צילום: Yonatan Sindel/Flash90

באופוזיציה תוקפים בחריפות: "זה פשע מאורגן בחסות החוק"

בעוד הממשלה מתכוננת להביא לאישור ועדה שהאופוזיציה מכנה "ועדת טיוח", יו"ר הוועדה לביקורת המדינה אלון שוסטר יקיים הצבעה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית. אם ההצעה תעבור, הממשלה תחויב על פי חוק להקים ועדה כזו. באופוזיציה תקפו בחריפות את הממשלה

כתבות נוספות בנושא:

ברקע ההחלטה להביא ביום ראשון הקרוב לוועדת שרים את ההחלטה על הקמת ועדת החקירה הלאומית לאירועי הטבח מטעם הקואליציה, ח"כ אלון שוסטר, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, יקיים דיון והצבעה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית במסגרת הוועדה.

במידה וההצבעה תעבור, הממשלה תהיה מחויבת על פי חוק להקים ועדת חקירה ממלכתית – צעד שיבטל למעשה את האפשרות להקים ועדה חלופית מטעם הקואליציה.

יו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ, תקף את המהלך שמקדמת הממשלה בחריפות. "קידום ועדות קישוט פוליטיות למחדל הגדול ביותר מאז הקמת המדינה הוא קודם כל פגיעה בביטחון, אבל גם בושה גדולה מול המשפחות השכולות ורבבות הנפגעים. מול החרפה הזאת אנחנו נמשיך לעמוד על כך שהמחדל יחקר, הלקחים יופקו, והאמת תצא לאור. ביום שני, יעמיד ח"כ אלון שוסטר להצבעה בוועדה לביקורת המדינה הקמה של ועדת חקירה ממלכתית. אני קורא לחברי הקואליציה, לעמוד מול הציבור ולפעול לפי צו מצפונם".

יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן תקף גם הוא: "נתניהו בראש הוועדה לקביעת המנדט? בואו נחסוך את הבירוקרטיה וניתן לו ישר לכתוב את פסק הדין. זה לא ׳ניגוד עניינים׳, זה פשע מאורגן בחסות החוק. האיש שאחראי לאסון הגדול בתולדותינו לא מחפש תשובות, הוא מחפש אליבי.

"הוועדה הזו לא תחקור מחדלים, היא תחקור איך להפיל את התיק על הצבא, על המחאה או אפילו על הקיבוצניקים. המנדט ברור: לנקות את המנהיג לאחוז בשלטון בכוח. בסוף היום, המסקנה היחידה תהיה שהמדינה אשמה בכך שהיא פשוט לא ראויה למנהיג שלה. אבל ועדת חקירה ממלכתית תקום, ונתניהו יישב בה לא בראש ולא עו"ד של עצמו, אלא כנחקר".

חה"כ מרב מיכאלי מגיבה לפרסום: "נתניהו יעמוד בראש הוועדה שתקבע את מנדט ועדת החקירה לטבח שבעה באוקטובר?

‏"אני דווקא זוכרת שראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל. כי קיים חשש, אמיתי ולא בלתי מבוסס, שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו, ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

‏חברת הכנסת נעמה לזימי: "ככל שנחשף עומק הקשר הקטארי של נתניהו ולשכתו, עומק הקונספציה של מימון החמאס כנכס והקרבה לבחירות בהן הוא לא יכול להרכיב ממשלה באף סקר – הוא יעשה הכל, אבל הכל כדי לשלוט בחקירת טבח השבעה באוקטובר, לשכתב ולהנדס תודעה.

"‏כל צעד מופרע שלו, כנחקר הראשי ששם עצמו לעמוד בראש צוות החוקרים מטעמו – מעיד יותר מכל שהוא הראש והוא אשם. ‏אנחנו נקים ועדת חקירה ממלכתית. היא תחקור גם את הטיוח. זו חובתנו וזו תהיה תקומתנו".

ח"כ אפרת רייטן, יו"ר סיעת הדמוקרטים: "הזלזול של נתניהו בשופטים ובפרקליטות במשפט השחיתות שלו מגיע לעוד שפל, ומצטרף לזלזול שלו באזרחי ישראל ונפגעי השבעה באוקטובר, כשהוא ממנה עצמו למי שיקבע את המנדט לחקירת מחדליו.

"בדיוק כמו "שנלחם 8 שנים, להגיע ולהגיד את האמת שלו בבית המשפט, ככה הוא גם "רוצה" להחקר על 7 באוקטובר. שלטון החוק במדינה מעולם לא היה כל כך רמוס ומושפל".

מוקדם יותר הבוקר פרסמנו כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יעמוד בראש צוות השרים שיקבע את מנדט ועדת החקירה למחדלי המלחמה, כך עולה מהזמנה לישיבת הצוות שתתקיים ביום שני הקרוב שנשלחה הבוקר לחברי הוועדה. המהלך מהווה שינוי דרמטי מההחלטה המקורית, שהוקמה לפני חמישה שבועות, לפיה שר המשפטים יריב לוין יעמוד בראש הוועדה.

לפי הזמנה רשמית, צוות השרים בראשות ראש הממשלה לעניין המנדט שיינתן לוועדת החקירה ייתכנס ב-22 בדצמבר בשעה 12:00 במזכירות הממשלה בירושלים. הוועדה אמורה לגבש את מסקנותיה תוך שישה שבועות מיום הקמתה.

במקביל, ועדת השרים לחקיקה תאשר בקרוב את קידום החוק להקמת ועדת החקירה של אריאל קלנר, החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאומית שוויונית בהסכמה רחבה, עשוי לעלות להצבעה בטרומית כבר בשבוע הבא.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

תגידו באמת האם מעניין את מישהו מה אומר כל אופוזיציונר משועמם

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"

הכתבות המעניינות ביותר

הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
טראמפ בהכרזה דרמטית: ארה"ב מחדשת את המצור הימי על הורמוז
אבל בשיכון ה': רב בית הכנסת 'עץ חיים' הרה"ג רבי מאיר צדוק צאלח זצ"ל הלך לעולמו
וואטסאפ

חדש באתר

D_ST8824 (1) (1)
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
intro-1781426579
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
WhatsApp Image 2026-07-13 at 21.53
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
הקלטת מסך 2026-07-13 213156 - frame at 0m0s2
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה
תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי צילום שוקי לרר (25)
עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה • בחצות היום: תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture