שר המשפטים יריב לוין מודיע הערב (מוצ"ש) על כוונתו לקדם את שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים. "מיד עם פרוץ המלחמה הודיעה הקואליציה על הקפאת כל עיסוק ברפורמה המשפטית. חשבתי אז שלא נכון לעסוק בנושאים שנויים במחלוקת כשהמדינה נמצאת במלחמה מרובת זירות", כותב שר המשפטים בערב.
שר המשפטים מונה שורה של פעולות שביצעו שופטי בית המשפט העליון כנגד הממשלה ובאופן חד צדדי. לדבריו בג"ץ למעשה הגביל את סמכויותיו כשר המשפטים העומד בראש הוועדה לבחירת שופטים, קבע דד ליין של חמישה שבועות למינוי נשיא חדש, ביטל חוק חוק יסוד שהתקבל ברוב גדול בכנסת ועוסק בתנאי מחבלים בבתי הכלא בישראל תוך שהוא דן ומפקח על כך. בנוסף מעלה לוין את עיסוק בג"ץ בסיוע ההומניטרי לעזה ודיון בשחרור גופות מחבלים ללא תמורה. כל אלו גרמו להחלטתו לחזור לחוקק ולשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים בהקדם.
שר המשפטים מסביר כי "כמה שבועות לאחר פרוץ המלחמה הודעתי כי בכוונתי לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולהביא למינוי שופטים בהסכמה רחבה, כמתחייב בשעת המלחמה. במהלך החודשים שלאחר פרוץ המלחמה הצלחנו למנות 162 שופטים בהסכמה של כל חברי הוועדה. מספר חסר תקדים".
"גם בעניין המינויים לבית המשפט העליון הייתי ועודני מעוניין להגיע לפשרות. ב-26 באוגוסט השנה פניתי למ"מ נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט עוזי פוגלמן, והצעתי פשרה: השופט אלרון ימונה לתקופה של כשנה לנשיא העליון, ואחריו ימונה מועמד השופטים. בנוסף, הצעתי שהשופטים יגישו בפני נציגי הקואליציה בוועדה שני מועמדים לכהונת שופטים בבית המשפט העליון, מהם נבחר אחד, ובמקביל נציגי הקואליציה יציגו שני שמות, מהם הוועדה תבחר שופט אחד. באשר לשופט השלישי, הצעתי כי נגיע למינוי מוסכם מבין שופטות בתי המשפט המחוזיים ברחבי הארץ".
לוין מפנה אצבע מאשימה לשופטי העליון וטוען: "דקות לאחר ששלחתי לשופט פוגלמן את הצעתי – הוא דחה אותה בבוז מבלי שדן בה בכלל. השופט פוגלמן ידע היטב שאני מוכן לדון על פרטי ההצעה. גם מ"מ הנשיא הנוכחי, השופט יצחק עמית, יודע זאת. אך הם בחרו להתחפר בסרבנותם".
לוין מוסיף ומתאר כיצד התנהלו הדברים: "לפני מספר חודשים החליט בג"ץ, בהרכב בראשות השופטת וילנר, כי כהונתי כשר המשפטים תהיה רק בתואר. השופטת וילנר הוציאה צו שהלכה למעשה נטל ממני את הסמכות הנתונה לי בחוק לקבוע את סדר יומה של הוועדה לבחירת שופטים, וקבעה במחי יד כי דרך ההסכמות שעד כה הצליחה להביא למספר חסר תקדים של מינויים – מבוטלת. למרות שהצו בלתי חוקי על פניו, החלטתי להתחיל בתהליך. פרסמתי את שמות המועמדים ברשומות, והוועדה לבחירת שופטים החלה לדון בעניין".
"אלא שלבג"צ אצה הדרך. ביום חמישי האחרון, במהלך חסר תקדים, החליט ההרכב שהוא עצמו יקבע את סדר יומה של הוועדה, ופסק דד ליין – להביא הצבעה על מינוי נשיא תוך חמישה שבועות. וההליך? הוא לא חשוב. בלי זמן לדיון אמיתי בהסתייגויות הרבות שהוגשו. במקביל, מנעו השופטים ונציגי לשכת עורכי הדין את שידור דיוני הוועדה, כדי שיוכלו למנות את השופט עמית במחשכים, בהתעלם מההסתייגויות הרבות והשאלות הקשות שעולות מהן".
"למהלכים חסרי התקדים האלה מצטרפות שורת מעשים והחלטות חסרות אחריות של בית המשפט העליון ושופטיו. מספר שבועות לאחר הטבח הנורא של ה-7.10, השתלט בג"צ באופן סופי על סמכויות הכנסת, וקיבל החלטה שאין לה תקדים בעולם כולו לבטל חוק יסוד שהתקבל בכנסת ברוב גדול של למעלה ממחצית כלל חברי הכנסת. בג"צ לא הסתפק בזה – מאז פרוץ המלחמה הוא דן בתנאי המחבלים שטבחו ב-7 לאוקטובר, דן בסיוע ההומניטרי לחמאס בעזה, שקל להורות למדינה לשחרר גופות מחבלים בעוד חטופינו נמקים במנהרות החמאס, ושורה ארוכה של דברים נוספים. הערב פורסם כי השופטת רות רונן אף הגיעה לכלא עופר על מנת לפקח מקרוב על תנאי המאסר של הנוח'בות".
לדברי לוין: "הממשלה פעלה באחריות ועם פרוץ המלחמה השעתה כל עיסוק ברפורמה. בית המשפט, בחוסר אחריות שאין למעלה ממנו, החליט לנצל זאת כדי להמשיך ולהשתלט על סמכויות הכנסת והממשלה. היום הצטרף לחוסר האחריות הזה פרקליט המדינה לשעבר משה לדור, שקרא לחיילים להודיע שיסרבו לשרת. זו מציאות שאין לקבלה. בית המשפט דוחק את הכנסת ואת הממשלה בלית ברירה לפעול בעת הזו על מנת להשיב את סמכויותיה על כנן".
שר המשפטים מסכם את טיעוניו ואומר: "אני עצרתי. הם המשיכו ביתר שאת. אני ביקשתי להימנע מהעיסוק בזה עכשיו. הם קבעו בצו מועד מיידי והכתיבו את לוח הזמנים. אני פעלתי להגיע להסכמות. הם הוציאו צווים חסרי תקדים ופועלים בדרך כוחנית של כפיה. אני מבקש להביא למינויים מוסכמים שיזכו לאמון הציבור כולו. הם סוגרים את שערי בית המשפט בפני כל מי שאינו חושב כמוהם. הם לא הותירו בידינו ברירה. זה לא יכול להימשך כך. גם לנו יש זכויות".
זמן קצר אחרי שפרסם את הדברים שלעיל כתב שר המשפטים יריב לוין כי "בזמן הקצר שחלף מאז שפרסמתי את הפוסט האחרון קיבלתי מספר עצום של פניות מאזרחים שמחזקים אותי לפעול לתיקון המצב במערכת המשפט. רבים נוספים כתבו לי שהם מתקשים להבין מדוע הפשרה שהצעתי למ״מ נשיא בית המשפט העליון פוגלמן בחודש אוגוסט, לא התקבלה על ידי השופטים. הצעת הפשרה ההוגנת שהצעתי לשופטים עודנה מונחת על השולחן. ההגינות וטובת המדינה גם יחד מחייבים להיענות לה. אני שב ומדגיש פעם נוספת את שאמרתי לכל אורך הדרך – דרך ההסכמה וההידברות הייתה ונשארה הדרך הנכונה והעדיפה. בד בבד – לא תהיה השלמה עם צווים חד צדדיים הדורסים את רוב העם".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב על דברי לוין וכתב: "יריב לוין לא הציע שום דבר מלבד הרס וחורבן. כדרכו הוא עוסק בסחיטה קרימינלית באיומים כדי להכניס לבית המשפט העליון את האנשים שרוצים לרסק מבפנים את הדמוקרטיה הישראלית. האופוזיציה ניצחה כחוק בהצבעה החשאית בכנסת והשיגה רוב בוועדה לבחירת שופטים מפני שאפילו חבריו לקואליציה של לוין נרתעים מן ההרסנות הבוטה שלו".
"עכשיו כשתוצאות ההצבעה אינן נוחות לו, פתאום הוא לא בעד "רצון הרוב", אלא מנסה לנקום במערכת כולה. אנחנו נמשיך להיאבק בו בכל דרך. יש לזכור, גם אם הם יעבירו בהצבעה את שינוי הוועדה לבחירת שופטים, זה יהיה בתוקף רק אחרי הבחירות הבאות. התוכניות שלנו הן לנצח בבחירות האלה ולבטל את כל החוקים האנטי-דמוקרטיים שהממשלה הזו מחוקקת בימים אלה עד האחרון שבהם. לא נשאיר מהמהפיכה המשטרית שלו דבר וחצי דבר".
ח"כ אביגדור ליברמן, כתב בחשבון ה-X שלו: "במקום לקדם נושאים שנמצאים בקונצנזוס של החברה הישראלית, במקום לטפל ביוקר המחיה, במקום לטפל בשיקום הצפון ועוטף עזה, במקום לדאוג למילואימניקים שקורסים תחת הנטל ולקדם חוק גיוס שוויוני, הממשלה מעלה את הנושאים הכי שנויים במחלוקת בחברה הישראלית בזמן מלחמה, רק במטרה אחת – לשמר את הקואליציה, גם במחיר של פגיעה אנושה באחדות העם ובביטחון המדינה."
התנועה לאיכות השלטון בתגובה לדברי שר המשפטים לוין: "התנועה לאיכות השלטון רואה בחומרה את הכרזתו של השר לוין על חידוש המהלכים לפגיעה במערכת המשפט – אותם מהלכים שהביאו לשבר העמוק שהוביל לאסון השבעה באוקטובר. אזרחי ישראל יתייצבו שוב להגנה על מערכת המשפט העצמאית ושלטון החוק, שהם המגן האחרון מפני עריצות השלטון. נהדוף כל ניסיון לפגיעה בערכי היסוד של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית".





















הוא לא לומד מטעויות העבר
פחות לדבר יותר מעשים..
לא לדבר. לעשות!
כשהשמאל השתלטו על מוקדי הכח במדינה, הם לא דיברו. הם עשו.
גם הימין צריך פשוט לעשות. בלי לדבר. רק לעשות!!!
לוין יריב בהצלחה!
בע"ה תנצח ותכניע את הערב רב רשעים .
אתה נציג עם ישראל לעניין זה.