ישראל ממשיכה לעכב את שחרור המחבלים שהיו אמורים להשתחרר אתמול בתמורה לשחרורם של שישה חטופים חיים וארבע גופות החטופים שהושבו לידי ישראל. בתום התייעצות לילית, הודיעה לשכת ראש הממשלה כי לא ישוחררו המחבלים עד שישראל תקבל לידיה את שאר החטופים בלי טקסים מבזים ומשפילים.
כוחות הביטחון שהיו אמורים ללוות את האוטובוסים עם המחבלים בשחרור עזבו את מתחם כלא עופר לאחר החלטת ראש הממשלה לעכב את שחרורם הלילה
ההחלטה מגיעה לאחר שחמאס העביר במודע גופה של אישה עזתית במקום את שירי ביבס הי"ד, וכן בעקבות מופעי הרוע והאכזריות של חמאס שהעביר את החטופים החללים בטקס ציני ומזלזל עם מוזיקה ומעשים מחפירים. גם ששת החטופים שהושבו אתמול לישראל עברו טקס משפיל ומבזה, אחד מהם נדרש על ידי המחבלים לנשק את ראשיהם של שני מחבלי חמאס על הבמה מול קהל של אלפי עזתים וחמושים של חמאס.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בהודעה חריגה שפורסמה לאחר חצות כי "לאור ההפרות החוזרות והנשנות של חמאס – לרבות הטקסים המבזים את כבוד חטופינו והשימוש הציני בחטופים לצרכי תעמולה – הוחלט לעכב את שחרור המחבלים שתוכנן לאתמול עד שיובטח שחרור החטופים הבאים, וללא טקסי הביזוי".
בעקבות ההודעה של לשכת ראש הממשלה, המחבלים שהיו אמורים להשתחרר אתמול, 602 במספר, הורדו מהאוטובוסים עליהם הועמסו קודם לכן והושבו לתאים. העיתונאי תמיר מורג מדווח הלילה כי בישראל נחושים שלא לבצע את שחרורם עד לקבלת ארבע הגופות של החטופים החללים שאמורים לשוב השבוע במסגרת סיום שלב א' של העסקה הנוכחית.
על פי ההסכם אמורים להיות מועברים לישראל ביום חמישי הקרוב ארונות עם ארבעה חטופים חללים. כעת נותרה בידי חמאס הברירה האם להמתין עם שחרורם על ליום חמישי ולעכב בכך את שחרור המחבלים מבתי הכלא. או להקדים את טקס השחרור. כמובן בישראל מדגישים כי על חמאס להקפיד הפעם שלא לערוך טקס משפיל ומבזה לגופות הקדושים שנרצחו על ידי המחבלים.
שר החינוך יואב קיש הגיב הבוקר להחלטה לעכב את שחרור המחבלים וכתב: "מברך את ראש הממשלה על ההחלטה הנכונה לעצור את שחרור המחבלים המתועבים בעקבות ההפרות החוזרות של ארגון הטרור חמאס. רק בנחישות ובעמידה על עקרונותינו נחזיר את חטופינו ונשמיד את החמאס".
אתמול (מוצ"ש) אמר קיש כי "מדינת ישראל חייבת לדרוש את החזרת כל החטופים עכשיו! במידה וחמאס לא יחזיר את כל החטופים עד שבת הקרובה, אש הגיהנום תיפתח על עזה. המשמעות היא חזרה למלחמה עצימה, מניעת סיוע הומניטרי ודלק לחמאס, פינוי צפון הרצועה ופינוי עזתים לפי תוכנית הנשיא טראמפ. חייבים להכריע את חמאס ולרסק את שלטונו בעזה".





















לשחרר אותם לגיהנום !
היו צריכים לפני שמורידים אותם מהאוטובוסים לעשות להם סיבוב שבירה ליד עזה ולחזור וכמובן לתת להם לרדת מהאוטובוסים לנשום את האויר של החופש ולהעלות אותם לאוטובוסים אחרים כהמשך הדרך ובעצם להחזיר את המחבלים למקומם הטיבעי בכלא