טקס פרידה התקיים הבוקר (שלישי) בנמל התעופה בן גוריון מארונו של סותדיסאק רינתלאק, החטוף התאילנדי האחרון שגופתו הוחזרה מרצועת עזה, כך נמסר ממשרד ראש הממשלה.
בטקס השתתפו מתאם השבויים והנעדרים גל הירש, שגריר תאילנד בישראל, שגרירת ישראל בתאילנד ובכירים ממשרד החוץ, מינהלת החטופים והשבים, נציגי חבל אשכול ומוקירי זכרו של סותדיסאק.
במהלך הטקס הביע מתאם השבויים את תנחומיו למשפחת רינתלאק ולעם התאילנדי בשם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בשם ממשלת ישראל והעם בישראל.
בדבריו תיאר גל הירש את המאמצים העליונים שביצעה מדינת ישראל להשבתם של כל החטופים, לרבות כל החטופים התאילנדים, ואמר כי מדינת ישראל תומכת במשפחת רינתלאק מאז פרוץ המלחמה וכך תמשיך לעשות. גל הירש הביע מחויבות מלאה להשבתו של רס"ל רני גואילי הי"ד, החטוף-חלל האחרון שנותר בידי האויב בעזה.

תאילנד מודה לישראל ולמתווכות בהן איראן
משרד החוץ של תאילנד הודיע ב-4 בדצמבר כי קיבל הודעה מהשגרירות בתל אביב שחמאס ביחד עם הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני החזירו את גופתו של סותדיסאק רינתלאק, החטוף התאילנדי האחרון ברצועת עזה מאז אירועי ה-7 באוקטובר 2023.
תאילנד הודתה לקטאר, מצרים, איראן, טורקיה, ארצות הברית ומדינות ידידותיות נוספות, לצד הצלב האדום הבינלאומי וכל הגורמים המעורבים שמילאו תפקיד מרכזי בתמיכה בשחרור 28 החטופים התאילנדים והחזרת גופותיהם של שלושה הרוגים תאילנדים. תאילנד הודתה גם לישראל על שיתוף הפעולה והסיוע בטיפול ובאספקת הנוחות השונות כדי להחזיר את החטופים התאילנדים למשפחותיהם ולארצם בכבוד.





















