בעיצומו של ערפל הקרב ולאחר סדרת התקיפות של צבא ארה"ב ומדינות המפרץ שתקפו יעדים אסטרטגיים בדרום איראן, פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית יוצא הערב בהצהרה חריגה ונחרצת, המפריכה לחלוטין את ניסיונות ההשתלטות ההסברתיים של המשטר בטהרן על עורק השיט המרכזי בעולם.
בהודעה רשמית שפרסם פיקוד המרכז האמריקני, התייחס הצבא ישירות לדיווחים האחרונים בכלי התקשורת הממלכתיים של הרפובליקה האסלאמית, לפיהם המעבר במצר הורמוז מותר אך ורק דרך נתיבים ומסלולים שאיראן קובעת ומאשרת מראש.
בצבא ארה"ב שלחו מסר חד-משמעי לטהרן ולחברות הספנות הבינלאומיות: "טענת כלי תקשורת רשמיים באיראן כי המעבר במצר הורמוז מותר רק בנתיבים שנקבעו על ידי איראן. אינו נכון והאמת היא שאיראן אינה שולטת במצר הורמוז. מאז תחילת חודש מאי, כוחות צבא ארה"ב סייעו ואבטחו את מעברם המוצלח של יותר מ-800 כלי שיט במצר".
ההצהרה האמריקנית חושפת לראשונה את היקף הפעילות המבצעית והחריגה של ארה"ב והקואליציה הבינלאומית באזור המפרץ במהלך השבועות האחרונים. ליווי של למעלה מ-800 ספינות מסחר, מכליות נפט ונושאות מטען מעיד על נוכחות צבאית מאסיבית, שנועדה למנוע פיראטיות והשתלטות עוינת מצד חיל הים של משמרות המהפכה.
הודעת השקר האיראנית על "שליטה בלעדית בנתיבים" נועדה לייצר מצג שווא של עוצמה כלפי פנים וכלפי חוץ, על רקע התקיפות האחרונות שספג המשטר בבושהר ובאזורי החוף. אולם ההבהרה המיידית של סנטקום מבהירה כי המעצמה הגדולה נחושה להשאיר את המצר פתוח ולא לאפשר לטהרן לחנוק את עורק האנרגיה העולמי.




















