משרד החוץ הרוסי הזהיר היום (חמישי) את ארצות הברית כי כל שימוש בכוח צבאי נגד איראן הוא "בלתי מתקבל על הדעת" ו"בלתי חוקי", על רקע האיומים האחרונים של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ כלפי טהרן.
רוסיה מציעה תיווך.
סגן שר החוץ הרוסי, סרגיי ריבקוב, הצהיר כי מוסקבה מוכנה לתווך בין ארצות הברית לאיראן על מנת שיגיעו להסכם גרעין חדש – "לפני שיהיה מאוחר מדי". ריבקוב הזהיר כי מתקפה אמריקנית על איראן עלולה להוביל למלחמה אזורית במזרח התיכון. "ההשלכות של זה, במיוחד אם יהיו תקיפות על תשתיות הגרעין, עלולות להיות קטסטרופליות עבור האזור כולו", הדגיש ריבקוב.
דוברת משרד החוץ במוסקבה, מריה זחרובה, התייחסה באופן ישיר לאיומים של טראמפ, שהבטיח כי "יהיו הפצצות" אם איראן לא תסכים להסכם גרעין חדש. "השימוש בכוח צבאי מצד יריבותיה של איראן, בהקשר של ההסדר הזה, אינו חוקי ובלתי מקובל", הצהירה זחרובה.
היא הוסיפה כי "האיומים שמגיעים מבחוץ להפציץ את תשתיות הגרעין של טהרן יובילו באופן בלתי נמנע לקטסטרופה עולמית בלתי הפיכה. האיומים האלה פשוט בלתי מקובלים".
איומי טראמפ והתגובה האמריקנית
ביום ראשון האחרון, הבהיר הנשיא טראמפ בריאיון לרשת NBC את עמדתו הנחרצת: "אם הם לא יעשו הסכם – יהיו הפצצות". טראמפ ציין כי על הפרק עומדים גם עונשים כלכליים. "יש סיכוי שאם הם לא יעשו הסכם אני אטיל עליהם מכסים משניים, כפי שעשיתי לפני ארבע שנים", הוסיף הנשיא האמריקני.
במקביל לאיומים אלה, תגברה ארצות הברית לאחרונה את כוחותיה באזור המזרח התיכון ואף שלחה מפציצים מסוג B-2 לבסיס אמריקני-בריטי באוקיינוס ההודי, בקרבת איראן ותימן.
ההתפתחויות האחרונות מתרחשות על רקע שיפור דרמטי ביחסים בין מוסקבה לוושינגטון מאז כניסתו של טראמפ לתפקיד בינואר השנה, לצד העמקת הקשרים בין רוסיה לאיראן.
בינואר האחרון חתמו רוסיה ואיראן על "הסכם שותפות אסטרטגי", מהלך שעורר דאגה בישראל ובמדינות רבות אחרות. אף שההסכם אינו כולל התחייבות להגנה הדדית, הוא קובע כי אם אחת המדינות מותקפת, השנייה מחויבת שלא לסייע למדינה התוקפת. ומחזק את מעמדה כשחקנית מרכזית במזרח התיכון". נותר לראות כיצד יגיב הממשל האמריקני להצהרות אלה, ואם יתקיים משא ומתן חדש סביב הסכם הגרעין האיראני בתיווך רוסי.





















בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה