ראש אגף החקירות והמודיעין, ניצב בועז בלט, העביר אמש את חומרי החקירה בפרשת הדלפת הסרטון משדה תימן לידי יועמ"שית משרד המשפטים, יעל קוטיק. המהלך הגיע לאחר מתיחות בין הצדדים, ובצל סירוב ראשוני מצד בלט למסור את כלל הנתונים שהתבקשו, כך פורסם לראשונה ב c14.
העימות התגלע בעקבות פניית המשטרה לקוטיק בבקשה לבחון מחדש את שאלת ניגוד העניינים בחקירה. בתגובה, הבהירה היועצת כי לא תוכל להכריע בסוגיה על בסיס הבהרות כלליות בלבד, ודרשה לקבל פירוט מלא ומסודר של כלל הזיקות והנסיבות הנוגעות למעורבים.
במכתב רשמי ציינה קוטיק כי יש צורך ב"מיפוי עובדתי מקיף" כדי לגבש עמדה משפטית מבוססת, והדגישה את הדחיפות שבטיפול בנושא, בין היתר כדי למנוע עיכובים מיותרים בהליך.
לפי גורמים המעורים בפרטים, המסר שהועבר לראש אח"מ היה חד-משמעי: ללא העברת החומרים המלאים לא ניתן יהיה לדון בבקשתו. בעקבות הדרישה, הועברו המסמכים והחומרים הרלוונטיים למשרד המשפטים אמש, והבחינה המשפטית צפויה להימשך.





















עו"ד קוטיק עושה דברו של לוין
והיועמשית עושה דברו של?