אחרי ביקורו באסלאמאבאד ופגישותיו עם בכירי הממשל בפקיסטן, המריא שר החוץ האיראני לביקור מדיני בצד השני של הגבול ונחת הבוקר בניו דלהי.

במהלך ביקורו בפקיסטן נפגש עראקצ'י עם נשיא פקיסטן, ראש הממשלה, שר החוץ ומפקד הצבא שלה. במסיבת עיתונאים שערך באסלאמאבאד הסביר עראקצ'י כי מטרות נסיעתו הם: לשוחח על מצב המתיחות בין הודו ופקיסטן, בהקשר הזה אמר כי "גם הודו וגם פקיסטן הן מדינות ידידותיות של הרפובליקה האסלאמית של איראן, וכמובן שפקיסטן היא מדינתנו השכנה והאחווה, והיינו מעוניינים לקבל מידע על עמדותיהם של חברינו בפקיסטן לפני שנסע להודו".

בנוסף עסקו השיחות בהתקדמות המשא ומתן בין איראן לארה"ב בנושא תכנית הגרעין, וכן התמקדו ביחסים בין המדינות בהקשרים כלכליים ופוליטיים.
ביקורו בפקיסטן לא רשם הישגים מרשימים לפחות לא בתחום המתיחות בין הצדדים, הודו יצאה למתקפה על אתרים בפקיסטן וזו השיבה אש והיו נפגעים רבים בשני צדי הגבול.





















מציתים מלחמה, ואחר כך הולכים להצטייר כמשכיני שלום..