עימות חריף מתפתח בניו יורק סביב רשת המאפיות הישראלית המצליחה Breads Bakery, לאחר שקבוצת עובדים הכריזה על מחאה המאחדת דרישות לשיפור תנאי העבודה – יחד עם דרישות פוליטיות רדיקליות נגד מדינת ישראל.
לפי הודעת העובדים, למעלה מ־30% מכוח האדם ברשת הצטרפו להתארגנות עובדים, המאיימת בהשבתת הסניפים אם הבעלים, גדי פלג ויונתן פלומן, לא ינתקו את קשרי המאפייה עם ישראל ולא יפסיקו כל פעילות הנתפסת בעיניהם כ״ציונית״.
בהודעות שפרסם איגוד העובדים ברשתות החברתיות, נכתב כי העובדים דורשים “סיום התמיכה ברצח העם בפלסטין”, וכי הם “מסרבים להשתתף בפרויקטים ציוניים”. בין הדרישות:
– הפסקת תרומות לארגונים ישראליים ולצה״ל
– הימנעות מאפיית עוגיות עם דגל ישראל
– סירוב לקייטרינג לאירועים המזוהים עם הקהילה היהודית־ציונית בארה״ב
לטענת העובדים, מאבקם הכלכלי “קשור ישירות למאבק נגד רצח עם ונגד כוחות של ניצול ברחבי העולם” – ניסוח שממקם את המחאה כחלק משיח אנטי־ישראלי גלובלי מובהק, ולא רק כמאבק עובדים מקומי.
עוד נכתב כי העובדים אינם מוכנים לקחת חלק באירועים כמו The Great Nosh, אירועי תרבות יהודית בארה״ב שגייסו לאורך השנים תרומות בהיקפים של מיליוני דולרים לטובת צה״ל וארגוני סיוע ישראליים.
המאפייה, שנוסדה כהרחבה של רשת “לחמים” בתל אביב, נחשבת לאחד הסמלים המובהקים של הצלחה קולינרית ישראלית בארה״ב. לאחר טבח 7 באוקטובר, היא אף יזמה מגבית חירום שגייסה למעלה מ־20 אלף דולר למגן דוד אדום ותרמה מזון לאירועי סיוע לישראל – פעולות שזוכות כעת למתקפה מצד העובדים.
במקביל לדרישות הפוליטיות, האשימו העובדים את ההנהלה בהפליה, תנאי שכר ירודים, ליקויי בטיחות ואיסור על שיח בערבית בין עובדים – טענות שטרם נבדקו או הוכחו.
גורמים בקהילה היהודית בניו יורק מזהירים כי מדובר בדפוס מוכר: חדירת שיח אנטי־ישראלי קיצוני למקומות עבודה יהודיים, תוך הפעלת לחץ כלכלי ואיומי שביתה, במטרה לכפות ניתוק מזהות יהודית־ציונית ומדינת ישראל.
בשלב זה, הנהלת המאפייה טרם פרסמה תגובה רשמית – אך ברור כי המאבק חורג הרבה מעבר ליחסי עבודה, ונוגע בלב המאבק על הלגיטימיות של זהות ישראלית ויהודית בזירה הבינלאומית.




















