Chaim Goldberg/Flash90

הדקה ה-90: הוועדה למינוי שופטים תתכנס ותמנה את עמית?

הוועדה למינוי שופטים צפויה להתכנס היום ללא נוכחות שר המשפטים וללא שהוא זימן כלל את כינוסה. השר שלמה קרעי: "מינויו אם חלילה יאושר, יהיה לא לגיטימי, חרפה למדינת ישראל, וכתם על הדמוקרטיה שלנו. בכוח הזרוע אפשר מקסימום להפוך לראש כנופיית שלטון החוק - לא לנשיא העליון"

כתבות נוספות בנושא:

הוועדה למינוי שופטים צפויה להתכנס היום בצהריים בשעה 14:30 בלשכת מנהל בתי המשפט ולהצביע על בחירתו של השופט יצחק עמית לתפקיד נשיא בית המפשט העליון. ביום שישי זמן קצר לאחר פסיקת בג"ץ כי על השר לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים היום, הוציאה מזכירות הוועדה לבחירת שופטים זימון לחברי הוועדה להגיע היום בשעה 14:30 ללשכת מנהל בתי המשפט בירושלים על מנת להצביע על מינוי עמית.

בהודעה שפורסמה ע"י מזכירות הוועדה ללא תיאום עם השר הממונה יריב לוין נכתב: "נכבדיי, חברי הוועדה לבחירת שופטים, נבקש להודיעכם כי הוועדה לבחירת שופטים, תתכנס ביום ראשון 26 בינואר 2025, כ"ו בטבת התשפ"ה בשעה 14:30, לבחירת נשיא ומשנה לנשיא בית המשפט העליון. הוועדה תתכנס בלשכת מנהל בתי המשפט, מזכיר הוועדה לבחירת שופטים, בירושלים. באם למי מחברי הוועדה ישנו אילוץ באשר לשעת כינוס הוועדה, אנא עדכנו בחוזר בהקדם".

השר יריב לוין והשרה אורית סטרוק כמו גם ח"כ יצחק קרויז מעוצמה יהודית צפויים להחרים את כינוס הוועדה ולהיעדר. אולם על פי התקנון של הוועדה שתכונס שלא על ידי שר המשפטים האחראי על כינוסה, על מנת להצביע על מינוי נשיא לעליון די ברוב של חמישה חברי ועדה. התקווה היחידה בימין לסיכול מינויו של עמית היא באפשרות שהשופט סולברג יבחר להיעדר מהוועדה וכך יגיעו רק 4 חברים ולא יוכלו להצביע. אולם מדובר כלל הנראה בתקוות שווא ויצחק עמית צפוי להתמנות חרף כל הפרסומים על עבירות בנייה וניגודי עניינים לכאורה שפורסמו בימים האחרונים בכלי התקשורת אודותיו.

הבוקר התייחס לכינוס הוועדה שר התקשורת שלמה קרעי וכתב: "בוקר טוב אזרחי ישראל, הדיקטטורה כבר כאן! היום, בשעה 14:30, תתכנס הוועדה לבחירת שופטים בניגוד לחוק ותוך נטילת סמכותו של יו”ר הוועדה השר לוין בכוח הזרוע, כדי לבחור את יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון".

קרעי הוסיף וכתב: "לא רק שכינוס הוועדה נעשה בבריונות משפטית, אלא שהם מבקשים למנות אדם שלפי פרסומים והאשמות חמורות שנחשפו, כלל לא ראוי לכהן כשופט, לא כל שכן כנשיא העליון. אינספור מועמדים בעבר נפסלו או הוקפא תהליך מינויים על דברים שוליים בהרבה ממה שפורסם על עמית, בין היתר על ידי עמית עצמו. האם יימצא חבר ועדה הגון אחד שיקום ויעצור את הטירוף הזה רגע לפני שיהיה מאוחר מדי?"

לדברי קרעי: "מינויו אם חלילה יאושר, יהיה לא לגיטימי, חרפה למדינת ישראל, וכתם על הדמוקרטיה שלנו. בכוח הזרוע אפשר מקסימום להפוך לראש כנופיית שלטון החוק – לא לנשיא העליון".

חברת הועדה לבחירת שופטים השרה אורית סטרוק אמרה הבוקר (ראשון) בראיון לרדיו קול ברמה: "אני מאוכזבת עמוקות מהתנהלות חברי בוועדה לבחירת שופטים, אין שום דבר בוער בבחירה של עמית לנשיא, כשכל עם ישראל רואה את הפרשיות החמורות שהשופט עמית חשוד בהם. את אבי פלד לא מינו למפכ"ל בשל אותם חשדות, בוועדה יושבים שופטים ועורכי דין ומתעלמים כאילו לא קרה כלום".

"בג"צ החליט בהחלטה שערורייתית להתנהג הפוך מהחוק שמקנה לשר המשפטים את הסמכות לכנס את הועדה, הוא אפילו לא מסתכל על החוק ולוקח את החוק לידיו, זה לא חוקי, לא מוסרי מבישה ומטילה כתם על בית המשפט העליון".

יו"ר מפלגת נעם סגן השר אבי מעוז פנה לשופט נועם סולברג בבקשה כי יעצור את מינוי יצחק עמית לנשיא העליון וכתב: "כבוד השופט סולברג, גם הבוקר התפללת: "השיבה שופטינו כבראשונה…והסר ממנו יגון ואנחה". ואחרי תפילה זו תצביע בעד השופט יצחק עמית?!"

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

למה 'ההוא' רוצה להתמנות כנשיא העליון מובן היטב. אבל לא מובן למה השר שעונה לשם 'יריב לוין' (שהוא 'יריב' קל וטרף עוד יותר קל…) נותן לו לעשות את זה. תתבכיין עד מחר, אתה השולט ואתה האחראי! נקודה.
הרבי מקוצק זצ"ל אומר, למה קוברים מת?? הוא ענה, כי המת נותן שיקברו אותו…. הבעיה פה, שהשר לוין נותן שיקברו אותנו יחד אתו… אי אפשר להילחם עם מטאטא, חבוש בכפפות של משי, במי שעולה עליך עם בולדוזר די. אן (או איך שקוראים לזה)…
אם אינך יכול, פנה במחילה מקומך כאן ועכשיו! עליך נאמר בכתוב 'כי אם החרש תחריש לעת כזאת, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר….'! (איני רוצה להמשיך בציטוט…)

הדג מסריח מהראש.

יש לחקור את עמית באזהרה, ולהחרים את הניידים שלו ושל עוזריו לצרכי חקירה.

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture