יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, מתח היום (שני) ביקורת חריפה על התנהלות הממשלה בנושא עסקת החטופים, וטען כי ראש הממשלה בנימין נתניהו נותן עדיפות לשיקולים קואליציוניים על פני האינטרס הלאומי.
בדברים שנשא בפתח ישיבת סיעת המחנה הממלכתי, אמר גנץ כי "המשא ומתן על השלב הבא בהשבת חטופינו, היה צריך להתחיל ולהסתיים מזמן. זה נושא לאומי שקשור בחוסן שלנו וגם בביטחון הלאומי."
גנץ הדגיש כי כל דחייה בעסקה משרתת את חמאס ומזיקה לישראל: "כל אדם שעושה עסקים יודע שלפריסה לתשלומים לאורך זמן, יש מחיר ושמו ריבית. האינטרס של מדינת ישראל הוא כמה שיותר חטופים, הכי מהר שאפשר, בפעימה אחת – אם אפשר."
לדבריו, "החלוקה לשלבים ודחיית המשא ומתן משרתים רק את חמאס. הוא צריך זמן להשתקם, למלא את המחסנים, ולגייס פעילים."
שר הביטחון לשעבר הזהיר כי מאז העסקה האחרונה, איבדה ישראל "מעל 30 חטופים חיים", וכי "כל יום מסכן עוד חטופים חיים".
גנץ ביקר את העובדה שהשליח האמריקאי אדם בוהלר מקיים פגישות ישירות עם בכירי חמאס, בעוד שבישראל "מתלבטים אם לשלוח משלחת ועד כמה לתת לה מנדט". הוא הביע הערכה לממשל טראמפ ולמאמציו להשבת החטופים, אך הדגיש כי "ממשלת ישראל היא האחראית על השבת החטופים".
בהתייחסו למצב הפוליטי, טען גנץ כי "במקום לתת קדימות לחטופים, נתניהו נותן קדימות לקואליציה ומחכה לתקציב במרץ". הוא הוסיף: "דווקא בתקופה כל כך קשה, מול אתגרים כל כך גדולים, הממשלה הזו פשוט מפרקת את החברה הישראלית לגורמים."
גנץ סיים את דבריו בהתייחסות לפעולות הממשלה בנושאים אחרים, וטען כי "בזמן שחיילינו נערכים לחידוש המלחמה וחידוש ההסתערות – הם מקדמים השתמטות", וכי ההחלטה לקדם את פיטורי היועצת המשפטית לממשלה מעידה על חזרה ל"הפיכה המשטרית".
"כשפורים בפתח, נראה שהממשלה הזו דבקה במנהג אחד – ונהפוכו", חתם.





















פשוט איש הזוי ומנותק מהמציאות
הבחור תקוע ב-6 לאוקטובר! נשאר חלש ומתרפס! בדיוק כמו שהיה בצבא!!!
גנץ אתה חכם נורא.
החמאס רצה לשחרר את כל השבויים בתמורה לשלושה ימי הפוגה ופספסנו את האירוע?
גנץ למרות מי שחושב אחרת צודק במאה אחוז החטופים קודמים לכל דיון אוילי בכנסת כמו הרחבת החסינות לחכים הרי זה מוכיחמעד כמה הממשלה תמוהה ומנותקת מההווה החמור לאחר שהיא בכבודה ובעצמה יצרה אותו