צה"ל והשב"כ הודיעו היום (ד') על חיסול המחבל אחמד חסן, שכיהן כראש מערך הצליפה של גדוד בית חאנון בארגון הטרור חמאס. החיסול בוצע בתגובה להפרה בוטה של ההסכם השבוע במזרח רפיח.
תיעוד החיסול.
לפי ההודעה המשותפת, חסן לקח חלק בפעולות טרור רבות נגד כוחות צה"ל בצפון רצועת עזה במהלך המלחמה, וזוהה בעת האחרונה פועל לקידום מתווי טרור נוספים נגד כוחות צה"ל.
המחבל הוביל את מתווה הטרור בו נהרגו חמישה חיילים ב-7 ביולי 2025: רס"ל (במיל') בנימין אסולין הי"ד, סמ"ר נועם אהרון מסגדיאן הי"ד, סמ"ר מאיר שמעון עמר הי"ד, סמל משה נסים פרש הי"ד וסמ"ר משה שמואל נול הי"ד. בפעולה זו נפצעו באורח קשה גם שני לוחמים נוספים.
בנוסף, חסן לקח חלק בקידום מתווה טרור נוסף בו נהרג ב-19 באפריל 2025 רס"ב גאלב סלימאן נסאר הי"ד, ונפצעו קשה חייל, קצינה לוחמת וחובשת קרבית. כמו כן היה מעורב במתווה טרור שבו נהרג ב-24 באפריל 2025 רס"ר (במיל') אסף כפרי הי"ד, ונפצעו באורח קשה שני לוחמים נוספים.
מצה"ל ומהשב"כ נמסר כי "חיסולו של המחבל מהווה סגירת מעגל חשובה. צה"ל ימשיך לפעול נגד כל ניסיון של ארגוני הטרור ברצועת עזה להוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל".





















אבא תודה ולשלוחים הצדיקים ,כ ן יאבדו כל אויבך ה
כל נבלה בא יומו..ימח שמם של כל אוייבי ישראל..עם ישראל חי.
אמת מה יהיה עם חסן..נסראללה חסן הכלב.לא חסין חסן.