יצירה: gemini. צילום: סוכנות הידיעות האיראנית תסנים

מתי איראן סימנה את ישראל כאויב המרכזי? ולמה היא מגייסת מרגלים חרדים?

חוות דעת של דסקאי בשב"כ שהוגשה במשפט של חרדי תושב בית שמש שהורשע במגע עם סוכן זר חושפת: איראן איראן הגדירה את ישראל כאיום הביטחוני הגדול ביותר עבורה, ישראלים פונים ביוזמתם למשטר ומציעים שירותיהם תמורת כסף

כתבות נוספות בנושא:

חוות דעת מפורטת של דסקאי בשב"כ, שהוגשה במהלך משפטו של האברך החסידי מבית שמש אלימלך שטרן שהורשע במגע עם סוכן חוץ וקשירת קשר לביצוע איומים, חושפת את מימדי האיום האיראני על ישראל ואת התעצמות תופעת גיוס המרגלים בקרב אזרחים ישראלים.

חוות הדעת נכתבה על ידי דסקאי בחטיבה לסיכול ריגול בשב"כ שכונה בשם "אמיר", והיא מתארת את דרכי הפעולה של המשטר האיראני כנגד ישראל ואת התעצמות התופעה מאז תחילת המלחמה.

46 כתבי אישום הוגשו עד כה – אלה המשימות העיקריות שביצעו

הפרקליטות הגישה לבית המשפט 34 כתבי אישום שהוגשו מאז תחילת המלחמה כנגד 46 נאשמים שונים, בגין קשרים שנוצרו עם מפעילים איראניים ומילוי משימות שונות הכוללות איסוף מידע, תליית כרזות וריסוס גרפיטי, צילום אישים ומיקומים והעברות של נשקים ומזומן. כתבי האישום הוגשו כנגד אזרחי ישראל ותיקים ועולים חדשים, תושבי ערים חרדיות ואנשים ממקומות שונים בארץ, בגילאים שונים – קטינים, חיילים ואנשים מבוגרים.

צילום: סוכנות הידיעות האיראנית תסנים

מאז "עם כלביא" איראן סימנה את ישראל כאיום הביטחוני המרכזי

לפי חוות הדעת, במלחמה הנוכחית ישנה עליה בפעילות האיראנית החשאית הישירה כנגד ישראל, ומאז מבצע "עם כלביא" במהלכו הותקפו מתקני הגרעין ופסי הייצור של הטילים הבליסטיים, "איראן סימנה את ישראל כאיום הביטחוני המרכזי על הרפובליקה האסלאמית".

"אמיר" ציין כי בשנים האחרונות ישנה עליה של ממש במספר הישראלים ותושבי מזרח ירושלים ויהודה ושומרון אשר גויסו והופעלו על ידי סוכנים איראנים. תופעה זו חוצה מגזרים בחברה הישראלית ואינה מבחינה בין האוכלוסיות השונות.

תופעה מדאיגה: ישראלים פונים ביוזמתם למשטר

"אמיר" חשף תופעה מדאיגה במיוחד: לאחרונה גורמי הביטחון מזהים ישראלים הפונים באופן יזום לאיראנים ומציעים לעבוד עבורם תמורת גמול כספי.

צילום: סוכנות הידיעות האיראנית תסנים

הוא מתייחס לשתי תופעות מנוגדות שצמחו לאחר פרסום הידיעות על סוכנים שאיראן מגייסת, בפרט לאחר גזר הדין כנגד מרדכי ממן שנגזרו עליו 10 שנות מאסר. הראשונה היא שיותר ישראלים פונים למשטרה ולגופי הביטחון בישראל ומביעים חשש שגורמים איראניים ניסו לגייסם. השנייה היא שיותר ישראלים פונים באופן יזום לגורמים איראניים ומבקשים להפוך לסוכנים, מתוך רצון להרוויח כסף קל.

מטרות הגיוס האיראני

בחוות הדעת צוין כי האידיאולוגיה של המהפכה האיסלאמית באיראן קוראת באופן ישיר למחיקתה של "הישות הציונית". בפן הפרקטי, סוכנים שגויסו נשלחים לבצע משימות איסוף מודיעין עבור מספר תכליות מרכזיות:

  • סימון מטרות ו"שימור הפללה" לקראת מלחמה
  • הנעת פעולות טרור והתנקשויות כנגד יעדים ישראלים, כולל ביצוע משלוחי אמל"ח ומזומן
  • פעילויות המשפיעות על התודעה הציבורית
  • משימות בניית אמון או משימות "מבחן" לבחון את מהימנות הסוכנים

בחוות הדעת נכתב כי מרבית המודיעין שנאסף על ידי הסוכנים לא משמש את האיראנים באופן מידי, אלא נאגר ונשמר לטובת שימוש בעיתוי מתאים. לכן, גם ממשימות שנחזות כפשוטות נשקפת סכנה משמעותית.

צילום: סוכנות הידיעות האיראנית תסנים

גם מסירת מידע שקרי מסוכן

בחוות הדעת הודגש כי כל משימה, ללא קשר לשאלה כמה פשוטה ובנאלית היא נדמית, נועדה לפגוע בצורה מהותית בביטחון המדינה ואזרחיה. כך, גם שליחה של מידע שגוי או שקרי למפעילים האיראנים עלול לפגוע בביטחון המדינה, כיוון שגם מידע שקרי עלול להתקבל כמהימן על ידי האיראנים ולהוביל לקבלת החלטות בנוגע למידע שכן התקבל.

בנוסף, בכל ביצוע פעולה לטובת האיראנים או כל גורם זר, נגרם נזק תדמיתי לישראל עקב הצלחת האויב לגייס אזרחים ותושבים של מדינת ישראל כנגדה.

דרכי הגיוס: פנייה בעברית באפליקציות חברתיות

"אמיר" הדגיש כי האיראנים פונים פחות לקהל של ערביי ישראל, בין אם אזרחים ובין אם תושבים, כיוון ש"דרך המלך" בה האיראנים משתמשים לגיוס היא פנייה בעברית בקבוצות בטלגרם, בקבוצות המזוהות עם קהל ישראלי יהודי. האיראנים עושים בחירה מודעת לפנות בעברית או אנגלית ולא בערבית.

לדבריו, בשל סוג המידע שהאיראנים צריכים וסוג המשימות שהסוכנים נדרשו לבצע, הם צריכים להתבצע על ידי ישראלים יהודים, כדי שסיכויי ההצלחה יעלו והסיכוי שיעצרו אותם יהיה נמוך יותר. לכן האיראנים מעדיפים לגייס בעדיפות העליונה ישראלים יהודים.

יצירה: gemini. צילום: סוכנות הידיעות האיראנית תסנים

התמקדות במגזר החרדי

"אמיר" ציין כי השב"כ מתמקד כרגע במאמצי הסברה במגזר החרדי, כיוון שלהבנתם מדובר באיום שלא הופנם מספיק בקרב האוכלוסייה הזו. לדבריו, היו עוד חרדים שהשב"כ חקר בעקבות מגע עם איראנים, אך הוא לא ידע לציין את אחוז החרדים מסך הנחקרים ומסך כתבי האישום שהוגשו בעניין זה.

קריאה לענישה מחמירה

בחוות הדעת הודגש שיש צורך בהרתעה משמעותית באמצעות ענישה מחמירה, מכיוון שהמאמצים של השב"כ והמשטרה בשנתיים וחצי האחרונות להרתיע את הציבור לא צלחו באופן משמעותי. בין היתר, הצעדים שננקטו עד כה כללו הגשת עשרות כתבי אישום, ביצוע שיחות אזהרה ופרסומים רבים בתקשורת.

צילום: סוכנות הידיעות האיראנית תסנים

אמיר הודה כי חוות הדעת אינה נסמכת על מודלים אקדמיים ולא עברה ביקורת עמיתים, מתוקף פעילותו וסודיות המידע. לדבריו, התאוריה לפיה החמרת הענישה תיצור הרתעה היא השערה המבוססת על ניסיונו בארגון, אך אין לו ידע אקדמי בתחומי הקרימינולוגיה והסוציולוגיה שיתמכו בהשערה זו.

חנה מרים לומפ, שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים, גזרה על אלימלך שטרן שלוש שנות מאסר בפועל (בניכוי ימי מעצרו), 12 חודשי מאסר על תנאי (אם יבצע בתוך 3 שנים משחרורו כל עבירה כנגד ביטחון המדינה), 3 חודשי מאסר על תנאי (אם יבצע בתוך 3 שנים משחרורו כל עבירה של איומים או קשירת קשר). כמו כן נגזר עליו קנס כספי בגובה 10,000 ש"ח.

הנאשם רשאי להגיש ערעור לבית המשפט העליון על גזר הדין בתוך 45 יום.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אברך כזה, לא אמור שתהיה לו כל גישה שהיא לאמצעים הטכנולוגיים שבלעדיהם אין שום אפשרות להגיע למגע עם סוכן זר. עוד סיבה להתנזר מהם. ובאשר לטענה שמדובר בהרבה כסף? הרי באשערט כמה שיהיה לו. וכשזוכים הפרנסה באה בכבוד, והעיקר ב י ו ש ר ברכה והצלחה!

אני לא יודע בדיוק מה היה שם, אבל לפי מה ששמעתי יותר ממקור אחד הוא לא ידע שעובד עבור האיראנים ימ"ש, וודאי שלא התכוון לפגוע ביהודים בצורה כלשהי, מה שכנראה כן היה כאן זה חוסר זהירות וחוסר הבנה.
למעשה כל אחד בציבור שלנו, יראי ד', ואפילו בציבור האמוני הכללי מבין, שיש מרחק שמים וארץ בין יהודי מאמין לבין

מי שאינו מבני ברית שיעשה כזה דבר, שם אני יחשוד הרבה יותר שהוא כן ידע מה הוא עושה או אפילו התכוין להזיק.. זה דברים פשוטים.. אבל מה לעשות שמערכת המשפט אינה שייכת לגוש האמוני, ואולי להיפך, גזר הדין אינו שונה מגזרי דין אחרים שאינם כלל וכלל עפ"י התורה. אז במקום לשפוך מלח על הפצעים מוטב להצטער ולהתפלל לזכ

במקום לזרות מלח על הפצעים צריך להתפלל עליו ועל כל אלו שסובלים מנחת ידם של השב"כ וכדומה, הוא לא ידע שמשרת את האויב, משמים יעזרו שלא יצטרך כלל לשבת, ושיהיו ישועות לכולם.

כתבות חדשות באתר

פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בצל העימותים עם ארה"ב: מסע לוויית עלי חמינאי הסתיים במשהד
באורך כולל של כ-2 ק"מ: כך הושמדו חמש מנהרות טרור ברצועה
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיו וליבו כבר שווים | גם בגלוי וגם בחשאי, נתניהו פועל למען מטרה אחת
סוריה: נעצרו חברי החוליה שפוצצו מטענים בדמשק בזמן ביקור נשיא צרפת
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה פרצה בבית בטייבה: אישה ושני ילדים נפצעו קשה, ילד נוסף בינוני
מחסני נשק של חיזבאללה אותרו בדרום לבנון; הרחפן תיעד את מצבורי האמל"ח

הכתבות המעניינות ביותר

פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
הוכיח יכולות: כלב רובוטי סיני עובר מבחנים קשוחים בחום קיצוני
האם הלחץ הכלכלי הוא ברכה? מרן המשגיח חשף מעשה אישי מרגש
קחו עמכם דברים – מסעות החיים נועדו שנלמד לראות הכל בתוך עצמינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
קחו עמכם דברים - מסעות החיים נועדו שנלמד לראות הכל בתוך עצמינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
למי מותר לקנות דירה ומתי אפשר לשמוע מוזיקה? | פסקי הגר"ע פריד
הדולפין החמוד שב להופיע מול חופי גרמניה והדהים את המקומיים
דובה ושני גוריה הגיעו לביקור בתחנת המחקר בקוטב הצפוני
שני השב"חים סיפרו שהם אחים מירושלים; בחקירה עלה שהסיפור שונה
וואטסאפ

חדש באתר

פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
WhatsApp Image 2026-07-10 at 14.41
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
WhatsApp Image 2026-07-10 at 13.42
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
צילום מסך 2026-07-10 132315
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture