המאבק להשבת החטופים קיבל היום חיזוק הלכתי וציבורי נוסף, לאחר שכבוד הראשון לציון, הרב דוד יוסף, נפגש עם טליק ואיציק גואילי, הוריו של לוחם היס״מ רס״ר רן גואילי, החטוף כבר 821 ימים.
במהלך הפגישה שיתפו ההורים את הרב בחששותיהם הכבדים, ובראשם העובדה שרן הוא החטוף האחרון שטרם הושב, לצד החשש כי יתקדם שלב נוסף בעסקה מבלי שיוחזר תחילה. הדברים נאמרו על רקע תחושת דחיפות גוברת בקרב המשפחה ומטה המשפחות, הקוראים להציב את השבתו של רן בראש סדר העדיפויות.
בדבריו הבהיר הרב דוד יוסף את העמדה ההלכתית באופן חד וברור. הוא ציין כי על פי ההלכה, גם במצב שבו קיים חשש כבד שמדובר בחלל, קיימת מצווה מן התורה לעשות כל שניתן על מנת להשיבו לקבר ישראל. לדבריו, מדובר בגדר של “מת מצווה” – חובה הלכתית שאין ממנה פטור – והוסיף כי הציבור כולו נדרש להתפלל ולפעול להשבתו.
הרב בירך את ההורים, חיזק את ידיהם ואמר כי הוא מצטרף לתפילה שרן ישוב במהרה. “אנחנו כולנו מתפללים”, הדגיש, “וקוראים לכל אחד ואחד מישראל – בעזרת השם, בקרוב הוא יחזור אלינו”.
מטה המשפחות להחזרת החטופים מסר כי דברי הראשון לציון משקפים לא רק עמדה הלכתית, אלא גם קריאה מוסרית ולאומית ברורה: לא להותיר אף חטוף מאחור, ובוודאי לא את האחרון שנותר בשבי.




















