היום צפוי לעלות להצבעה בכנסת חוק עונש מוות למחבלים של חברת הכנסת לימור סון הר מלך ועוצמה יהודית. חברי הכנסת של דגל התורה צפויים להצביע נגד החוק על פי הוראת מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו.
מרן נימק את החלטתו ואמר לחברי הכנסת כי קיים חשש שהצבעה בעד חוק כזה תגרום לשפיכות דמים מיותרת. מרן הביע חשש כי משעה שהערבים יראו שהיהודים נוהגים כך, הדבר עלול להוביל לפגיעה ביהודים.
החוק שהובטח לעוצמה יהודית במסגרת ההסכם הקואליציוני עמה, קודם לאחרונה בוועדה לקראת העלאתו להצבעה בתמיכת ראש הממשלה, זאת לאחר התנגדות שהביע לחוק כל עוד חמאס החזיק בחטופים חיים.
בן גביר וליברמן תוקפים
יו"ר עוצמה יהודית, השר איתמר בן גביר, הגיב על הודעת דגל התורה: "לצערי הרב, גפני שוב בחר בברית הוותיקה שלו עם טיבי. הפזילה הקבועה של גפני לשמאל, היא בניגוד לעמדת בוחריו שנרדפים בידי השמאל. עונש מוות למחבלים יעשה צדק והרתעה גם למשפחות חרדים שנרצחו בפיגועים, ואני מצפה מכל חברי הכנסת החרדים לתמוך בחוק הזה שמציל חיים, ולא להאמין להבטחות השווא של השמאל והמפלגות הערביות".
ח"כ אביגדור ליברמן הגיב: "הפוליטיקאים החרדים לא יכולים להתחבא יותר מאחורי ה"רבנים". בכל פעם שהם רוצים לברוח מאחריות – הם זורקים אותה על ה"רבנים". זו עבודה בעיניים! אותם פוליטיקאים עסקנים שלא רוצים חוק גיוס ומתחבאים מאחורי ה"רבנים", סגרו כעת דיל עם טיבי וכסיף נגד חוק עונש מוות למחבלים ש'ישראל ביתנו' תעלה היום להצבעה".
גפני: "אינם יודעים להתמודד עם השקפת עולמה של 'דגל התורה'"
יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני בתגובה: "אביגדור ליברמן ואיתמר בן גביר אינם יודעים להתמודד עם העמדה והשקפת עולמה של 'דגל התורה' נגד חוק עונש מוות למחבלים והם תולים את זה בסיכומים שלא היו ולא נבראו. ההתקפות האישיות שלהם מעידות על חוסר טענות רציניות בדבריהם הקלושים".
ח"כ יעקב אשר בתגובה לדברי בן גביר על "ברית בין גפני לטיבי": "הברית היחידה שיש לדגל התורה לאורך כל שנות קיומה כמפלגה היא התורה וההלכה הצרופה כפי שבאה לידי ביטוי בהנחייתו הברורה של מרן הרב דב לנדו וכפי שניתנה לנו לגבי ההצבעה על חוק רגיש ומסוכן זה, זו גם עמדתם של גדולי ישראל זצוק"ל שלאורם פעלנו בעבר וכך נצביע גם היום. זו הברית היחידה שיש למפלגת דגל התורה ולבוחריה"!





















אם הגר"ד לנדא באמת נגד החוק, אני מרכינה ראש. אבל לא הבנתי למה גפני הצביעה נגד הרחקתו מהכנסת של איימן אודה?
אם זה נכון, אולי לא אצביע ג' בבחירות.