בעקבות הודעת היועצת המשפטית לממשלה אתמול (חמישי) כי מינויו של דוד זיני לתפקיד ראש השב"כ בוצע בניגוד להנחייה המשפטית, וכי יש חשש כבד כי פעל כאשר הוא מצוי בניגוד עניינים, ותהליך המינוי פגום, הבוקר מתייחסת לכך לשכת ראש הממשלה בהודעה רשמית ומבהירה כי על מנת למנוע טענות כגון אלו ראש השב"כ הבא לא יעסוק בחקירת 'קטרגייט'.
בפתח הדברים מבהירים בלשכת ראש הממשלה מדוע חשוב למנות בהקדם ראש שב"כ קבוע: "ראש הממשלה מופקד על ביטחון המדינה, לא כל שכן בזמן מלחמה רב-זירתית. בעיצומה של המלחמה לא נכון להסתפק במינוי ממלא-מקום לראש השב"כ. יש למנות ראש שב"כ קבוע בהקדם. זה הוא צורך ביטחוני ראשון במעלה, וכל עיכוב בו פוגע בביטחון המדינה ובביטחון חיילינו".
עוד נכתב כי כיוון ש"רונן בר מסיים את תפקידו ביום ה-15 ביוני יש להספיק עד אז חפיפה מסודרת".
"בהתאם לדין, תהליך מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ יבוצע בשני שלבים:
.1. הבאת המינוי לאישור ועדת גרוניס לתפקידים בכירים, שבודקת טוהר מידות.
.2. לאחר אישור הוועדה, הבאת המינוי לאישור בממשלה.
בהודעת הלשכה הובעה התייחסות לטענות היועמ"שית על ניגוד עניינים לכאורה ונכתב כי "החקירות בעניין קטר מנוהלות על-ידי השב"כ ומשטרת ישראל, ומלווות ומפוקחות על-ידי היועצת המשפטית לממשלה. לראש השב"כ המיועד אין השפעה כלשהי על כך".
"למרות זאת, על מנת למנוע לזות שפתיים בכל הנוגע לחקירות בעניין קטר, ראש הממשלה מבהיר שראש השב"כ המיועד לא יעסוק כלל בחקירות אלו".
"לסיכום, ראש השב"כ המיועד ימונה למען ביטחון המדינה ובהתאם לסעיף 3(א) לחוק שירות הבטחון הכללי, שקובע: "ראש שירות הביטחון הכללי ימונה בידי הממשלה לפי הצעת ראש הממשלה".
אתמול פורסמה הודעה מטעם היועצת המשפטית לממשלה בה נכתב כי "במענה לפניות כתבים, ראש הממשלה פעל בניגוד להנחייה המשפטית, יש חשש כבד כי פעל כאשר הוא מצוי בניגוד עניינים, ותהליך המינוי פגום".
דבריה של היועמ"שית המבקשים לטעון כי המינוי של האלוף דוד זיני בוצעו בצורה פגומה מנוגדים לעמדת בג"ץ שבחר במודע שלא לכתוב בפסק הדין שלו כי קיימת מניעה מפני המשך הליך מינוי ראש שב"כ על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו.





















אני מתערב איתכם, הבג"ץ יפסול את מינוי זיני!
לא יעזור כלום. הוא יפסול. לא בגלל שבאת יש ניגוד ענינים או שאר הקשקושים, אלא כי זיני לא חלק מהדיפ סטייט.
לכן צריך לקדם את הרפורמה. ואסור לוותר בשום דבר.