סוכנות הידיעות האיראנית

חמינאי לתקשורת האיראנית: "הכי חשוב כעת לשבור את התדמית העוצמתית של ישראל"

המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, נאם הבוקר בפני מאות בני אדם וקרא שוב ושוב לפעול כנגד התעמולה המערבית שמפעילות ארה"ב וישראל נגד איראן. בפנותו לאנשי תקשורת במדינה ביקש "לקרוע את מסך העוצמה מעל התדמית הישראלית ולשבור אותה"

כתבות נוספות בנושא:

המנהיג העליון של איראן האייתוללה עלי חמינאי נאם היום בפני קהל אלפים בעיר קום באיראן והתייחס לעימות המתמשך עם ישראל וארה"ב. דבריו של חמינאי הבוקר מצטרפים לנאומים קודמים שלו ושל נשיא איראן ומנהיגים נוספים. המוטו של השיח כיום באיראן הוא מאבק עיקש ונחוש נגד התעמולה של המערב שמחלחלת לתודעה של הצעירים האיראנים.

בנאום שנשא לציון המהפכה האסלאמית באיראן, אמר חמינאי כי כשם האמריקנים טעו אז ולא צפו את ההפיכה המתוכננת, גם כיום עשרות שנים לאחר מכן, האמריקנים טועים ולא יודעים להבין בצורה נכונה את העם האיראני.

לדברי חמינאי האמריקנים היו שאננים בימים שערב המהפכה באיראן והפלת משטר השאה, "הם הונו, הופתעו ולא הבינו. גם כיום הם טועים ביחס לאיראן". חמינאי הדגיש כי את דבריו הוא מכוון לחלקים בעם האיראני שחוששים מארה"ב.

חמינאי התייחס לאתגר התודעתי אתו מתמודד המשטר, חמינאי טען כי מתנהלת מערכה תודעתית על העם האיראני: "יש תעשייה שלה שמורכבת מאמירת שקרים" טען חמינאי והוסיף: "היא מנצלת את הפער בין המציאות כפי שהיא לבין המחשבות והדמיון של הקהל". חמינאי הסביר איך עובדת השיטה: "אתה מתחזק, הוא (האויב) מפרסם שאתה הולך ונחלש. הוא עצמו הולך ונחלש, הוא מפרסם שהוא מתחזק. אתה הופך לא מאוים, הוא אומר: "אני אשמיד אותך באיומים". כך זה עובד. חלק מהאנשים מושפעים גם הם".

חמינאי פנה לאנשי התקשורת באיראן ואמר כי "היום, המשימה הבסיסית, המשימה החשובה עבור מערכות התקשורת שלנו, למשרד התקשורת שלנו, למשרד התרבות שלנו, לרדיו ולטלוויזיה, לפעילים שלנו במדיה החברתית – המשימה היסודית היא לקרוע את מסך האשליה של עוצמת האויב, לשבור אותו, לא לאפשר לתעמולה של האויב להשפיע על דעת הקהל".

בהמשך התייחס לטענות כי איראן מוכנה לנהל משא ומתן עם אירופה על הסכם גרעין ונמנעת מקיום שיחות עם ארה"ב. חמינאי הסביר כי הסיבה לכך נעוצה בשנאה עזה בין העמים, שנאה של עשרות שנים: "אמריקה שלטה במקום הזה, ואז איבדה את אחיזתה באיראן. לכן השנאה שלה למדינה ולמהפכה דומה לשנאת הגמל! והוא לא מוותר כל כך בקלות. אמריקה נכשלה באיראן ומנסה לפצות על התבוסה שלה".

המנהיג העליון הוסיף כי על הפקידים האיראנים להתעלם מהדרישות האמריקניות והישראליות. לדבריו מי שמתחשב בעמדות האויבים הללו פוגע בכך בדמוקרטיה ומהווה איום על המשטר באיראן. המנהיג העליון הביע הערכה לנשיא מסעוד פזשכיאן שמציג עמדות ניציות כלפי ארה"ב וישראל.

בסיום דבריו התייחס חמינאי לציר הרשע הקורס שהקימה איראן במזרח התיכון. בניסיון לחזק את המחבלים באזור אמר חמינאי: "ההתנגדות חיה וצריכה להישאר בחיים וחייבת להתחזק מיום ליום. אנו תומכים בהתנגדות, בהתנגדות בעזה, בהתנגדות בגדה המערבית (יהודה ושומרון), בהתנגדות בלבנון, בהתנגדות בתימן, מכל נקודה שמתנגדת למהלכים הזדוניים של המשטר הציוני ומתנגד לו, אנחנו תומכים בו"

חמינאי שב וקרא למנהיגים באיראן לנסות ולעודד את לבבות הצעירים האיראנים המושפעים מכלי התקשורת העולמיים והתעמולה הישראלית ברשתות החברתיות. בדבריו הדגיש כי על המנהיגים באיראן לנהוג "בדיוק ההפך ממה שהאויב רוצה לעשות, הוא מנסה לייאש ולהסיר תקווה מלב הנוער שלנו, כל מי שיש לו קהל בתחומי הפרסום, אחת המטרות הגדולות והראשונות שלהם צריכה להיות להחיות את התקווה בלבם ולעצור את התעמולה שמכניסה ייאוש בלבבות".

אמירותיו של חמינאי על התעמולה ומלחמת התודעה מול ישראל, מצביעה חל חשש אמיתי במשטר בטהרן מפני ניסיונות הפיכה פנימיים שעלולים להביא לקריסת המשטר. ואכן ראש הממשלה נתניהו פנה לא פעם על העם האיראני בסרטונים באנגלית מתורגמים לפרסית וקרא להם להתנער מהמשטר הדיקטטורי.

נציין כי בימים האחרונים מקיימים משמרות המהפכה תרגיל צבאי רחב יחד עם כוחות של צבא איראן במטרה להפגין יכולות מרשימות. מהתרגיל יצאו לא מעט תיעודים שהופצו באיראן.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

טיפש מרושע וזקן שלא למד היסטוריה. הקב"ה כבר טיפל בעמלקים כמוך בתקופת מרדכי הצדיק. הרבה דרכים למקום לחסל אותך ואת חבריך העמלקים. ימח שמך חמינאי!

נאום מרגש.

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
הקלטות ראש השב"כ: "אני נאמן לדרג הנבחר - הפקידים התבלבלו ומסרבים להנחיות"
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טלטלה בשוק האנרגיה: ארה"ב חסמה את הנפט האיראני, מחיר חבית זינק ב-3%
רחפני ענק בשווי מאות אלפי דולרים מבריחים אמל"ח מאיראן לעזה – דרך הנגב
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו ב-CNN: מותח ביקורת על חימוש ארדואן, אך שומר על איפוק בנושא איראן
טראמפ באנקרה: "נסיר את הסנקציות - טורקיה נאמנה יותר מאירופה"

הכתבות המעניינות ביותר

הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל
קביעת מזוזות חגיגית במרכז החדש להתפתחות הילד של לאומית שירותי בריאות בשכונת נווה שאנן בחיפה
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה
דובר המשטרה סירב לומר שהארגון ישמע לבג"ץ במקרה של משבר חוקתי
דרמה במנהטן: סכנת קריסה של מגדל הובילה לפינוי הקונסוליה הישראלית
משגרי טילים בחדרי השינה: לוחמי חטיבה 769 פועלים בדרום לבנון
מהפכת תברואה באלעד: הפחים הטמונים הראשונים בעיר
פיילוט בתל אביב: עמודי תאורה יהפכו לעמדות טעינה לרכבים חשמליים
נתניהו לטראמפ: משטר כמו טורקיה לא צריך לקבל מטוסי F-35
וואטסאפ

חדש באתר

HHkVJV3XkAs9eh7-compressed
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
MIDEAST ISRAEL LEBANON
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
Fleet-1920X725-1
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
WhatsApp Image 2026-07-07 at 22.55
הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ
האדמו''ר משידלובצא בביקור ושיחת חיזוק בישיבת בית דוד (4)
האדמו"ר משידלובצא בביקור בישיבת בית דוד
מעמד חלקות פרסים מפעל המשניות משנת אהרן בתלמוד תורה פינסק קרלין צילום א.פ
מעמד חלוקת פרסים במפעל המשניות 'משנת אהרן' בת"ת פינסק קרלין
WhatsApp Image 2026-07-07 at 19.34
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture