בן גביר בישיבת הסיעה. צילום: יונתן סינדל\פלאש90

בן גביר חושף בישיבת הסיעה: בשב"כ אספו חומרים על המפכ"ל

בפתח ישיבת הסיעה התייחס השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר לפרשייה שנחשפה אתמול, על פיה ראש השב"כ הורה לאנשיו לחפש ראיות נגד המשטרה תחת חסותו של בן גביר. בן גביר חשף ממקורותיו כי מדובר באיסוף חומרים על המפכ"ל דני לוי. "רונן בר קשר קשר נגד נציגי ציבור נבחר במדינה דמוקרטית, כשהוא מורה לאסף מידע מפליל על נבחרי ציבור, על שרי ממשלה" האשים בן גביר במהלך דבריו. "מדובר בעבריין לכל דבר ועניין, שמקומו בכלא"

כתבות נוספות בנושא:

בפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית התייחס השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לפרשייה שנחשפה אתמול, על פיה ראש השב"כ הורה לאנשיו לחפש ראיות על כוח מופרז שמפעילה המשטרה תחת חסותו של בן גביר. במהלך דבריו חשף השר ממקורותיו כי מדובר באיסוף חומרים על המפכ"ל דני לוי, ובנוסף גילה כי היועמשי"ת שיקרה בהאשמות כלפיו בתצהיר לבג"ץ.

"רבותיי, אתמול נפל דבר בישראל! ראש שירות חשאי נחשף כמי שהורה לאסוף מידע מפליל על נבחרי ציבור במדינה דמוקרטית" האשים בן גביר בתחילת הדברים. "אבל הסיפור הזה חמור הרבה יותר, כפי שאחשוף בפניכם מייד".

בהמשך דבריו תיאר בן גביר כיצד פעם אחר פעם היועמשי"ת התנגדה למינוייו במשטרה: "בחודש אפריל 2024 הצעתי את מועמדתו של סגן המפכל אבישי פלד לתפקיד המפכל, מהקצינים עזי הנפש ביותר שידעה המשטרה, משרת 40 שנה במשטרת ישראל. היועצת המשפטית לממשלה התנגדה למינוי הזה".

"ב-27 במאי נכנס לתפקידו כנציב שב"ס, רב גונדר קובי יעקובי, קצין רב זכויות, עטור צלשים, זכה לעיטור המופת על אומץ ליבו שנכנס לתוך שריפה באיתנים והציל חיי אדם,  שמשרת במשטרה קרוב ל-30 שנה. היועצת המשפטית התנגדה גם למינוי הזה".

כעת התייחס השר לבטחון לאומי לחקירה הסודית של שב"כ: "בתאריך 19.6 פונה רונן בר לראש הממשלה, ומודיע לו שקיים חשד לכניסת גורמים כהניסטים לשירות בתי הסוהר והמשטרה. בתאריך 25 לאוגוסט נכנס לתפקידו המפכל הנוכחי, רב ניצב דני לוי, המקצינים המוכשרים, המקצועיים והנחושים ביותר של משטרת ישראל, קצין שמשרת 35 שנה במשטרה. שבועות לאחר מכן, בתאריך 26 לספטמבר, מורה רונן בר לשב"כ, לאסוף מידע גם על הדרג המדיני, וגם על משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר".

"זמן לא רב לאחר מכן, בתחילת חודש דצמבר, נעצר נציב שירות בתי הסוהר, עם נשקים שלופים, כאחרון העבריינים, בשיתוף פעולה וקנוניה יחד עם היועצת המשפטית לממשלה. ואתמול נחשף, שרונן בר הורה לאסוף חומרים גם על המשטרה".

"ממקורותיי אני יודע לומר היום בוודאות: מדובר באיסוף חומר על מפכל המשטרה רב ניצב דני לוי". חשף בן גביר, והוסיף: "אני רוצה להסביר לעם ישראל מה קרה פה: שום גורם כהניסטי כביכול לא מונה ולא חדר למשטרת ישראל. כל המינויים שלי היו של קצינים ותיקים, מוערכים, ובכירים מתוך המשטרה עצמה. מה שכן היה פה – זה ראש ארגון חשאי, שקשר קשר וקנוניה לביצוע סיכול ממוקד נגד ראשי ארגונים ביטחוניים מקבילים – השב"ס והמשטרה".

"אבל חמור מכך! רונן בר קשר קשר נגד נציגי ציבור נבחר במדינה דמוקרטית, כשהוא מורה לאסף מידע מפליל על נבחרי ציבור, על שרי ממשלה!" האשים בן גביר. "זה אותו ראש שב"כ שיזם חקירה פוליטית נגד מקורבי ראש הממשלה, כדי לעכב את פיטוריו. מדובר בעבריין לכל דבר ועניין, רונן בר הוא סכנה מיידית לדמוקרטיה, שמקומו בכלא. בכל מדינה מתוקנת, האיש הזה היה מבלה את הלילה האחרון בצינוק בחשד לניסיון הפיכה".

"אתמול בערב, כשהעוזרים שלי הוציאו אותי מישיבת הקבינט המצומצם, וסיפרו לי על החשיפה, שפשפתי עיניים בתדהמה" תיאר בן גביר. "אלו סיפורים מהעולם השלישי. כשחזרתי לישיבת הקבינט ושאלתי את רונן בר על הדבר, הוא הכחיש לחלוטין, טען שמעלילים עליו עלילות. רק אחר כך, כשחזרתי עם המסמכים המודפסים, עם ההנחיה המפלילה בכתב ידו, הוא גמגם ונאלץ להודות".

בן גביר הוסיף וחשף כי היועמשי"ת שיקרה בתצהיר לבג"ץ על התערבות פסולה שלו כביכול בהר הבית: "אני חייב לציין את היועצת המשפטית לממשלה, שטענה במכתב לבג"ץ, בין יתר העילות שלה לבחון המינוי שלי מחדש , את הטענה שעל פי השב"כ התערבתי בצורה פסולה בהר הבית. אתמול נחשף המסמך המדובר של השב"כ, שם נכתב שחור על גבי לבן שאין כל ראיה להתערבות פסולה שכזאת וכפי שנכתב על ידי השב"כ, אין אקדח מעשן. כלומר, גלי בהרב מיארה שיקרה בתצהיר מפורש לבג"ץ".

"אני לא מתכוון לשתוק על הדברים הללו" סיכם בן גביר. "בכוונתי לדרוש מראש הממשלה להקים מיידית ועדת בדיקה ממשלתית, שתחקור את ניסיון ההפיכה וההתנהלות העבריינית של ראש השב"כ".

 

 

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

זה מה שקורה ליהודי בלי תורה
מנסה להיות צדיק – כי המצפון מציק לו
כי היא חכמתכם ובינתכם – ובלעדיה תחשבו שוטים

אידיוט ושקרן. השבכ בדק את חבריך העלובים מעוצמה יהודית – כהנא!!! מקומך ומקומם במנהרות בעזה, איש עלוב.

במה הוא שיקר???????
כאשר אין לכם תשובות עניניות אתם מתחילים עם הסיסמאות
תנסי לענות על מה שהוא אומר ולא להשתלח סתם…….
אני לא מהתומכים שלו בכלל
אבל הוא צודק במקרה הזה

מה זה התגובה הזאת מה קרה? כולם יודעים ש"המערכת" המשפטית מנסה לעצר צעדיו (של בן גביר) בכל הכח גם עם הוא לא מוצא חן בעיניי מישהו.

טיפשה מה את מבינה מהחיים שלך…תתעוררי…

כתבות חדשות באתר

מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חברי הכנסת בהצהרות לוחמניות ברגעי ההזנק: "די לרדיפת לומדי התורה"
למען לומדי התורה:7,000 רכבי מחאה משבשים את התנועה בצירי התנועה המרכזיים
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה במולדובה: הרוג ומספר פצועים בתאונת דרכים קטלנית במסע לקברי צדיקים
ח"כ יואב בן צור בכנסת: "הם מפגינים, לא מחבלים. נגד מי אתם נלחמים, נגד אחים שלכם?"
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות דרישת יהדות התורה: כל הצעות החוק הקואליציוניות הוסרו מסדר היום
שיירות המחאה יצאו לדרך - תיעודים ראשוניים
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
 ח"כ מאיר פרוש: "המצב נהיה גרוע מיום ליום, לא נשתוק על מעצר לומדי תורה"
ברכת הדרך: הגר"ש מחפוד הגיע ברכב ממותג והצטרף לשייירת הרכבים

הכתבות המעניינות ביותר

בכפר סבא נערכים לסיום המסכת הגדול בעולם לבני הגיל השלישי
מפגן העוז למען לומדי התורה: למעלה מ5000 רכבים יצאו לדרך
שר הביטחון כ"ץ מאיים על החות'ים: "אם המנהיג שלהם יעלה על הכוונת נחסל אותו"
גולדקנופף מאיים: "נהפוך את המדינה, ניקח את בתי הכלא ונהפוך אותם לישיבות"
מידה כנגד מידה: "הקפלניסטים היו המורים הטובים ביותר שלנו"
שריפת כלי רכב באזור התעשייה במודיעין: סכנת התפשטות ליער בן שמן
בכיר במשטרה: לא נאפשר חסימת צירים, הנסיעה רק בנתיב הימני
זינוק מדאיג במספר סרבני החיסונים בישראל: שיעור הלא מתחסנים הוכפל
הונאת ה-27 מיליון: הישראלי שגנב זהויות של מתים כדי לממן רולס רויס
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Video 2026-06-24 at 16.36
חברי הכנסת בהצהרות לוחמניות ברגעי ההזנק: "די לרדיפת לומדי התורה"
.
למען לומדי התורה:7,000 רכבי מחאה משבשים את התנועה בצירי התנועה המרכזיים
WhatsApp Image 2026-06-24 at 17-compressed
טרגדיה במולדובה: הרוג ומספר פצועים בתאונת דרכים קטלנית במסע לקברי צדיקים
.
ח"כ יואב בן צור בכנסת: "הם מפגינים, לא מחבלים. נגד מי אתם נלחמים, נגד אחים שלכם?"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הכנסת ס''ת לבית המדרש קרלין לעלוב בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (31)
מעמד הכנסת ס"ת לביהמ"ד קרלין לעלוב ב"ב
בר מצוה שטרן קרעטשניף (2)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מקרעטשניף ונכד אב''ד ראחמסטריווקא ב''ב
הספד וואסלוי בב''ב במלאת השבעת להסלתקותו של רבי חיים דוב הלפרין צילום יהודה פרקוביץ (37)
עצרת הספד ככלות השבעה להסלתקות הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
שבת מירון המסורתית בספינקא ירושלים צילום י פריד (6)
שבת 'מירון' המסורתית בחצה"ק ספינקא ירושלים באתרא קדישא מירון

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture