הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, ביקר אתמול (יום ה׳) בגדוד חץ של מערך ההגנה האווירית, יחד עם מפקד מערך ההגנה האווירית, תת-אלוף ק', ומפקדים נוספים במערכת.
במהלך הביקור בחן הרמטכ"ל את כשירות כוחות ההגנה האווירית והשתתף בתרגיל מפקדים לתרחיש של מתקפת טילים על מדינת ישראל. זמיר שוחח עם מפקדים ולוחמים ועמד על חשיבות חיזוק הכשירות והמוכנות המיידית למגוון תרחישים.
במסגרת הביקור ביצע הרמטכ"ל בעצמו הקפצת תרגול לכוחות ההגנה האווירית וערך הערכת מצב מעמיקה עם המפקדים. הביקור התקיים בהמשך להנחייתו להגביר את רמת המוכנות במערכי ההגנה.
"חשוב שכל אזרח בישראל יידע שצה"ל ערוך באופן קבוע להגן על המדינה", אמר הרמטכ"ל. "אנחנו מתאימים את המוכנות בהתאם להערכת מצב אחראית ושקולה. חיל האוויר, יחד עם שאר כוחות צה"ל, מהווה את חומת המגן לאזרחינו וערובה לביטחון שלנו".
בצה"ל עוקבים בדריכות אחר המתחולל באיראן, וככל המערכים בצה"ל נכנסים לסוף השבוע במוכנות שיא בדגש על מערכי ההגנה האווירית.
מוקדם יותר השבוע הודיע דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, כי הרמטכ"ל מקיים בימים אלה הערכות מצב שוטפות וכי צה"ל עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות. "אנחנו במעקב מלא וערוכים לכל התפתחות. הרמטכ"ל הנחה על חיזוק המוכנות בהגנה בכלל המערכים", אמר.
דפרין ביקש מהציבור להסתמך אך ורק על הודעות צה"ל הרשמיות ולהימנע מהפצת שמועות העלולות לעורר דאגה. "בשלב זה אין שינוי במדיניות ההתגוננות", הבהיר. "צה"ל ערוך וימשיך לפעול באחריות להגנה על ביטחון אזרחי מדינת ישראל".

חשוב לזכור, במהלך מבצע "עם כלביא" נפגע מערך ההגנה האווירי של איראן, עשרות מערכות גילוי ומכ"ם ומשגרים הושמדו בתקיפות מהאוויר. במשך 12 ימים החזיק חיל האוויר בשליטה מלאה בשמי טהרן ופעל אף בעומק איראן ובמערבה.
אמנם האיראנים טוענים כי שיקמו את מערכות ההגנה שלהם, אין ספק שלא הצליחו להתחמש מחדש במערכות איכותיות. את סוללות ה-S-300 שסופקו להם על ידי רוסיה, ונחשבים למתקדמות בעולם, השמיד חיל האוויר כבר בתקיפות המקדימות שבוצעו במסגרת חילופי המהלומות שלפני המלחמה הישירה עם איראן.

במקביל, מערך החץ בישראל אינו קופא על השמרים, אחרי כל מתקפה איראנית ולאור התוצאות של ההצלחות והכישלונות של ביצועי מערכת היירוט, בישראל ביצעו הפקת לקחים, המערכות משתדרגות כל העת. מבוצעים שינויים ביכולות הגילוי האיתור והיירוט.
בשבועות האחרונים נחתמה עסקת ענק למכירת מערכת 'חץ 3' לגרמניה. העסקה מבטאת הבעת אמון משמעותית במערכת מצד אחת ממעצמות אירופה. כמו כן ייתכנו משמעויות נוספות למכירת המערכת לגרמניה, ארץ שידועה באיכות הייצור המדויק שלה.




















