דובר צה"ל בערבית, אלוף-משנה אביחי אדרעי, חשף היום (חמישי) תמונה נדירה של עז א-דין חדאד, מפקד חטיבת העיר עזה של חמאס, שנמצאה במנהרת טרור מתחת לבית החולים האירופאי בחאן יונס.
על פי דברי אדרעי, בתמונה ניתן לראות שינויים ניכרים במראה החיצוני של חדאד, המעידים לדבריו על הפחד שבו שרוי מפקד חמאס, שנאלץ לשנות את זהותו החיצונית מחשש לחיסול על ידי ישראל.
"השינויים הניכרים שחדאד ביצע בפרצופו המוכר מעידים על הפחדנות שלו ועל בחירתו להחליף את זהותו החיצונית", כתב אדרעי. "זה גם מראה שה'הרעבה' שחמאס משווק לעולם כנראה לא הגיעה אליו". לדברי דובר צה"ל, חדאד נותר השריד האחרון של ההנהגה הצבאית של חמאס בעזה, אותה הגדיר כמי שהביאה חורבן על תושבי הרצועה וקריסה לציר השיעי כולו. "אולי הבושה שעולה מהחורבן שהביאה חמאס על עזה גרמה לו לשנות את מראהו בצורה כה משמעותית," הוסיף אדרעי. לדבריו, בעוד חדאד מנסה להציג עצמו כגיבור בקרב הציבור העזתי, המציאות שונה בתכלית: "מה יחשבו תושבי הרצועה, היושבים באוהלים ובבתים ההרוסים שלהם, כשהם רואים את התמונה הזו? האם ניתן לכנות כגיבור את מי שמחריב את הרצועה, מתחבא במנהרות מתוך פחד ומחליף את זהותו כדי להימלט מהאחריות?".




















