משלחת מטעם הנהגת חמאס בראשותו של ח'ליל אל-חיה תבקר היום במצרים, זאת במסגרת המאמצים לחידוש המשא ומתן שהתנהל בין חמאס למצרים, כך דווח הבוקר (שני) גם בעיתון הלונדוני "אל-ערבי אל-ג'דיד".
עיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי דיווח הבוקר כי חידוש ערוצי המשא ומתן בין קהיר לחמאס נעשה בתיווך טורקי, על רקע ביקור שקיימה בשבוע שעבר משלחת של בכירי חמאס באנקרה, שם נפגשו עם בכירים טורקים ודנו בהתפתחויות בעזה ובהפסקת האש. לדיווח אין אישור ממקור אחר.
לפי המקור שצוטט בעיתון, המהלכים של אנקרה נשאו פרי בביקורו של שר החוץ הטורקי הקאן פידאן בקהיר ביום שבת, כאשר נפגש עם נשיא מצרים א-סיסי והעלה בקשה רשמית מטעם אנקרה לתווך בחידוש הקשר בין מצרים לחמאס סביב הסוגיות שעדיין במחלוקת.
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים אמש (ראשון) מסיבת עיתונאים לתקשורת הישראלית במשרדו בירושלים. "הקבינט הורה להשתלט על מעוזי חמאס האחרונים כולל העיר עזה", ציין.
עוד הוסיף: "בעיר עזה שם המפקדים, שם התשתיות משם החמאס שולט. העקרונות שהכריע הקבינט: פירוק חמאס, השבת כל החטופים החיים והמתים, פירוז הרצועה, שליטה ביטחונית ישראלית ברצועה, שליטה אזרחית שאינה חמאס או הרש"פ – אלא כזה שיחיה בשלום עם ישראל". החמאס לא מעוניין בעסקה. הוא דבק בסרבנותו. התנאים של חמאס כוללים נסיגה מוחלטת מהרצועה, כולל מציר פילדלפי, שחרור הנוחבות וערבויות בינלאומיות כובלות שישראל לא תחזור ללחימה".
נתניהו ניסה להציג את הישגו: "בדרך שהובלתי שחררנו את רוב החטופים. 148 בחיים. אנחנו מחויבים להשיב את 20 החטופים החיים ו-30 החטופים שאינם בחיים. אני ורעייתי מקיימים שיחות עם המשפחות וזה נוגע לליבנו. אנחנו בצומת דרכים היסטורית. אמרתי שנשנה את המזרח התיכון, וזה מה שאנחנו עושים. שברנו את הציר האיראני, חיזבאללה הוכה, אסד נפל ותפסנו את כתר החרמון. כל זה נעשה למרות הלחצים לעצור את המלחמה, מבית ומחוץ. אם הייתי נכנע ללחצים, סינוואר והנייה היו שולטים בעזה, נסראללה. לבנון, אסד בסוריה ואיראן הייתה דוהרת לפצצה גרעינית".נתניהו התייחס להחלטת הקבינט: "הניצחון בעזה טרם הושלם. חיסול חמאס הוא תנאי לביטחוננו. לא נוכל להשאיר את מבצעי הטבח מטרים מיישובנו. אני נחוש לסיים את המלחמה בניצחון שלנו. אני מבקש לסיים את המלחמה מהר ככל האפשר. הנחיתי את צה"ל לצמצם את לוחות הזמנים להשתלטות על העיר עזה".





















תפסיקו להילחם בבני תורה הכל יסתדר
אי אפשר להאמין לשום מילה של השקרן