הנשיא דונלד טראמפ פרסם הבוקר (שישי) אזהרה חריפה לאיראן, וציין כי ארצות הברית מוכנה לפעול נגד המשטר האיראני במידה והמשטר ימשיך לפגוע באזרחים ומפגינים.
"אם איראן תמשיך לירות ולהרוג באלימות מפגינים שוחרי שלום, כמקובל אצלם, ארצות הברית של אמריקה תבוא להצילם", כתב טראמפ ברשת החברתית. "אנחנו דרוכים ומוכנים לפעולה. תודה על תשומת הלב לנושא זה!"
ההודעה מגיעה על רקע מתיחות מתמשכת בין ארצות הברית לאיראן, ובעקבות דיכוי אלים של הפגנות במהלך הימים האחרונים על ידי המשטר האיראני.
טראמפ ציין במפורש כי דיכוי אלים של מפגינים הוא "המנהג" של המשטר האיראני, תוך שהוא מתייחס להיסטוריה של פעולות אלימות נגד מפגינים במדינה.
האזהרה של טראמפ מצביעה על נכונות אמריקאית לנקוט צעדים נגד איראן במקרה של פגיעה באזרחים, אם כי לא פורטו סוג הצעדים או היקפם.





















