חברת הכנסת נעמה לזימי ממפלגת העבודה עלתה הבוקר (רביעי) לנאום במליאת הכנסת, ותקפה את סיעת ש"ס בחריפות רבה. היא ניסתה להעלות להצבעה חוק שישלול תקציבים ממוסדות חינוך חרדים שלא יקבלו בנות על רקע גזעני.
בנאומה טענה שקידמה את החוק בזמן ממשלת השינוי אולם החוק לא עבר כיוון שהממשלה נפלה. היא האשימה את סיעת ש"ס בהתקרבנות מכוונת. טענה שוב ושוב שהמפלגה מונעת את הטיפול באפליה נגד ספרדים, כי אם האפליה תטופל לא תהיה עוד הצדקה לקיומה של ש"ס.
לאחר שח"כ יעקב מרגי הורה לה לסיים והיא לא התייחסה והמשיכה בנאומה, הורה לסדרנים להוריד אותה מהדוכן, תוך שהוא מגנה את ההשתלחות של לזימי בחברי הכנסת החרדים.
בתגובה תקף אותה ח"כ משה אבוטבול מש"ס ואמר לה: "את פשוט צבועה! כשראש המפלגה שלך לשעבר אהוד ברק, דיבר בגזענות מחפירה כנגד הספרדים ועולי עדות המזרח – לא רק שלא שמענו ממך מילה, אלא אף הזמנת אותו כאורח כבוד לכנסת. את באה להטיף לנו על דאגה לבני עדות המזרח? עדיף שתשתקי. את בושה לפוליטיקה!"




















