תומר בר עם סרבל טייסים וללא דרגות לפני המראתו לתקיפה באיראן. קרדיט: דובר צה"ל

סערה בקוקפיט: מפקד חיל האוויר השתתף בעצמו בתקיפות באיראן

מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר בשיחה עם טכנאי חיל האוויר לפני המראתו לתקיפה באיראן: "הרגל ההתקפית ששמנו פה בצורה מאוד אגרסיבית, חסכה הרבה מאוד חיי אדם. כל מטוס שאתם הכנתם, כל תקלה שאתם תיקנתם, יצר את ליבת התחבולה"

כתבות נוספות בנושא:

מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, ביקר ביום שישי בבסיס תל נוף, שוחח עם טכנאי חיל האוויר בבסיס, והדגיש להם את תרומתם המכרעת במבצע "שאגת הארי". לאחר מכן עלה תומר בר על מטוס קרב מסוג F-15 לא לפני שהוריד מעל כתפיו את דרגות האלוף שעלולות להוות סיכון מוגבר לשלומו.

מדבריו של מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר: "72 השעות הראשונות, אין חיל האוויר בעולם שיכול היה לתת את מה שאתם נתתם. זה מרשים בכל קנה מידה. מה שהיה פה זה מרוץ נגד השעון, לשים איזשהו ׳שטיח׳ ולדכות את כל הטק"ק שכל רגע יכול לעוף לעבר מדינת ישראל.

אלוף תומר בר לפני היציאה לתקיפה באיראן.

play-rounded-fill
קרדיט: דובר צה"ל

"ראיתם, היו פה מטחי טילים, זה לא היה על האפס, אבל הרגל ההתקפית ששמנו בצורה מאוד אגרסיבית, חסכה הרבה מאוד חיי אדם. כל מטוס שאתם הכנתם, כל תקלה שאתם תיקנתם, יצר פה בעצם את ליבת התחבולה.

"זה עבד, ומשם אחרי 72 השעות האלה, שראיתם שכמות האש ירדה, עכשיו אנחנו בשיא הקטלניות, בקצב טוב ונכון, ואנחנו לא נעצור. אני רואה את הנחישות בעיניים שלכם, אני מאוד מאוד גאה. להתיישב ולדעת, שאתה יושב על מכונת מלחמה שאתם הכנתם אותה, ואתם דואגים שהכל יעבוד ואפשר לסמוך, וגם נחזור בשלום, זה תחושה עילאית, תחושה אמיתית של גאווה".

לאחר שאיתי בלומנטל חשף בכאן חדשות שמפקד חיל האוויר השתתף בעצמו בתקיפות באיראן, התחוללה סערה ברשת ועלו טענות כי מדובר בתעלול יח"צני מכוער תוך נטילת סיכון מיותר. נקל לשער את גודל הסיכון העצום של האפשרות שמפקד חיל האוויר היה חלילה מיורט מעל שמי איראן ונופל בשבי.

איתי בלומנטל החליט לא לשתוק והשיב לכל המבקרים וכתב: "עם סיום היממה השמינית של המלחמה, רציתי להתייחס לסערת הרשת התורנית: הטיסה של מפקד חיל האוויר תומר בר על F-15 לתקוף באיראן. אציין כבר בפתיחה: לא דיברנו, לא ביקשו ממני לכתוב, לא תדרכו אותי, וכמובן אני כותב את דעתי בלבד.

עוד כתב: "אלוף תומר בר עובד בשבועות האחרונים 24/7 על התוכניות באיראן, זה ביום ובלילה, מאות שעות דיונים, על הכתפיים שלו מערכי ההגנה האווירית, וכמובן התקיפות באיראן. הוא מתעסק רק בזה כבר חודשים ארוכים. "חוסר אחריות": חוסר אחריות זה לצאת לתקוף באיראן במכת הפתיחה, שעדיין ישראל וארה"ב לא השיגו עליונות אווירית מספקת. על פי האמריקנים, ישראל השיגה "עליונות אווירית" בשמי איראן כבר ביממה השלישית למבצע – כך שאחרי פגיעה משמעותית במערכי הנ"מ וההגנה של משמרות המהפכה זה יותר בטוח. ועדיין צריך לזכור שתמיד טיסה במדינת אוייב מסוכנת, בערך כמו כל כניסה ללבנון או לעזה.

בלומנטל הוסיף והתייחס לטענות נוספות: "ומה יקרה אם"? בכל פעילות מלחמתית יש סכנה, ואני בטוח שגם תומר בר מבין את המשמעויות. הוא אמור לסיים את תפקידו בחודש הבא (אולי זה יתארך לאור הנסיבות) ויש כבר מחליף שכבר החל בהליך חפיפה- תא"ל עומר טישלר. טישלר הוא מספר 2 בחיל האוויר שכיום מנהל את התיאום עם חיל האוויר האמריקני. כך שמדובר בסיכון מחושב.

לדבריו: "מפקדים התקפיים שואפים תמיד להיות קדימה, עד דרג מסויים, נגיד מ"פים ומג"דים זה מובן. מה שנקרא "פיקוד מלפנים". כשמדברים על מפקדים בכירים יותר תמיד יש דילמה האם להצטרף? ומתי?. גם הרמטכ"ל זמיר נכנס לעיתים לעזה, אחרי שמטהרים את השטח. כך נוהגים גם מפקדי פיקודים ואוגדות. זו דילמה אמיתית. כשתומר בר החליט לטוס לאיראן זה אחרי שהושגה "עליונות אווירית" בשמיים ואחרי שטייסי חיל האוויר צברו שעות טיסה והפיקו לא מעט מסקנות ולקחים. זה סיכון מחושב".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

הגר"ש שטיינמן מברך בחתימת ידו: "מה שיבקשו - תקובל תפילתם ברצון!"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הותר לפרסום: שבר טיל איראני פגע בבסיס חיל האוויר רמת דוד
אנטישמיות בבנימין: מתנדבים כיבו שריפה – והואשמו בהצתה, צפו:
המהפכה של קשת טורס בגאורגיה: מה מחכה לכם במלון ה-5 כוכבים החדש בבטומי?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו בתגובה לארדואן: "האחרון שיכול להטיף לנו מוסר"
בשורה לעולם התורה: אושר בקריאה טרומית ''חוק יסוד לימוד תורה''
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המאבק בבריונות בכבישים: מרדף בנגב אחרי קטין על אופנוע, צפו:
מרדף משטרתי עצבני כולל ירי: נהג ללא רישיון ניגח אופנוע משטרתי ונמלט
אבל כבד באשדוד: מרת חנה כהן ע"ה נפטרה אחרי חודשיים של התמודדות עם המחלה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משמרות המהפכה: הפלנו הלילה כטב"ם אמריקאי מסוג MQ-9
רוב העצורים מההפגנה מול בית השופט ישוחררו; חלקם יוסגרו לצבא; צפי להפגנות

הכתבות המעניינות ביותר

התהפך על מלא: 'נס ליד הישוב החרדי' אוטובוס התהפך מספר פצועים קל
מחאת חירום: הפגנות במספר מוקדים למניעת הסגרת 19 עריקים לכלא הצבאי, צפו
"מוותר לא מפסיד": הרבי אמר לוותר לאח ותיכף מצא את זיווגו
טלטלה בבורסה בתל אביב: מדדים צוללים והדולר מתקרב לרף ה-3 שקלים
מהפכת הבטיחות בכביש 1: נחנכו מעקות חירום כלקח מהשריפה אשתקד
צלילה בעסקאות הנדל"ן: אפריל 2026 רשם שפל היסטורי
''יחליפו כוח'': המונים פוקדים את הכינרת – המפלס ממשיך לרדת
מנכ"ל משרד העבודה סייר בקרן קמ"ח: "מודל לשילוב איכותי בשוק העבודה"
מסיבת סידור מרגשת בבית הספר "צופיה": בכירי אגף החינוך בבני ברק הגיעו לברך

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-10 at 16.38
התהפך על מלא: 'נס ליד הישוב החרדי' אוטובוס התהפך מספר פצועים קל
.
מחאת חירום: הפגנות במספר מוקדים למניעת הסגרת 19 עריקים לכלא הצבאי, צפו
ISRAEL AIR FORCE
הותר לפרסום: שבר טיל איראני פגע בבסיס חיל האוויר רמת דוד
.
"מוותר לא מפסיד": הרבי אמר לוותר לאח ותיכף מצא את זיווגו

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד

גלריות

MIDEAST ISRAEL LEBANON
הדרמה בגבול הצפון בעקבות חדירת המחבל; המחסומים ועיבוי הכוחות
שמחת הברית לנין האדמו''ר מטשארנאביל נכד לבנו ר' ברוך טווערסקי חתן ממעליץ צילום שימי פ (2)
שמחת הברית לנין האדמו"ר מטשארנאביל
בר מצוה לנין רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (3)
שמחת הבר מצוה לנין הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שמחת הברית לנין הרשל''צ הרב יצחק יוסף ומרן הרשל'''צ הרב שלמה משה עמאר צילום דוד ארזני
שמחת הברית לנין הראשונים לציון שליט''א

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ה בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ה בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture