המנהיג העליון של איראן האייתוללה עלי חמינאי נאם היום בפני קהל אלפים בעיר קום באיראן והתייחס לעימות המתמשך עם ישראל וארה"ב. דבריו של חמינאי הבוקר מצטרפים לנאומים קודמים שלו ושל נשיא איראן ומנהיגים נוספים. המוטו של השיח כיום באיראן הוא מאבק עיקש ונחוש נגד התעמולה של המערב שמחלחלת לתודעה של הצעירים האיראנים.
בנאום שנשא לציון המהפכה האסלאמית באיראן, אמר חמינאי כי כשם האמריקנים טעו אז ולא צפו את ההפיכה המתוכננת, גם כיום עשרות שנים לאחר מכן, האמריקנים טועים ולא יודעים להבין בצורה נכונה את העם האיראני.
לדברי חמינאי האמריקנים היו שאננים בימים שערב המהפכה באיראן והפלת משטר השאה, "הם הונו, הופתעו ולא הבינו. גם כיום הם טועים ביחס לאיראן". חמינאי הדגיש כי את דבריו הוא מכוון לחלקים בעם האיראני שחוששים מארה"ב.

חמינאי התייחס לאתגר התודעתי אתו מתמודד המשטר, חמינאי טען כי מתנהלת מערכה תודעתית על העם האיראני: "יש תעשייה שלה שמורכבת מאמירת שקרים" טען חמינאי והוסיף: "היא מנצלת את הפער בין המציאות כפי שהיא לבין המחשבות והדמיון של הקהל". חמינאי הסביר איך עובדת השיטה: "אתה מתחזק, הוא (האויב) מפרסם שאתה הולך ונחלש. הוא עצמו הולך ונחלש, הוא מפרסם שהוא מתחזק. אתה הופך לא מאוים, הוא אומר: "אני אשמיד אותך באיומים". כך זה עובד. חלק מהאנשים מושפעים גם הם".
חמינאי פנה לאנשי התקשורת באיראן ואמר כי "היום, המשימה הבסיסית, המשימה החשובה עבור מערכות התקשורת שלנו, למשרד התקשורת שלנו, למשרד התרבות שלנו, לרדיו ולטלוויזיה, לפעילים שלנו במדיה החברתית – המשימה היסודית היא לקרוע את מסך האשליה של עוצמת האויב, לשבור אותו, לא לאפשר לתעמולה של האויב להשפיע על דעת הקהל".

בהמשך התייחס לטענות כי איראן מוכנה לנהל משא ומתן עם אירופה על הסכם גרעין ונמנעת מקיום שיחות עם ארה"ב. חמינאי הסביר כי הסיבה לכך נעוצה בשנאה עזה בין העמים, שנאה של עשרות שנים: "אמריקה שלטה במקום הזה, ואז איבדה את אחיזתה באיראן. לכן השנאה שלה למדינה ולמהפכה דומה לשנאת הגמל! והוא לא מוותר כל כך בקלות. אמריקה נכשלה באיראן ומנסה לפצות על התבוסה שלה".
המנהיג העליון הוסיף כי על הפקידים האיראנים להתעלם מהדרישות האמריקניות והישראליות. לדבריו מי שמתחשב בעמדות האויבים הללו פוגע בכך בדמוקרטיה ומהווה איום על המשטר באיראן. המנהיג העליון הביע הערכה לנשיא מסעוד פזשכיאן שמציג עמדות ניציות כלפי ארה"ב וישראל.
בסיום דבריו התייחס חמינאי לציר הרשע הקורס שהקימה איראן במזרח התיכון. בניסיון לחזק את המחבלים באזור אמר חמינאי: "ההתנגדות חיה וצריכה להישאר בחיים וחייבת להתחזק מיום ליום. אנו תומכים בהתנגדות, בהתנגדות בעזה, בהתנגדות בגדה המערבית (יהודה ושומרון), בהתנגדות בלבנון, בהתנגדות בתימן, מכל נקודה שמתנגדת למהלכים הזדוניים של המשטר הציוני ומתנגד לו, אנחנו תומכים בו"
חמינאי שב וקרא למנהיגים באיראן לנסות ולעודד את לבבות הצעירים האיראנים המושפעים מכלי התקשורת העולמיים והתעמולה הישראלית ברשתות החברתיות. בדבריו הדגיש כי על המנהיגים באיראן לנהוג "בדיוק ההפך ממה שהאויב רוצה לעשות, הוא מנסה לייאש ולהסיר תקווה מלב הנוער שלנו, כל מי שיש לו קהל בתחומי הפרסום, אחת המטרות הגדולות והראשונות שלהם צריכה להיות להחיות את התקווה בלבם ולעצור את התעמולה שמכניסה ייאוש בלבבות".
אמירותיו של חמינאי על התעמולה ומלחמת התודעה מול ישראל, מצביעה חל חשש אמיתי במשטר בטהרן מפני ניסיונות הפיכה פנימיים שעלולים להביא לקריסת המשטר. ואכן ראש הממשלה נתניהו פנה לא פעם על העם האיראני בסרטונים באנגלית מתורגמים לפרסית וקרא להם להתנער מהמשטר הדיקטטורי.
נציין כי בימים האחרונים מקיימים משמרות המהפכה תרגיל צבאי רחב יחד עם כוחות של צבא איראן במטרה להפגין יכולות מרשימות. מהתרגיל יצאו לא מעט תיעודים שהופצו באיראן.





















טיפש מרושע וזקן שלא למד היסטוריה. הקב"ה כבר טיפל בעמלקים כמוך בתקופת מרדכי הצדיק. הרבה דרכים למקום לחסל אותך ואת חבריך העמלקים. ימח שמך חמינאי!
נאום מרגש.