העיתונות המזוהה עם המשטר באיראן מיהרה היום (חמישי) למסגר את גל המחאות הכלכליות ככישלון מתוכנן של גורמים זרים, תוך האשמת ישראל וארצות הברית בניסיון להצית מהומות ולהביא לערעור היציבות הפנימית במדינה.
בעיתון כיהאן, הנחשב לשופר מובהק של לשכת המנהיג העליון, נטען כי ההפגנות לא התפתחו מעבר להתכנסויות מצומצמות וכי הציבור האיראני “הבין היטב את ההבדל בין מחאה לגיטימית לבין ניסיון לייצר כאוס”. לפי העיתון, הלחץ הכלכלי אכן קיים, אך לא תורגם למחאה פוליטית רחבה, והניסיון להסלים את האירועים נכשל.
לטענת כיהאן, מי שניסו “לרכוב” על המצוקה הכלכלית תכננו תרחיש מדורג שבמרכזו הבזאר בטהראן, מתוך הנחה שהצתת המרחב הכלכלי תוביל להתרחבות המחאה לשכבות נוספות. בפועל, כך נטען, הציבור והסוחרים סירבו לשתף פעולה והמהלך נבלם בשלב מוקדם.
גם העיתון וטן אמרוז הציג קו תקיף נגד גורמים חיצוניים, וטען כי מיד עם תחילת ההפגנות הופעלה “מכונת תעמולה זרה” שניסתה לנפח את היקף האירועים באמצעות רשתות חברתיות וחשבונות המזוהים עם ארה״ב וישראל. בעיתון נטען כי התמיכה הפומבית שניתנה למפגינים בפרסית חרגה מגבולות הסיוע המילולי והעידה על ניסיון התערבות ישיר.
לעומת זאת, בעיתון ג׳מהורי אסלאמי נשמעה ביקורת מתונה יותר כלפי השלטון עצמו. בעיתון נכתב כי לו בעיות הציבור היו מטופלות מוקדם יותר, לא היה צורך בהתכנסויות ברחובות. עם זאת, גם שם הודגש כי אין לבלבל בין מחאה אזרחית לבין מהומות מכוונות, וכי הציבור דחה ניסיונות של גורמי חוץ להסיט את המחאה לכיוונים אלימים.
בסיכום הקו הרשמי, שלושת העיתונים מציגים תמונה אחידה: מצוקה כלכלית קיימת, אך הניסיון להפוך אותה להתקוממות רחבה – נכשל. לפי הנרטיב שמקדם המשטר, החברה האיראנית “סובלת, אך אינה נכנעת”, ומסרבת לשתף פעולה עם מה שמוגדר כפרויקט חתרני מבחוץ.




















