים בהם הוא נאשם. בפסק הדין נכתב כי הדחייה נעשתה עקב "היעדר עילה להתערבות שיפוטית".
בפסק הדין נכתב כי "העובדה שראש ממשלת ישראל יהיה במשך תקופה מסוימת (שעדיין אינה ברורה) על דוכן העדים בבית המשפט, ייתן את עדותו ועשוי אף להיות מעורב בנושאי המשפט בשעות בהן לא יהיה פיזית בבית המשפט – יוצרת קושי".
"אולם, לטעמי אין די בקושי זה לבדו כדי להביא לכלל מסקנה לפיה בניגוד לעמדתה של היועצת המשפטית בנושא – נבצר ממנו בשלב זה מלתפקד כראש ממשלה, וזאת גם אם מדובר בנבצרות זמנית בלבד".
"העותרים לא הניחו תשתית עובדתית המבססת עילה לקבוע כי במהלך מתן עדותו של המשיב על דוכן העדים יימנע ממנו לבצע את תפקידיו כראש ממשלה; וקל וחומר בשעות בין הדיונים, בהן המשיב לא יהיה בבית המשפט ולא יעיד". כתבה השופטת רות רונן.
השופט אלכס שטיין כתב: "העותרים מלינים על קיצור הזמנים בהם ראש הממשלה יוכל להקדיש את מלוא מרצו למילוי תפקידיו המורכבים והרי הגורל, אך טענה זו אינה בגדר טענה משפטית. מדובר בטענה פוליטית מובהקת, שאינה שפיטה".
החלטת השופטים מגיעה אחרי שהיועמ"שית גלי בהרב-מיארה מסרה שלשום לבג"ץ את עמדתה כי יש לדחות את העתירה. במקביל, היועמ"שית ציינה בתגובתה כי "חזקה על ראש הממשלה כי במקרה של שינוי בתשתית העובדתית לפיו תפקידו הציבורי אינו מאפשר את ניהול המשפט כסדרו או כי המשפט פוגע בתפקודו כראש ממשלה, יבהיר זאת".




















