באדיבות המצלם

סגן השר אבוטבול ליוסי דגן: "נרתום את כולם לריבונות מלאה"

סגן שר החקלאות משה אבוטבול (ש״ס) סייר בשומרון יחד עם ראש המועצה יוסי דגן. לאחר שצפו יחד על נתב״ג וערי מישור החוף קרא סגן השר לקדם את הריבונות ביו"ש. יוסי דגן אמר לו: "הריבונות מקבעת את ההתיישבות ומסיימת את התקווה לחסל את המדינה"

כתבות נוספות בנושא:

סגן שר החקלאות וביטחון המזון, ח"כ משה אבוטבול הגיע היום (ראשון) לסיור מקצועי ברחבי השומרון. את הסיור הוביל ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן יחד עם צוות המועצה והשניים ביקרו במספר ישובים ונקודות אסטרטגיות, בהן התצפית "המרפסת של המדינה", במרכז גוטניק בישוב פדואל, שנקראה לאחרונה על שמו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
במהלך הביקור קיימו השניים פגישת עבודה משותפת על נושאי המשרד.
לאחר מכן יצאו השניים לסיור, במהלכו צפו על ערי גוש דן ונתב"ג. סגן השר אבוטבול ציין כי הוא מגיע בשם תנועת ש"ס כולה וח"כ אריה דרעי העומד בראשה, וכי הסיעה מחוייבת להתיישבות ביהודה ושומרון.

לאחר התצםית המשותפת עם ראש מועצת שומרון הצהיר סגן השר אבוטבול:
"אנחנו נמצאים פה כי אנחנו חושבים שהגיע הזמן לפעול בנושא הזה של הריבונות. אנחנו דיברנו על זה גם כשהייתי בזמנו חבר בשדולת ארץ ישראל, היינו בהרבה הרבה סיורים. אני חושב שיש לנו פה היום צוהר מאוד גדול עם נשיא, שהוא נשיא טוב נשיא שהוא באמת אוהב ישראל, אוהב את ארץ ישראל, אוהב גם את ממשלת ישראל. אני חושב שהיום, כשאנחנו רואים את הקרבה לנמל תעופה בן גוריון, ורואים את כל הערים מסביב, מבינים כמה חשוב שאנחנו נהיה שמורים. והשמירה יכולה בעזרת השם להיות בעז"ה רק על ידי ריבונות שתשמור ותשמר את כל ההישגים שלנו.
אני שמח להיות היום כאן בסיור. אני חושב שבעצם אנחנו נפעל יחד גם לגבי אותם חוות חקלאיות שבעזרת השם קיימות כאן, שהן בעצם אסטרטגיה מאוד גדולה לשמירת הקרקעות, לשמירת האיזון בין כל מיני השתלטויות למיניהן שקיימים פה מצד גורמים עוינים. אנחנו בעזרת השם יחד נעשה את הכל כדי שהמקומות הללו, כאן מתוך המרפסת של המדינה, המרפסת של טראמפ, שאנחנו בעזרת השם נעשה את הכל כדי שיהיה פה ביטחון והצלחה גם לישובים, וגם לעם ישראל. שבאמת נודה לקב"ה על כל הניסים שנעשו לה בתקופה האחרונה. אבל כדי שאנחנו נהיה בטוחים טובים, בעזרת השם חייבים לרתום את כולם לריבונות מלאה, כדי שנצליח יחד לשמור על עם ישראל, על מדינת ישראל, על תורת ישראל, וגם כן על צבא ההגנה לישראל שעושה עבודת קודש", הוסיף סגן השר אבוטובול.

בדבריו, התייחס סגן השר אבוטובול גם לסוגיית החטופים: "לא נשכח את חטופינו היקרים, שבעזרת השם יחזרו בריאים ושלמים לביתם. אני בטוח שיוסי בעבודה שלו, גם בארצות הברית, עושה עבודה נהדרת, משכנע את מי שצריך. משכנע שיאיצו כל מסע ומתן להצלחתם וחזרתם של החטופים. השם יחיים וישמרם".

יוסי ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן אמר לסגן השר: "כשאנחנו עומדים כאן, בתצפית הלאומית על שם דונלד טראמפ, המרפסת של המדינה, במרכז גוטניק, כאן, בישוב פדואל, וצופים ורואים את כמעט כל מדינת ישראל פרוסה. ירושלים מכאן, חיפה משם, אשקלון ועד כמעט כמעט כמעט הנמל של עזה. מודיעין, וכמובן תל אביב ונמל תעופה בן גוריון כמתחת לכף היד. כפי שציינת בצורה כל כך ברורה, אנחנו מבינים כמה האחיזה באדמות הלאום כאן, בחוות החקלאיות, בשימור אדמות המדינה, מצד אחד, בפיזי. כמה הריבונות כאמירה שמסיימת את התקווה לחסל את מדינת ישראל, כי היא מקבעת את ההתיישבות כאן, בלב הארץ, ביהודה ושומרון, ולתמיד.
כמה ששני הדברים הללו, האחיזה בקרקע והריבונות, אסטרטגיות לא רק לצדק שלנו כיהודים שבונים את לב המולדת שלנו. כמה שהריבונות והאחיזה בקרקע והחוות, זה חגורת המגן של מדינת ישראל. של אלעד, של בני ברק, של תל אביב, של פתח תקווה של כל ערי מרכז הארץ, ערי גוש דן. ואנחנו כאן, יחד עם תנועת ש"ס בראשותו של הרב אריה, הולכים ביחד שנים ארוכות, ביחד בבניין ארץ ישראל, בהגנה על ביטחון מדינת ישראל מכאן, מהרי השומרון. הקב"ה נתן לנו כוח, נתן לנו מתנה, הזדמנות היסטורית בואו נגשים את זה ואנחנו נעשה את זה בעז"ה ביחד.
גם כלפי הדורות הבאים לשמור על מדינת ישראל מכאן, על הביטחון של מדינת ישראל, למען הדור שלנו ולמען הדורות הבאים" – הוסיף דגן.

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיצוצים באיראן: ארה"ב מכחישה תקיפה; דיווחים על קואליציית מדינות מפרץ שתקפו באיראן
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"
חוק יסוד לימוד תורה אושר בוועדה: ש"ס ודגל התורה הסכימו לפשרה, אגודת ישראל מתנגדת
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
350 מיליארד שקלים להתעצמות: תוכניתו של נתניהו לעצמאות חימושית של חיל האוויר
הרמטכ"ל: מאות מטוסי קרב בכוננות מיידית, דרוכים לפקודת תקיפה באיראן
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הידוק הקשרים המסחריים: ישראל והודו חתמו על תוכנית משותפת בתחום המכס
נתניהו למשלחת הסיוע בוונצואלה: "אתם משקמים הריסות וגם יחסים"

הכתבות המעניינות ביותר

טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל
זכותו תגן עלינו: הסעות יופעלו לציון יום השנה לפטירת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל
צפו: בתום מבצע נחשפו כלי נשק ועשרות כלי רכב לא תקינים בחברון
בהוראת גדולי ישראל: חוק יסוד לימוד תורה יצומצם לערך היחיד בלבד
השר ניר ברקת יוצא למאבק משפטי נגד חדשות 12: מקים קרן לסיוע לנפגעי הערוץ
דרמה ביוון: מטוס F-16 עלה באש בנמל התעופה בזמן הנחיתה
רבני העיר בני ברק בקריאה לחיזוק גדרי הצניעות באיזור אולמות השמחה
צה"ל ושב''כ חיסלו מחבל ממשתתפי טבח ה-7 באוקטובר
השקל מתחזק: ירידות בשערי הדולר והאירו על רקע הלחימה באיראן
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Video 2026-07-09 at 21.58
פיצוצים באיראן: ארה"ב מכחישה תקיפה; דיווחים על קואליציית מדינות מפרץ שתקפו באיראן
.
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
.
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"
WhatsApp Image 2026-07-09 at 20.29
טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture