בכנס מיוחד שנערך אתמול בכנסת תחת הכותרת "גבול ישראל-מצרים: מציאות ביטחונית משתנה", הביעו חברי כנסת וגורמי ביטחון דאגה מההתפתחויות האחרונות בגבול הדרומי והזהירו מפני הסתמכות יתר על הסכם השלום עם מצרים.
הכנס, שיזמו חברי הכנסת לימור סון הר-מלך ועידן רול, התמקד בהתחמשות מצרים, הרחבת הפריסה הצבאית בסיני וההשפעות האפשריות על היציבות האזורית. בדיון השתתפו חברי כנסת, חוקרים, נציגי מכוני מחקר, תושבי הגבול ומומחים בתחום הביטחון.
חה"כ לימור סון הר-מלך טענה כי "במשך שנים מצרים שוחקת את הסכם השלום איתנו, צעד אחר צעד. היא פועלת במקביל בשני מישורים – מצד אחד, היא לכאורה ממשיכה את שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל, בעיקר בכל מה שנוגע לאינטרסים שלה. ומצד שני, היא מקדמת מגמות ומהלכים שמתנגשים חזיתית עם האינטרסים הביטחוניים שלנו".
עוד הוסיפה כי "אנחנו פוגשים את זה בבנייה ההדרגתית של נוכחות צבאית בסיני, נוכחות שהולכת ומתרחבת הרבה מעבר למה שהתיר הסכם השלום. מה שהתחיל כהחרגה נקודתית לטובה למלחמה בטרור הפך לאורך השנים למגמה קבועה ומדאיגה: יותר חיילים, יותר טנקים, יותר בסיסים, יותר אימונים צבאיים"
חה"כ עידן רול הדגיש כי "השקט הביטחוני לאורך הגבול המצרי הוא תוצאה של מאזן כוחות ברור, ולא בהכרח של רצון עמוק בפיוס," לדבריו: "יציבות ההסכם תלויה גם בצורך של מצרים בחסות אמריקאית ובמצב הפנימי של מצרים. שינוי באחד או יותר מהאינטרסים שציינתי עלול להוביל לעימות צבאי עם מצרים, ובמקרה כזה שום נייר חתום לא ישנה".
לגישתו: "עלינו לטפח את היחסים עם מצרים כאילו השלום בינינו יחזיק לנצח, אולם להיערך לאפשרות של שינוי פתאומי בחזית הדרומית של ישראל".
חה"כ עמית הלוי טען בדיון כי "הלקח החשוב ביותר מה-7 באוקטובר הוא הצורך בבחינה מתמדת של הנחות היסוד הביטחוניות שלנו, כדי למנוע שקיעה בקונספציה שגויה. ההתעצמות האדירה של צבא מצרים, לצד ההפרות החמורות של הסכם השלום בסיני בשנים האחרונות וההברחות בגבול המצרי, מחייבות את ישראל לנקוט פעילות דיפלומטית תקיפה ולבצע הערכה ביטחונית מחודשת וריאלית ביחס לזירה זו".
חברי כנסת נוספים, ביניהם צביקה פוגל, אריאל קלנר, אושר שקלים ויצחק קרויזר, הצטרפו לקריאות להגברת הערנות ולמוכנות לכל תרחיש, תוך הזכרה כי "מצרים ניסתה להשמיד את ישראל יותר מפעם אחת."





















בס"ד
…שהמצרים ילמדו מה קרה עם פרעה וכמה הקב"ה שמר עלינו בכל ההיסטוריה. אם הם רוצים לדלל אוכלוסיה, יעשו מלחמה וסכר אסואן ישמיד כמעט את כולם. זה כמות מים במהירות עצומה שמחריבה הכל בדרכה!!
התעוררנו מאוחר מדי. מלחמה נגד מצרים היא רק שאלה של זמן.