קרדיט: מולטימדיה מפא"ת, משרד הביטחון

'אופק 19' שוגר בהצלחה: הלוויין נכנס למסלול והחל לשדר נתונים

משרד הביטחון, צה"ל והתעשייה האווירית שיגרו בהצלחה את הלוויין 'אופק 19' – שנכנס למסלולו בחלל והחל לשדר נתונים

כתבות נוספות בנושא:

מנהלת החלל במפא"ת (המנהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) שבמשרד הביטחון, צה"ל והתעשייה האווירית שיגרו בהצלחה הלילה (שלישי) בשעה 22:30 את לוויין התצפית המכ"מי 'אופק 19' לחלל. השיגור בוצע באמצעות משגר לוויינים תלת שלבי מסוג "שביט", משדה ניסויים במרכז הארץ. בשיגור השתתפו נשיא המדינה יצחק הרצוג, שר הביטחון ישראל כ"ץ, מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם, ראש מפא"ת במשרד הביטחון ד"ר דני גולד ומנכ"ל התעשייה האווירית בועז לוי.

על פי תכנית השיגור המקורית, נכנס הלוויין למסלולו סביב כדור הארץ, החל לשדר נתונים ועבר סדרת בדיקות ראשוניות מוצלחות.

מהנדסי מנהלת החלל במפא"ת שבמשרד הביטחון, יחד עם מהנדסי מפעל 'חלל' בתעשייה האווירית, ממשיכים בסדרת הבדיקות שתוכננו מראש, עד לכניסתו של הלוויין לפעילות מלאה בתקופה הקרובה.

הלוויין 'אופק 19' פותח על בסיס ניסיון שצברו מערכת הביטחון והתעשייה האווירית בפיתוח סדרת לווייני התצפית המתקדמים "אופק", ששוגרו לחלל החל משנת 1988.

תכנית החלל הביטחונית מובלת על ידי מנהלת החלל במפא"ת ושותפים בה גורמים שונים מצה"ל, בהם יחידה 9900 באגף המודיעין וחיל האוויר. התעשייה האווירית פיתחה וייצרה את הלוויין והמשגר כקבלן הראשי של הפרויקט. חטיבת מערכות טילים וחלל, באמצעות מפעל 'חלל', הובילה את הפרויקט בשיתוף עם חטיבת 'אלתא' שייצרה את המטע"ד ועם מפעל מל"מ שהוביל את פיתוח המשגר יחד עם החברות 'תומר' ו'רפאל' שייצרו את מנועי טיל השיגור.

עם כניסתו של הלוויין לפעילות מלאה, יעביר משרד הביטחון את הפעלת הלוויין לאחריות יחידת 9900 – יחידת המודיעין הגיאוגרפי חזותי של אגף המודיעין בצה"ל.

נשיא המדינה, יצחק הרצוג: "התרגשתי לראות את השיגור של ׳אופק 19׳ לווין made in Israel. מרגש לראות את היכולות הפנטסטיות של התעשיות הישראליות. עבודה של שנים יוצאת מן הכלל, מרגשת, ממוקדת שהגיעה למקומות שאנחנו לא יכולים אפילו לדמיין.אנחנו לא רק סטארט-אפ ניישן, אנחנו ספייס ניישן, ישראל חייבת להיות בחלל, שם עתיד האנושות, יש לכך יכולות אסטרטגיות חשובות ביותר".

דברי נשיא המדינה:

play-rounded-fill
קרדיט: משרד הביטחון

שר הביטחון, ישראל כ"ץ: "שיגור הלוויין ׳אופק 19׳ לחלל מהווה נדבך נוסף בכוחה של מדינת ישראל גם במעגל השלישי, ומבטא את היכולות המתקדמות של משרד הביטחון, צה"ל והתעשייה האווירית. ההישג הזה הוא ביטוי לשילוב כוחות ייחודי של חדשנות, מצוינות ויצירתיות ישראלית – שמעניקים לנו עליונות אסטרטגית וחיזוק משמעותי לביטחון המדינה".

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם: "'אופק 19' שמצטרף למערך הלווייניות הישראלי בחלל מהווה מכפיל כח משמעותי ביכולות המבצעיות של מערכת הביטחון. מלחמת 'חרבות ברזל' ובמיוחד מבצע 'עם כלביא' המחישו לכולנו שהמלחמה המודרנית מתרחשת גם בחלל. הצורך להתרחב ולחזק את אחיזתנו בחלל, הוא יעד מרכזי באסטרטגיית משרד הביטחון. בעשור הקרוב נשקיע מיליארדי ש"ח בבניית קונסטלציית לוויינים בחלל, שתאפשר לנו לעקוב בכל רגע נתון ובמקביל אחרי כל נקודה במזרח התיכון".

ראש מפא"ת במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') ד"ר דני גולד: "לאחר ההצלחות חסרות התקדים במלחמה, לרבות מעל 12,000 תמונות לוויין בשטח איראן במבצע "עם כלביא", הצבנו בחלל לוויין מתקדם נוסף שמצויד ביכולות איסוף בפסגת הטכנולוגיה העולמית. החלל הוא מימד לחימה שמרכזיותו תלך ותתעצם בשנים הבאות, והלוויין הנוכחי מייצר את קפיצת המדרגה המבצעית והטכנולוגית לשימור ושיפור העליונות בחלל של מדינת ישראל לעשורים הבאים".

דברי ראש מפא"ת במשרד הביטחון, תא"ל (מיל׳) ד"ר דני גולד, מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי וראש מנהלת החלל במפא"ת שבמשרד הביטחון, אבי ברגר על שיגור הלוויין:

play-rounded-fill
קרדיט: מולטימדיה מפא"ת, משרד הביטחון

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "כבית החלל של מדינת ישראל, אנו גאים מאוד על פיתוח ושיגור מוצלח של לווין נוסף לחלל עבור מדינת ישראל – זאת בתוך פחות מחודשיים. ׳אופק 19׳ הינו לווין תצפית מכ"מי, שיספק למדינת ישראל יכולות מודיעין ביום, בלילה ובכל תנאי מזג האוויר והראות. יכולות אלו נדרשות היום יותר מאי פעם, בייחוד לאחר מבצע ׳עם כלביא׳, אשר הדגיש לכולנו שיכולות תצפית מתקדמות באזורנו הנן קריטיות להשגת עליונות אווירית ויבשתית. ׳אופק 19׳ מצטרף לנבחרת לווייני התקשורת והתצפית של מדינת ישראל בחלל, כולם פרי פיתוח וייצור של התעשייה האווירית IAI. אנו מלאי גאווה להציג למדינת ישראל ולעולם כולו שוב את העוצמה האנושית והטכנולוגית שמובילה לפיתוח מערכות מורכבות ופורצות דרך, כחול-לבן, המציבות את מדינת ישראל בחזית הטכנולוגית ברמת היכולות והחדשנות העולמית".

ראש מנהלת החלל במפא"ת שבמשרד הביטחון, אבי ברגר: "שיגור ׳אופק 19׳ מהווה קפיצת מדרגה משמעותית ביכולות הביטחוניות והטכנולוגיות של מדינת ישראל בחלל. הלוויין, שפותח ויוצא בארץ על ידי מיטב המהנדסים והתעשיות הביטחוניות, מבטיח המשך עצמאות מבצעית וגמישות אסטרטגית בזירת המודיעין. התפוקות המבצעיות של מערכת הביטחון מהחלל ב׳חרבות ברזל׳ וב׳עם כלביא׳ המחישו את הצורך לשימור עליונותנו הביטחונית בחלל. ׳אופק 19׳ מצטרף לקונסטלציה מבצעית בחלל שבעזרת טכנולוגיה פורצת דרך, מרחיבה באופן ניכר את היכולות המודיעיניות של צה״ל ותאפשר שמירת היתרון המבצעי של מדינת ישראל בזירות הרחוקות והקרובות כאחד״.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סער למקבילו היפני: "ישראל נחושה למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני"
רפואה שלמה: השר דודי אמסלם עבר אירוע לבבי קל ושוחרר לביתו
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפקד חיה"א חשף: "שעה לפני ההמראה" - כך נבלמה תקיפת ענק באיראן
תיעוד מטורף: הגנב דוהר ומשתולל בפראות עד שנורה ונכנע לשוטרים
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
זמיר: אם לא היינו תוקפים, לאיראן הייתה היום יכולת ממשית של איום קיומי על ישראל
נשיא ארה"ב מצהיר: "איראן הסכימה שלא להחזיק בנשק גרעיני"
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעם שלישית השבוע: לוחמי האש הוזעקו ליישוב בת עין בעקבות דליקה
סגן הנשיא: אם איראן לא תעמוד בתנאים לא נהסס לשוב לתקוף אותה

הכתבות המעניינות ביותר

פינה של שפיות בטבע: הכירו את "עין ריא" – הפנינה שמתחת לאף שלכם
נס בגובה 2,000 מטר: רופאים הצילו מטיילת שלקתה בדום לב בהרי איטליה
ליד העיר החרדית: רכב גנוב פרץ מחסום ונורה לאחר שניסה לדרוס שוטרים
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ"ו • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ"ו • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו
חיזבאללה נואש: הצצה לאחד הקרבות על מעוזי הטרור בעומק השטח
בפעילות לילית בשכם: צה"ל השמיד 18 מחרטות לייצור אמצעי לחימה
דיווח: ראש ה-CIA הזהיר את טראמפ - המודיעין מטיל ספק בכוונותיה של איראן בהסכם הגרעין

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL POLITICS
סער למקבילו היפני: "ישראל נחושה למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני"
.
רפואה שלמה: השר דודי אמסלם עבר אירוע לבבי קל ושוחרר לביתו
d0dec41b-021c-436d-9610-1745f9d7cf8a
מפקד חיה"א חשף: "שעה לפני ההמראה" - כך נבלמה תקיפת ענק באיראן
WhatsApp Image 2026-06-16 at 10.49
תיעוד מטורף: הגנב דוהר ומשתולל בפראות עד שנורה ונכנע לשוטרים

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

מעמד חמוש סעודה בתת דרכי אבות קרית צאנז נתניה צילום משה גולדשטיין (1)
מעמד ה'חומש סעודה' בת"ת דרכי אבות קרית צאנז נתניה
הכנסת ספר תורה לביהמ''ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים צילום אנשיל בעק (43)
תיעוד נרחב: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים
האחים האדמ''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז בניו ג'רזי (8)
האחים האדמו''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת הם חיינו (8)
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת 'הם חיינו' בחצה"ק באבוב 45

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture