יו״ר מפלגת נעם, ח״כ אבי מעוז, יצא היום (רביעי) במתקפה חריפה נגד כוונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להצטרף ל״מועצת השלום״ – גוף בינלאומי שאמור לעסוק בניהול רצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, ובו חברים בין היתר נציגי קטאר וטורקיה.
לדברי מעוז, מדובר במהלך מסוכן שרבים אינם מבינים את משמעותו המלאה. ״לא כולם מבינים, אך מדובר בשלב ב׳ של ההתנתקות וויתור מרצון על רצועת עזה״, אמר. ״אני קורא לראש הממשלה לעצור זאת בזמן ולא לתת לכך יד״.
מעוז הזהיר כי עצם המעבר לניהול בינלאומי של הרצועה יוביל את ישראל לישיבה סביב שולחן אחד עם מדינות שלדבריו פעלו לאורך השנים נגד מדינת ישראל ותמכו בגלוי בארגון הטרור חמאס. לשיטתו, שותפות כזו אינה מביאה יציבות, אלא מניחה תשתית לעימותים עתידיים.
מוקדם יותר השבוע אמר מעוז בריאיון כי ״עצם העברת עזה לידיים בינלאומיות אינה פתרון. זה לא יביא לסיום הסכסוך, אלא רק ייצור את התנאים לסכסוך הבא״. הוא הוסיף כי אסור לישראל לאבד שליטה ביטחונית ומדינית על הרצועה תחת לחץ חיצוני, ובפרט מצד ארצות הברית.
לדבריו, פתרון אמיתי ובר־קיימא חייב להתבסס על נוכחות ישראלית בשטח. ״ביטחון אמיתי מושג רק באמצעות התיישבות, החלת ריבונות ועידוד הגירה מרצון של האוכלוסייה הערבית שנמצאת שם״, טען. ״בלי המרכיבים הללו, קשה מאוד להאמין שניתן יהיה להגיע לשלום או ליציבות באזור״.





















צודק.